BLACK by ÖRJAN ANDERSSON collection movie and interview

  Se kolleksjonsfilmen og les intervjuet med Örjan Andersson om hans samarbeid med JUNKYARD XX-XY.

  Örjan Andersson og et par kompiser startet i 2000 et hobbyprosjekt med en second hand butikk på Lilla Essingen, rett vest for Stockholm´s indre by. Lokalet var en gammel tobakksbutikk på 30 kvm. De bestemte at butikken bare skulle være åpen på lørdager og søndager, så den fikk det passende navnet Weekend.

  I 2002 ble Örjan og Adam Friberg sugne på å prøve lykken inne i byen med åpent syv dager i uken i et større lokale. De flyttet til Olofsgatan ved Hötorget og byttet navn til Weekday. Under denne perioden kom økonomen Lars Karlsson inn i bildet. Alle tre var venner fra før fra tiden de jobbet sammen på JC på starten av 90-tallet.

  De hadde en tøff start inne i byen, men i 2004 ble det laget en tight unisex jeansmodell med mye stretch og jeansmerket fikk navnet Cheap Monday. Det ble suksess og gjengen åpnet Weekday butikker i Gøteborg, Malmø, to i Stockholm og en i København. Cheap Monday begynte og selges til andre butikker og snart fantes merket i 25 land. De kommende årene bestod Weekday av tre deler, Cheap Monday, håndplukket second hand og eksterne varemerker/design.

  Etter 2010, når H&M hadde kjøpt foretaket, ville Örjan prøve lykken selv og startet varemerket Örjan Andersson. Et fashion jeansmerke med en pen og clean rock-look kombinert med klassiske denim attributter. I 2013 åpnet Örjan sin egen konseptbutikk "Från Ö till A", en 500 kvm stor butikk som blandet unge interessante design med etablerte varemerker.

  Etter noen fester begynte vi på Junkyard å bli sugne på å samarbeide med Örjan, og nå i april 2015 slapp vi vår collab - JUNKYARD XX-XY presents BLACK by ÖRJAN ANDERSSON.Vi tok en liten prat med Örjan for å høre hans tanker om samarbeidet.

  Hva slags forhold har du til svarte denim?
  Jeg har alltid likt svarte denim og kler meg ofte i det. Det har også vært en stor del av de jeansene jeg har designet, fremfor alt under Cheap Monday tiden da jeg laget mange i svart design.

  Har du noen favoritt ikon som du synes bærer den svarte looken perfekt?
  Mange er fine i svarte jeans, en av dem er designeren Hedi Slimani. Han designer også utrolig fine svarte klær!

  Hva slags tanker hadde du når du skapte denne kolleksjonen?
  De første tankene rundt kolleksjonen var rufsete, unisex og rocka, og da føltes svart ganske fort veldig naturlig.

  Hvordan kjennes det å samarbeide med JUNKYARD XX-XY?
  Jeg liker Junkyard´s streetwear bakgrunn og det nye merket XX-XY som tar utviklingen i en interessant retning. Å designe min egen del av varemerket med fokus på svart denim og unisex kjennes både naturlig og er moro.

  Hva er ditt personlige favorittplagg?
  De ødelagte og lappet jeansene, Gender neutral patched black. Jeg har dem selv!

  Hvilke plagg kan man style best til din kolleksjon?
  Alt funker til svart!

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #blackbyorjanandersson #orjanandersson #franotilla

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?