Hip hop da og nå by Damien

  Hip hop kultur og da særlig rap har vært en av de mest innflytelsesrike kulturene i livet mitt og har formet meg til å bli den personen jeg er i dag, men jeg stiller meg selv spørsmålet: Har genren blitt for konservativ?

  Mamma har vært hodestups forelsket i reggae så lenge jeg kan huske,og fra å tenke "Gud, så vanvittig repetitivt og kjedelig det her er", så har jeg i mange år bare fått mer og mer sansen for genren.
  Når det gjelder faren min så har bluesrock vært hans ting og jeg kan ikke engang si ordet blues uten å tenke på pappa. Pappa har spilt gitar i mange år og hans gitarspill har vært noe jeg er vant til og liker.

  Jeg har troen på at identitet skapes av arv og miljø, så med mamma plantet i reggae og pappa i bluesrock, var det helt naturlig for meg å lande på hip hop. Arven, blandet med det å være ung og opprørsk, førte til at jeg i ung alder ble fanget av rap og hip hop kultur. Der har jeg vært siden.
  Det er mange ting man sikkert bør si som et ekte "hode", men ærlig talt så var jeg hverken fan av Tupac, Biggie, Dre, Snoop eller Eminem. Den første rapopplevelsen min kom med Wu-Tang Clan og "Enter the 36 Chambers". Om det var hele ninja/kung-fu gimmicken i blanding med musikken eller bare de tunge rytmene er jeg fortsatt usikker på, men jeg var frelst. Dette førte videre til Cypress Hill, Busta Rhymes, Redman og NAS.

  Med sansen for det teatralske og dramatiske flyttet fokuset mitt seg til Necro, Jedi Mind Tricks, Cage, Gravediggaz og Non Phixion, hvor vanvittig gode beats ble akkompagnert av dyster lyrikk. Jeg hadde på dette tidspunktet begynt med både produksjon og rapping, så du kan si jeg levde hip hop hver eneste dag. Horrorcore, som noen kaller genren, var i mange år min favorittdel av rap, og jeg følte at ved å skrive om mine mørkeste tanker og fantasier var det som holdt meg på matta og fra å bli gal. Det var også en tid i livet der man skulle si de riktige navnene når man ble spurt om hva man hørte på. Dette føler jeg ikke lenger og innrømmer gjerne at jeg hører på både Lil Wayne og Drake til altfor mange som himler med øynene.

  Så hva har egentlig skjedd med Hip Hop sier mange. "Hip Hop is Dead" var et statement en stund og for mange er dette sikkert fortsatt gjeldende. Jeg er enig, men ikke på samme måten som en del andre.
  Det som er dødt i mine øyne er den rebelske holdningen! Hip Hop har alltid vært progressivt og utviklet seg, men plutselig så forteller kids født på 90 tallet meg at ditt og datt ikke er real? Det er så vanvittig trist at hip hoppen tydeligvis har fått rullator og stemmer Frp, for maken til frykt for forandring, progresjon og videreføring ser man kun hos konservative, gammeldagse halvrasister!

  Føler dere at kulturen deres er truet? Eller kan det kanskje ha noe med at dere vokste opp med dette og har minner knyttet til en tidsperiode av hip hop? "Alt var bedre før i tiden" er et uttrykk som tilhører de som lever i fortiden! Rap er nå, rap er aktuelt og rap er fremtiden - Finn frem ungdommen i deg og utforsk en verden av ny og spennende hip hop!

  - Damien-

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #damien #junkyardxxxy #junkmusic #hiphop #rap

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?