Hester v75 tok VIBBEFESTen til Oslo!

  Plateaktuelle Hester v75 – guttene bak det kreative samfunnet Vibbefanger – arrangerte sitt notoriske klubbkonsept Vibbefest på Parkteatret forrige lørdag. Junkyard.no møtte rapperne på selveste 17.mai i deres egen hjemby, Bergen – for å sjekke temperaturen før arrangementet.

  Tekst: Erlend Klette.
  Foto: Hester v75.

  Økosystemet Vibbefanger ble startet i 2015. I løpet av det siste året har de rukket å arrangere en haug med prisvinnende fester, fått sitt eget plateselskap og startet studio. Vibbefest har solgt ut alle de tre gangene det har blitt arrangert på Østre i Bergen.

  Intervjuet ble gjort oppe på et loft i en gammel leilighet på høyden i Bergen, mens 17.mai­toget går sin gang noen kvartaler bortenfor.

  Avbildet: Eirik Aas, David Grytten, Kjartan Lauritzen, Bendik Martinius, Rafael Juval Angelo Eish og Valdemar Nyvoll.

  Hvordan går det med dere for tiden?
  Det går fint med oss! Mye på gang! Vi har en hektisk hverdag for tiden hvor vi balanserer jobb og skole med å arrangere VIBBEFESTer, lage og gi ut ny musikk og andre oppsige greier. Men det er sånn vi liker det. Vi skal gigge mye til sommeren, det er kanskje det vi gleder oss til aller mest akkuratt nå, sier hestene i kor.

  Hvilke gigs har dere i sommer da?
  Det aller gjeveste er vel Slottsfjell. Det blir bli knusefett! Vi skal også endelig til Trondheim å spille på Samfunnet. Det syntes vi er på tide! Var masse hype rundt arrangementet på facebook når det kom opp, så ser lovende ut. Så skal vi på Fres som er en liten men kjempefett festival i Sogn. Vår egen sommerfest i Bergen, VIBBESOMMER, blir full rulle! Bygdalarm blir veldig gøy, der skal også Niilas spille. Vi har en ordning på en hytte rett ved festivalen, sier Rafael.

  Apropos hytte – det går rykter om at albumet ble spilt inn på en hytte?
  115 drømmer ble spilt inn på hytten til Ingo! Vi må komme oss ut av byen for å få spilt inn musikken, sier Ingo. Byen e jo der vi henter all inspirasjon. Stedet hvor allting skjer, der man er så tilgjengelig at man er utilgjengelig. Men ikke alltid utilgjengelig på en bra måte da ­ mer på en måte som at flykter litt inn i seg selv. Når man drar på hytten med gjengen, så blir man utilgjengelig på den måten at vi setter kun oss selv og vår musikk i fokus. Ingen forstyrrelser. Da får vi mye gjort, sier Ingo.

  Vi hører dere skal på team­building­tur?
  Fordi at hver gang vi er sammen, så er det alltid business. Vi trenger å bare henge ut – i et annet land, sier David. Det er viktig at vi setter av tid til å ha det fett sammen. Derfor dra vi til Tsjekkia eller Polen, eller et eller annet fett sted ­ for å sette vennskapet i fokus.

  Noen dager senere snakker vi med guttene på telefonen.

  Hva skjedde på Parkteatret forrige lørdag?
  VIBBEFEST i Oslo, mann! Det ble naturlig for oss å ekspandere og dette ble den største festen vår noensinne. Vi hadde ikke så store forventninger, men plutselig fikk vi beskjed om at det var solgt over 400 billetter og lokalet nesten var fullsatt. Det syntes vi jo mildt sagt var ganske kjekt. Det var helt sykt å se alle i publikum fra scenen.

  Bilde: Ingebrigt og Rafael på VIBBEFEST, Parkteatret 21.mai.

  Dette var ikke bare en Hester v75­kveld, men også en Vibbefanger kveld. Hva innebærer det?
  Det skjedde to ting denne kvelden: Hester hadde slippfest for albumet «115 Drømmer» som kom i april – og så lanserte vi Vibbefanger igjennom en VIBBEFEST, sier Eirik.
  Forrgie lørdag opptredde Hester V75, Fieh, Niilas og MATO GRYTTEN – disse artistene er under paraplyen til Vibbefanger. Bendik Martinius, som er Hesters DJ –skulle også spille, men han knakk hånden når han lekte gjemsel på bursdagen sin, sier Rafael.

  Lørdag 17.juni arrangeres etårsjubileet til Vibbefest på Østre i Bergen
  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #hester75 #junkmusic

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?