Arif - Flink som få!

  Flow som Sivas, stil som A$AP Rocky. Folk har mye meninger. Det er på tide å legge
  Urørt-epoken bak oss, og bli kjent med Arif. Bare Arif.

  La oss en gang for alle legge janteloven til side og gi anerkjennelse der det fortjenes. Å kalle Arif for Norges beste artist er på sin plass, selv om han ikke bryr seg om å være «best». Likevel ble han skuffet da hans siste album «HighEnd / Asfalt» fikk massiv ros og terningkast fem i media. For det er den en gjeve og etterlengtede sekseren han ville ha rullende inn. Ikke fordi det er viktig, men fordi det funker som en godkjennelse for hardt arbeid. Den 29 år gamle flammespytteren er sulten, og det vises gjennom hele albumet. Ingen fakker med ham. Selv mener han alt koker ned til sikkerhet og god smak, og det aller viktigste er å ha tro på seg selv, noe han absolutt har. Arif innrømmer at han sjelden gråter, men da han hørte introen til det nye albumet var den vanskelig å holde tilbake.
  - Tårene bare rant. Jeg var så stolt av meg selv. Introen er noe av det mest personlige jeg har gjort så langt.

  Leser om seg selv.
  At han er fornøyd med albumet er det ingen tvil om, for det er riktignok det beste han har levert hittil. Ved en slik suksess, som også overskygger de andre rapperne i BAWS Gang, vil det også komme negativ oppmerksomhet i form av såkalte «hatere» og andre troll. Negative tilbakemeldinger får han sjeldent i ansiktet, men den jordnære rapperen forteller at han leser om seg selv på nettet, og blir overrasket over hva han kommer over.
  - Det er overraskende lite negative kommentarer. Jeg er alltid forberedt på det verste, men blir positivt overrasket. Det mest irriterende jeg leser om meg selv er når jeg blir sammenlignet med andre artister. Jeg blir selvfølgelig inspirert av annen musikk, men jeg prøver aldri å høres ut som noen andre enn meg selv.

  Ny og bedre.
  Det å kunne høres ut som seg selv er ikke alltid lett det heller. Artister har gjennom tidene jobbet på spreng for å fornye både sound og image. I 2013 byttet rapperen navn fra Phil T. Rich til Arif, noe han selv beskriver som halvstrategisk og veldig nødvendig.
  - Jeg kan ikke sitte der som en gammel mann og vise barnebarna mine musikkarieren min under navnet Phil T. Rich, hvor barnslig er ikke det? Arif er det navnet jeg fikk av moren min. Det er meg, og det er musikken min. I tillegg var det på tide å ta musikken til et annet nivå, og få et mer voksent uttrykk. Navnebytte ble en naturlig i den prosessen, men jeg har alltid vært og kommer alltid til å være den samme personen.

  Arif mot røkla
  Selv om han blir hyllet av Norsk presse og musikkbransje, er det ikke de som er de viktigste kritikerne hans. At medrappere og kompisgjengen i BAWS liker musikken er det absolutt viktigste.
  - Man må like sin egen musikk. Det er der det starter, så er det viktig at kompiser og familie liker det, om de godkjenner kan jeg slippe musikken ut i offentligheten. I et så lite land som Norge er det klart at det er et mindre marked, der det er mange om beinet. Han gjør det klart at Lars Vaular og Karpe Diem er favorittene på den norske markedet, og hva det gjelder for andre rappere bryr han seg ikke om.
  - Det er utvilsomt en konkurranse, men ingen norske rappere gjør det vi gjør. I 2012 slapp vi (BAWS), en EP som vi fikk mye tyn for. Vi ble disset fordi vi snakket om å være fete, og fordi vi hadde amerikaniserte låter. I dag prøver alle å gjøre det, og de lyver om de mener de ikke har tatt inspirasjon fra oss. Vi er forut vår tid, og derfor blir det vanskelig å ha en direkte konkurranse med andre rappere. Jeg har laget min egen liga og konkurrerer innad i min sirkel.

  Den barmhjertige samaritan.
  Man skulle tro den selvutnevnte unge spilleren var på en Kanye West egotripp, men han er virkelig en av de mest ydmyke og jordnære menneskene i byen, for å ikke snakke om i musikkbransjen. Når alt kommer til alt vil han bare at alle skal ha det bra. Det kommer frem i låta «Sulten», der han gir uttrykk for sin bakgrunn som minoritet og bakgrunn fra Zanzibar. Det er nemlig å komme tilbake til røttene som er hans endelige mål. Du vet, Kunta Kinte, selv om det er en overdreven sammenligning.
  - Jeg vil bare at alle skal spise. Jeg lager musikk fordi jeg liker det, men det er ikke det viktigste. Jeg jobber å gjør det jeg gjør fordi jeg vil gi tilbake. En dag vil jeg kjøpe hus til bestemoren min i Zanzibar og hjelpe alle som bor der.

  Tar det piano.
  Arif er et navn vi er blitt vant til å se på alskens arrangementer, konserter og festivaler. Først som en slitende nykommer og nå som en av headlinerne. Sommeren i fjor var avgjørende for statusen han har i dag, men den joviale rapperen dukker stadig opp på scenen for å støtte andre artister og venner. Å holde det ekte er alfa omega, og tross den store suksessen er ingen scene for liten. Denne sommeren har han både musikkritikere og fans i ryggen, og blir å se på diverse festivaler som Oslo fjordfest og Slottsfjell. - Fy f… Jeg skal opptre samme dag som D’Angelo på Oslo fjordfest! Det er helt sykt, han er en legende. Det blir en av sommerens høydepunkter. Resten av tiden skal jeg bare drikke Bulmers og ta det med ro.

  Foto & Tekst - RADiculouslife

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #arif #intervju #radiculouslife #noraangeltveit #kellybricen #oslofjordfest #slottsfjell

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?