City Guide: Barcelona by Aleksander Walmann

  Gutta fra Grenland Skatebordklubb dro til Barcelona for å rulle i forbildenes spor.

  Da 14 voksne kids dro til Barcelona var skating øverst på timeplanen. Flere av gutta har vært der før, men for mange av oss var det en stor drøm som gikk i oppfyllelse. Barcelona er et kjent skatemekka og det er her våre største helter har skatet før oss. Jeg er sikker på at byen er bygget av skatere forkledd som arkitekter.

  Flyet landet halv ett på natten. Vi fant leiligheten, kasta fra oss bagger og dro rett ut for å skate. Resten av natten gikk med på å planlegge hvor vi skulle skate videre på turen, mye søvn ble det ikke.
  Siden vi var i hjembyen til et av verdens største fotballag, vendte vi brettene mot Camp Nou for å se Barcelona - Rayo Vallecano, med 90.000 andre tilskuere. Etter at Barca knuste bortelaget 6-1, var stemningen høy, og vi dro videre for å skate. Turen gikk til Macba, som er et av de mest kjente stedene for å varme opp.

  Det var mye større i virkeligheten enn det vi har sett på film, så det står stor respekt for alle tricksa som har blitt gjort der. I tillegg var det sjukt mange flinke lokale kids som satte standarden. Senere gikk turen videre til Besos, som er de kjente betonghumpene hvor det er et gjerde i enden som man må hoppe over. Det var en helt rå session med masse tricks over gjerdet, noe som endte i mitt livs verste slam, en backside rodeo over gjerdet - uten brett. Et par smertestillende senere var jeg fin igjen, og tross en lang og hard dag, bestemte vi oss for å gå på byen. Alle gutta viste sine vikingtakter på et av Barcelonas feteste utesteder, Shokobash.

  Barcelona er drømmebyen for skatere, og jeg anbefaler alle å dra dit. De lokale skaterne er trivelige, og hjelper gjerne med å finne bra spots. Bra mat og billig øl er bare en bonus. Ser allerede fram mot neste tur.

  Tekst: Aleksander Walmann.
  Foto: Terje Skaug, Marius Flatin, Vegard Brubakken, Aleksander Walmann.
  Redigering: Andre Aakermann.

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkyardxxxy #sweetsktbs #aleksanderwalmann #barcelona #cityguide #skatelife

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?