City Guide: Oslo - Kubaparken

  Det er ordentlig fint vær i Oslo én tredjedel av hele året. Den lille tiden, den lille byen vår får sol og varme, er det ikke tvil om at det første du ser, er et park liv du aldri kan forestille deg og et Grünerløkka i sitt perfekte ess.

  Tekst: Zena Løchting Williams
  Foto: Noah Løchting Williams

  I hjerte av Grünerløkka, i midten av våre to yndlingsplasser; Schous og Olaf Ryes Plass, finner du god spotten gjemt bak park og trær, «Kubaparken.» En ball- park, med tilsammen fire basketbaner for alle til å bruke. Innebygd boombox, pingpong bord og fotballbane. Alt samla på et sted, kostnadsfritt og helt tilgjengelig.
  I Kuba finner du alle slags type mennesker; vi finner Kuba- veteranene, nybegynnere, unge, gamle, store og små. Parken bærer en tilværelse av hygg og gøy. Så nei, det gjør faktisk ingenting at du er drit dårlig i basketball, men vil så inderlig spille. Kanskje turen innom blir en kjapp en, eller kanskje heller et kvarter med en runde «21»?

  Vi tok turen bort, og blir møtt av streetbasket, skating og Karpe Diems treffsikre «Au Pair» på boombox’en.

  – Hva er det som gjør Kuba så fet?
  «Det er alltid kjent folk her, skaper bra vibber det liksom! Jeg spiller basket til vanlig også, så det er ganske fett at man har et sted man kan dra i Oslo, som tilbyr så mye som Kuba gjør.»
  Marcus, 19 år fra Torshov.

  «Det her er første gangen min her faktisk, men man kan si det ikke blir den siste heller da haha. Syns det er kult at det er så avslappet her, man kan på en måte bli her i flere timer uten at det blir kjedelig eller for mye.»
  Sara, 22 år fra Majorstua.

  «Fordi det er Kuba! Haha neida. Jeg er her som regel hver sommer, koser meg alltid veldig når jeg er her med basket og gutta. Ofte at nybegynner kommer bort for å spille med, tror faktisk ikke det er så mange andre steder i byen hvor virkelig alle spiller, kjønn og alder er irrelevant her. Det er ganske fett!»
  Momo 25 år fra Grünerløkka.

  Oslo er uten tvil en by som spirer vakrere når sommeren titter fram, og samme går for Kubaparken. Ta med en ball da vel, eller bare lån en av veteranene? Så ses vi der!

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #cityguide

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?