City Guide: Copenhagen by Magdalena Rozenberg

  Nytt liv i området Superkilen.

  Noe som fasinerer meg med København er det ekte og unike som skiller de forskjellige områdene fra hverandre. I Nørrebro kommer denne spesielle følelsen frem i et relativt nytt område som ligger i den ytre delen av Nørrebro. Som en del av København-kommunes prosjekt for å utvikle og renovere Nørrebro, ble et stort område som nå kalles ”den røde plads”, den ”sorte plads” og et grønt område bygget ut. Sammen danner disse områdene Superkilen. Superkilen er altså et stor parkområde som ble designet av arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group og som åpnet sommeren 2012. Parkene forsøker å få frem det flerkulturelle i Nørrebro, samtidig som de skaper nytt liv og bevegelse til selve området og de omkringliggende gatene.

  ”Røde plads” har blitt en møteplass for alt fra skatere og unge, til familier med barn. Plassen passer like bra som lekeplass og til å sitte og slappe av med en øl eller mat som du kan kjøpe på en av de mange stedene i Nørrebro.

  Etter en liten spasertur gjennom det nye grønt-området så kommer du til noen av mine favorittgater i København, Stefansgade og Jægersborggade. Der finnes det både små butikker, atelier, kafeer og øl og vinbarer. Perfekt for ettermiddagskaffe eller et glass vin på kvelden.

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #cityguide #copenhagen #magdalenarozenberg

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?