GUIDE: by:Larm 2016 tsk tsk tsk by Felicia Noelle Donkor

  Fra 2. - 7 mars arrangeres en av Oslos (og Skandinavias viktigste og ikke minst - vakreste festivaler. Dette er en festival for deg som er nærmest desperat i å oppdage nye favorittband/artister som du kan være besatt over. Selvfølgelig er det ikke så lett å finne frem hvem som er verdt å få med seg. Derfor har jeg laget en guide til deg slik at du kan få tidenes opplevelse under årets by:Larm. Her er fem artister du ikke kan motstå!

  Tekst: Felicia Noelle Donkor
  Foto: Sadan Ekdemir

  KWAMIE LIV
  2014 var året danske Kwamie Liv gav oss EP «Lost In The Girl» og smeltet hjertene til de danske musikkelskerne. Etter den gang, har bygget om en fin CV der hun har jobbet med Angelo Badalamenti (som står bak Twin Peaks) og amerikanske Angel Haze. Ekletisk, dyster og sensuel elektronika er bare noen få ord som kan beskrive musikken til Liv. Selv om hun har blitt sammenlignet med ulike artister som M.I.A. og SZA, har hun likevel en unik sound som kan overgå de sammenligningene. Hennes andre EP kommer til å bli sluppet ut i løpet av mars, og jeg tipper at hun kommer til å frelse oss med under årets by:Larm.


  REBECCA & FIONA
  2007 var året da Rebecca og Fiona møttes for første gang, og diskuterte om musikk i dritings tilstand. Siden den gang da, har de gitt et solid definisjon på uttrykket «BFFs» og de har også gitt oss helt sinnsykt fin musikk. I løpet av fem år har de ravet på Electric Daisy Carnival, Tomorrowland og Way Out West i Gøteborg. I tillegg til det, har de gitt ut albumet «I Love You Man» og «Beauty Is Pain», som er en miks av pop, litt barnslig punk og deilig elektronisk dance. I bunn og grunn vil de jo tross alt bare skape fred, kjærlighet og bøttevis med god stemning.


  MELLEMFINGAMUZIK
  Liker du Gilli? Fett. Digger du Sivas? Enda bedre. Du kommer til å ELSKE MellemFingaMuzik. Uten noen form av markedsføring eller promo, har de rukket å hatt en vellykket turne OG klart å få albumet «Militant Mentalitet» Topp 20-listen i 30 sinnsyke uker. Tung, dyster gatemusikk som gir en autentisk følelse over hvordan det er å være ung i det urbane København. Gutta lager rett og slett rå dansk gangstermusikk uten at det blir kleint.


  MICHEL DIDA
  Med utallige med mixtapes og features, har svenske Michel Dida markert seg i det svenske hip-hop miljøet i over tre år. Michel Dida spurte oss «Höru mig bae?» og vi bare: «EH JA?!» Låten ble en massiv viral hit, og publikum kunne ikke la være å spørre sin kjære utallige ganger om de kunne høre eller ikke. Vi ble dermed servert med en norsk remix (der Dida rapper på norsk, hihi) og en remix som består av tidligere by:Larm-artistier bl.a. Silvana Imam, Seinabo Sey, Sabina Dumba og årets by:Larm-artist Cherrie.


  PHLAKE
  Danskene er helt rå i R&B-sjangeren, bare spør gutta fra Phlake. Jonatan Elkær og Mads Bo gav ut låtene «Like You» og første singelen «So Faded» som en solid markering i dansk R&B. Ut av det intet serverte de låten «Pregnant» som er en vakker hyllest til alle gravide kvinner. Låten ble godt mottatt av publikum, og har millioner av streaming via Spotify. Imponerende! Blåøyd babymakin' musikk har aldri vært så forbanna vakkert hver eneste gang Bo åpner smella si. Det kan du bare bekrefte med de danske fansene.


  MADI BANJA
  Om Future hadde hatt en fjern slektning et eller annet sted i verden, hadde det vært Madi Banja. Kombinasjonen av tung klubbete beats, luftig rap og en spesiell stemme har vunnet hjertene på det svenske publikum. I fjor gav han ut EPen «Det var inte meningen» som endte opp med tre P3 Guld nominasjoner, en Grammis nominasjon og en tur til Oslo for å filleriste oss i løpet av 30 minutter. Gud, det blir «Inga Problem» for han.


  (Ikke gå glipp av: Bright, Cherrie Leslie Tay, hi Tom, Henrik The Artist, Hasta, Oscar Blesson, Cezinando og ARY)

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #bylarm #junkyardxxxy #junkmusic

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?