GUIDE: by:Larm by Joakim Throndsen

  Igjen er det klart for en av nord europas viktigste festivaler innenfor musikk.

  Tekst: Joakim Throndsen. Foto: Oddbjørn Steffensen.

  Bransje og musikkfestivalen By:Larm arrangeres for 18. gang på rad i 2016, og har som alltid et ekstremt spennende program å tilby. Med alt fra unge fremadstormende artister til de store etablerte er festivalen absolutt et must å få med seg for alle og en hver. Enten du er spent på å høre det nyeste av det nye, eller høre favorittbandet synge yndlingslåta. Også i år finner festivalen sted i Oslo og strekker seg ut over hele Youngstorget med over 15 (!) forskjellige scener.

  Vi tok en prat med Joakim Throndsen, bookingansvarlig på Rockefeller, Sentrum Scene og John Dee for å høre hvilke artister og band han anbefaler for dette års festival:

  DAGNY:
  Helt klart en av de mest spennende artistene på årets program for min del. Stemmen og uttrykk gjør pakka total, så spår at dette fort kan bli en ny norsk headliner i fremtiden. Poppete og lekent og har allerede rukket å bli trykt til brystet av både P3 og flere andre radiostasjoner over hele landet.. Om resten av musikken er tilnærmet lik som første singelen ”Backbeat” kan dette bli veldig spennende.

  HESTER V75:
  Hester V75 føyer seg inn i den bergenske hiphop bølgen som om dagen erobrer landet med Lars Vaular og A-Laget i spissen. Med sløye beats, enkle tekster og en skammelig fengende sjarm representerer gruppa en mer indievridd hip hop sjanger enn sine forgjengere fra byen i vesten. Gruppa blander jazz-baserte beats med skitten grime låter og representerer på denne måten helt klart noe eget innenfor sjangeren. Konserten de holdt på Parkteateret i fjor går det fortsatt gjetord om på hele Løkka. Det forventes store ting fra denne gjengen i 2016.

  GUNDERLACH:
  Kanskje en av landets mest interessante artister pr dags dato. Etter et par fantastiske singler er jeg ekstremt spent på om han klarer å følge opp suksessen. Låta ”Spiders” er etter min mening en av de beste låtene som ble sluppet i 2015 innenfor sjangeren og jeg ser ikke bort i fra at Gunderlach fort kan bli en stor norsk esksportvare på sikt.

  ARY:
  Ary føyer seg inn i rekken av fantastiske kvinnelige artister/ vokalister som de siste årene har dominert norsk musikk. Produksjonsmessig synes jeg hun holder et meget høyt nivå og sammarbeidet med CLMD har absolutt vært fruktbart. Jeg har store forhåpninger til artist i fremtiden.

  OSCAR BLESSON:
  Produsert av norsk raps gudfaren - Tommy Tee, booket som support foran SKEPTA på Rockefeller 10. mars og allerede rukket å bli nominert til årets Urørt av P3. Oscar Blesson er uten tvil en hip hop artist en skal holde øynene opp for i fremtiden. Med mixtapen “Look what I lost” fra 2015 posisjonerte han seg for alvor på den norske rap-scenen og enkelte har gått så langt som å omtale han som norsk hip hops fremtiden og eksportvare. Bare en måte å finne ut på…

  Tags: #bylarm #joakimthrondsen

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?