Guide: Ane x by:Larm 2016

  Endelig er uken hvor hele Oslo by pulserer kommet. Alle musikkglade mennesker har flyttet seg fra band lokalene og ut i gatene. Nå er det rigget klart til skikkelig folkefest! BY:LARM lyser virkelig opp en ellers mørk vinter, og blir på mange måte en pangstart på festivalsesongen vi alle venter så desperat på. Åh, jeg gleder meg. Jeg gleder meg til nye venner, stive rumpemuskler og ikke minst et skikkelig godt knippe av noen artister. Så, her kommer noen tips til hva du bør få med deg!

  Tekst: Ane Finstad

  FARIDA
  Med en moden silkemyk vokal drar Farida oss inn i en følelse av 90tallets ”independent woman” periode. At hun ser ut som en vakker havfrue på vei opp av havet i en TLC - musikkvideo gjør ikke akkurat saken verre heller. Farida har tidligere fortalt at et av målene hun hadde for 2016 var nettopp å spille på BY:LARM, og nå kan vi jaggu få se henne både torsdag, fredag OG lørdag! Dette er en målrettet dame med andre ord.


  NANO
  Nanos ”Perfect Melody” forteller oss hvordan musikken har vært hans følgesvenn og styrke igjennom de vanskelige periodene i hans liv. Dette formidles med en skikkelig feel good vibe sammen med deilige rytmer som han også tar med seg inn i den noe mer dystre låten ”Lion”. Nano har en ydmyk evne til å formidle styrke igjennom å fortelle om sine utfordringer, og det er ingen tvil om at du bør få med deg denne karen på Verkstedet kl. 21:30 på torsdag.


  BRIGHT
  Jeg oppdaget Bright da han spilte i Leiligheten på Rockefeller denne høsten, og jeg bare; ”this guy really knows what he´s doing back there!”. Fyren kombinerer seriøs hiphop med chill sound samtidig som han klarer å levere bra energi med sitt engasjement. Debutplata med blant annet låten ”No Love” kom i august 2015, og han forteller at denne låten er til alle de som ikke hadde troen på han tidligere men som plutselig mener noe annet når de ser at det går hans vei allikevel. Bright leverer virkelig noe vi ikke har hørt av hiphop i Norge tidligere, og jeg hører rykter om at det er mye godt i vente fra denne kanten i tiden som kommer. Få han blant annet med deg på Uhørt kl. 22:30 på torsdag.


  LAFAWNDAH
  Halvt egyptiske, halvt iranske Yasmine har skapt en helt egen form for etnisk elektronisk club - musikk. Låtene har et unikt utrykk som en gang i blant kan minne om en ”småspacet” M.I.A. Jeg er virkelig spent på hva denne kunstneren finner på under årets BY:LARM, så jeg anbefaler deg å ta turen til for eksempel RBMA-Stage på fredag kl. 20:00.


  SKINNY DAYS
  Produsent-duoen bestemte seg plutselig for å bli popstjerner selv, og med deres talent kombinert deres geniunitet skulle ikke det vise seg å bli noe problem! Gutta har med sine utgitte singler allerede ruuula Spotify, og de har nå spilt sammen live siden januar 2016. Musikken vil jeg beskrive som noe melankolsk med en smule vakker ironi. Sjekk de ut sammen med meg i Drømmeteltet på fredag, eller på Internasjonalen lørdag!


  SVAL
  Åååh, Sval... Jeg var sjarmert allerede fra hennes første opptreden i MGPjr. som 12åring. Denne jenta har et helt eget særpreg både som låtskriver og vokalist. Selv om hun har utviklet seg stort som artist de siste årene, fortsetter særpreget å følge henne. Låtene er så ekte og direkte, og hun er en av de artistene man kjenner igjen så fort musikken hennes kommer over høyttalerne. Jeg gleder meg til å se henne som voksen jente på Vbar lørdag kl. 18:00!


  CHERRIE
  Ikke bare har hun årets kuleste artistnavn, men hun har rillet fra seg en ganske så fet singel også. Låta ”Tabanja” høres ut som en kombinasjon av hissig reggae og pop R&B. Sammen med Linda Pira har hun også sluppet låten ”Inget kommer mellan oss”, der vokalen går fra råtøff til skikkelig vakker. ”Cherrie” Sherihan er født i Norge, men er oppvokst i Finland og Sverige. Jeg VET at jeg kommer til å kose meg gløgg på Gamla lørdag kl. 22:30.


  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?