HELE NORGES ØYA!

  Fra onsdag er det igang igjen. Hele Norges Øyafestivalen går av stabelen i Tøyenparken og som alltid er programmet stappfult av spennende og etablerte artister. Mens årets headlinere som Highasakite, PJ Harvey, Jamie XX og Massive Attack er selvskrevne “få-med-seg'ere”, har festivalen også en rekke spennende artister på plakaten som alle ligger å koker under overflaten. Vi ba vår mann på Rockefeller, Joakim Throndsen (bookingansvarlig) å trekke frem de 5 artistene han selv mener fort kan bli de neste “headlinerne” og som er et absolutt must å få med seg på årets festival.

  Foto: Øyafesitvalen
  Tekst: Joakim Throndsen

  VANT:
  Vant består av 4 energiske unge briter med en forkjærlighet for skitten rock´n´roll. Bandet, som for første gang viste seg frem i Norge under by:Larm tidligere i år, overbeviste tydeligvis både undertegnede og Øyafestivalen for makan til liveshow skal du lete lenge etter. I løpet av en effektiv halvtime ble så og si alle i lokalet fans, og bandet har allerede fått en massiv hype i både USA og UK, selv uten å ha gitt ut stort. Singelen “Karma seeker” kom tidligere i år og er første smakebit på et debutalbum som slippes senere i år. Musikalsk kan bandet minne om en blanding mellom The Vines, Nirvana og Smashing Pumpkins, og om du fortsatt sverger til rocken og nekter å gi slipp på fuzzpedalens fjerne lydbølger er dette bandet for deg.
  * Vant spiller på Vindfruen, onsdag 10.august, kl 15.55.
  Mer info om Vant finner du på facebook - HER!


  STORMZY:
  Noen vil argumentere for at Stormzy for lengst har etablert seg som en headliner og ikke representerer det freske og spennende på årets program. Delvis vil jeg kunne si meg enig her, men grime-/rapbølgens wonderkid fra Sør-London har enda til gode å gjeste en skikkelig klubb i Norge, med unntak av et snarvisitt på Klubb Kok i Bergen tidligere i år. Med låta “Shut Up” gjorde han mot slutten av fjoråret rent bord på hip hop-himmelen og representerte sammen med artister som Skepta, JME, Section Boyz og Lethal Bizzel fronten på en grimebølge som skylte over musikkverden. Definert av UKs hip hopens blytunge beats og et hav av energi, er 2016 året Stormzy for alvor kommer til å slå igjennom. Om Øyakonserten blir halvparten så bra som den på Roskilde tidligere i år, kommer det til å gå gjetord om denne kvelden i mange år fremover. Man´s never been to Oslo before! Hashtag Merky!
  * Stormzy spiller på Hagen, torsdag 11.august, kl 20.50.
  Mer info om Stormzy finner du på facebook - HER!  GUNDELACH:
  Oslos nye elektro-pophåp er et absolutt must å få med seg under årets festival. Med låta “Spiders” gjorde Gundelach over natten umiddelbar suksess, og ble trykt til brystet av både P3, BBC, så vel som selveste Pharell Williams - som valgte å håndplukke Gundelachs låt til sitt eget radioshow mot slutten av 2015. Lydbildet bærer preg av en en krysning mellom elektro og pop, og låtene kan til tider minne om en blanding av Bon Iver, James Blake og Blood Orange. Tidligere i år slapp han den høyst etterlengtede EP´en med samme navn til applaus fra samtlige anmeldere fra alle landets største aviser. Gundelach er for alvor på vei opp og frem, se ikke bort fra at før du vet ord av det står han på et stappa utsolgt Rockefeller i nær fremtid. Dette er kanskje en av de mest spennende og fremadstormende artistene vi har i dag her til lands.
  * Gundelach spiller på på Sirkus, fredag 12.august, kl 16.00.
  Mer info om Okay Kaya finner du på facebook - HER!


  OKAY KAYA:
  Øyas IT-jente. Med samarbeid med artister som Jamie XX og Travis Scott i bagen, har Kaya Wilkins, som hun egentlig heter, for alvor rukket å markere seg i musikkbransjen i en alder av snaue 20 år. Signert på kredible XL Recordings og med lovord fra en samlet internasjonale musikkpresse, forventes det store ting fra henne og hennes debutalbum som etter all sannsynlighet skal ut i løpet av året. Musikalsk kan hun minne om artister som St.Vincent, Fiona Apple, Adele og Cat Power, selv om hun på absolutt alle måter definerer seg som noe eget og nærmest mystisk i sin fremtoning. Låta “Druer” ble sluppet i februar og er hennes første med norskspråklig tekst. Ingen vet hva debutalbummet vil inneholde, men med låter som “Gravity”, “Clenched Teen” og “I´m stupid, but I love you” er det klart at vi alle har noe stort i vente! I´m OKAY if you're OKAY.
  * OKAY KAYA spiller på Hagen, lørdag 13.august, kl 14.25.
  Mer info om Okay Kaya finner du på facebook - HER!


  WHITNEY:
  Skranglete indiepop har neppe hørt bedre ut! Whitney fra Chicago i USA har kanskje laget det perfekte sommeralbumet og seiler opp som et av høydepunktene under årets festival. Bandet, viss medlemmer består av musikere fra både Smith Western og Unkown Mortal Orchestra, slapp albumet “Light Up the Lake” tidligere i år og lybildet består av en blanding av herlig soul-inspirert folkrock og americana. Alt smeltet sammen til en fantastisk lyd av sol og sommer. Låta “No Woman” peker seg ut som den helt klart beste, men albumet har nok å by på. Er du fan av The War On Drugs, Kurt Vile eller Real Estate, er dette definitivt bandet for deg. Viden kjent for sine liveopptredener, med et fullsatt orkester med både blåsere og strykere, er nok dette årets desidert største høydepunkt for undertegnede og det bandet på programmet som har størst sjanse for å overraske deg mest. Hittil totalt ukjent her i lands, men med et hav av potensiale foran seg. Alt ligger til rette for at dette kan gå ned i historiebøkene som en “hvor var du da Whitney fikk hele Øya til å danse?”-opplevelse.
  * Whitney spiller på Hagen, lørdag 13.august, kl 15.55.
  Mer info om Whitney finner du på facebook - HER!


  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #øyafestivalen

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?