by:Larm: SARA HARTMAN

  Når man blir tilbudt en sjanse som kan forandre livet ditt, så er det bare å gripe den. Bare spør amerikanske Sara Hartman. 20-åringen forlot hjembyen sin Sag Harbor for å bli musiker i Berlin, Tyskland. I dag varmer hun opp for britiske Ellie Goulding, samt spiller hun for det norske publikum under by:Larm. Vi møtte henne på Smalhans ved Grunerløkka, der vi pratet om hennes forkjærlighet for Drag queens, Dronning Beyonce og singelen «Monster Lead Me Home».

  Tekst/Foto: Felicia Noelle Donkor.

  Heisveis! Hvordan går det?
  - Det går kjempebra. Er bare jævlig gira på den kaffen.
  Lang dag?
  - Egentlig ikke. Jeg skal innrømme at jeg ikke er så vant med å være oppe rundt denne tiden, men må man jobbe, så er det bare å kjøre på. Det eneste som har hjulpet meg med å komme meg gjennom dagen er Rihannas «Work».
  Mens vi snakker om Rihanna, hva synes du generelt om låten og platen?
  - Da jeg hørte låten for første gang, ble jeg ikke særlig imponert. Men det er så typisk at den har en catchy hook, så man får den ikke ut av hodet. Jeg har derimot ikke hørt gjennom hele albumet, men jeg for vel gjøre det når jeg har litt mer tid.
  Du har jo flyttet fra Sag Harbor til Berlin. Hva er de beste turist tipsene for den som aldri har vært der?
  - Først og fremst må man ta turen til Warschauerstrasse! Det er et av de første stedene jeg dro til da jeg flyttet til Berlin. Selv om det er tidenes hipsterområde, har stedet et slags sjarm som er vanskelig å beskrive. I tillegg er det masse kulturelle saker man kan finne på der, som å se East Side-galleriet. Ellers er det et MUST å spise ekte Dönerkebab etter man har drukket kjempegod tysk øl.

  Årgh, nå vil jeg til Berlin! Apropos kultur, hva er det sykeste du har opplevd ute i Berlin?
  - Herregud, hvor skal jeg begynne? Har masse gode historier som ikke er helt safe å dele, så jeg vender litt om på spørsmålet. Et av de BESTE minnene jeg har fra utelivet i Berlin er da jeg dro ut med en dragqueen som heter Candy Crash. Vi havnet på et utested der de hadde Britney Spears-inspirert kveld, og det var jævlig magisk!
  Men da antar jeg at du er fan av RuPauls Drag Race?
  - Eh, JA?! Jeg kunne pratet om dette i evigheter!
  Hoho, jeg også! Hvem er favoritten?
  - Willam Belli er jo defintivt en «class A bitch», men Alaska Thunderfuck er jo storfavoritten! Han er bare så forbanna classy og har skikkelig tørr humor som jeg digger. Jeg synes også Katja fra forrige sesong er super, men skikkelig undervudert.
  Fortell meg litt om låten «Monster Lead Me Home».
  - For et år siden fikk jeg et tilbud om å jobbe med en produsent fra Berlin. På den tiden hadde jeg absolutt ingen planer havnet tilbake på skolebenken, så jeg grep sjansen og reiste til Berlin. Siden alt falt på plass, bestemte jeg meg for å bli i Berlin for godt. Det var utrolig skummelt, men også noe av det beste jeg har gjort. Tanken på å starte med helt blanke ark i et helt nytt land var bare helt «mindblowing».
  Etter en stund fikk jeg kraftig hjemlengsel, og jeg satt på Spirited Away og Where The Wild Things Are. Dette er filmer som meg, mamma og broren min pleide å se på mens vi knasket ivrig i oss popkorn og jeg gjorde det samme alene i leiligheten min i Berlin.


  Det visuelle med at begge barna i disse filmene som blir ledet hjem av disse skumle monstrene traff meg innvendig. Jeg har gitt alt til musikken, og kanskje den leder meg der jeg skal være? Så monsteret er musikken og hjemmet er forandringen som kan dukke opp når som helst.
  Så utrolig vakkert! Hva med låten «Stranger In The Room?»
  - Stranger In The Room er en perfekt beskrivelse på hvordan det er å være på den motsatte siden av festlivet.
  Hvilken låt er din baby?
  - Jeg må nok si at «Monster Lead Me Home» er en låt veldig personlig.
  Vi har jo lyst å bli kjent med deg, og må dermed ta en «endten eller»-lek. Er du med?
  - JA! Leker er gøy!
  Ok! Tatovering på korsryggen eller piercing i fjeset.
  - Piercing. Trampstamps er ikke helt min greie. Jeg har egentlig kjempelyst på nesering, men jeg mener at jeg ikke er kul nok for det enda.
  Jo, du er jo såååå kul! Gutta Charlie Hunman eller Tom Hardy?
  - Årgh, dette var vanskelig. Jeg må si Charlie. Jeg digger bad boys, liksom. Tom Hardy er jo vakker, men Charlie var såååå fin i Sons Of Anarchy.
  Hva med å spise favorittmaten din resten av livet eller å prøve Smalahove en gang?
  - Ok, hva er Smalahove?
  -Det er hodet til sauen.
  - Herregud. Må man spise øyet?
  Ja, det er et must.
  - Usj! Likevel føler jeg at jeg må nesten prøve Smalahove. Jeg hadde blitt så lei av å peanut butter og jeally resten av livet.
  Sist, men ikke minst –Beyonce eller Ellie Goulding?
  - Sorry Ellie, men Beyonce er dronningen av alle dronninger. Jeg så faktisk både hun og Jay-Z da jeg jobbet i en lekebutikk, og jeg holdt på å grine. Hun er skikkelig flawless i virkeligheten.
  Mål for 2016
  - Jeg vil bare se hvor denne fantastiske reisen tar meg. Jeg gleder meg helt sinnssykt mye til å dele all den vakre musikken som jeg har skapt til dere.

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #bylarm #felicianoelledonkor #junkmusic

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?