HighEnd / Shutdown: RHM – Erik Lundin

  Det svenske musikkollektivet Respect My Hustle huser noen av Sveriges hippeste artister. På fredag besøker de Sentrum Scene for å stå på scenen med Skepta og Arif.

  Tekst: Kelly Bricen
  Foto: Babak Azarmi

  En av de som skal stå på Sentrum Scene er Erik Lundin. Undergrunnsrapperen som tidligere har gått under navnet Eboi, gjorde like greit som Arif, fant tilbake til sin ordentlige navn og droppet engelsken. I november slapp han EP’n «Suedi», som er hans første bidrag på Svensk, med den vant han prisen får årets hip hop/soul.
  - Gratulerer med P3 Guld. Hva betyr denne prisen for deg?
  Tackar. I og med at debut EP’n min har fått så bra mottakelse, føler jeg at jeg har vunnet bare ved å slippe den. Det er bare et bevis på at jeg har det svenske folket bak meg. Jeg trodde ikke at den skulle nå ut til så mange mennesker utenfor Orten, der tok jeg feil.
  - For alle nordmenn som ikke har hørt om deg, hvem er du?
  “Jag är en rappare från Västerort, Blåa Linjen, västra Stockholm i Sverige.”
  - Hva har RHM betydd for din karriere?
  Karrieremessig har RHM betydd alt, de er en del av min kreative prosess, og jeg føler meg komfortabel med å diskutere ideer med dem.

  Norgesvenn
  Da Arif slapp sitt «HigEnda/Asfalt» album i fjor, kastet Lundin og kollega Michael Dida seg på remixen låten «Sulten». Arif og Lundin har delt scene før, og han legger ikke skjul på at han beundrer Arifs kule moves.
  - Hva synes du om den urbane musikken i Norge?
  - Jeg synes at den har vært nice lenge, synd at ikke flere av dem når ut til Sverige. Norge har også noen sinnssyke produsenter, soundet er i verdensklasse. Håper jeg får lovt til å samarbeide med noen av dem snart, inshallah.
  - Er du interessert i flere norsk/svenske samarbeid?
  Det behøves. Hvorfor skal musikk holdes igjen på grunn av landegrenser? Både Norge og Sverige hadde hatt nytte av samarbeidet. Gjennom Adam Tensta har jeg vært rundt i Norge siden 2008. Håper jeg kan spille mer i Norge i fremtiden også.

  Fan av Skepta
  Utenom å digge Arif, Philip Emilio og Unge Ferrari, er ikke bare norsk musikk som har gått gjennom spillelistene til unge Lundin. Som undergrunnsrapper er det nesten en selvfølge at Skepta er en av heltene.
  - Hele den britsike grime/rapscenen hadde stor innflytelse på meg for et par år siden da jeg skrev på engelsk. Da var Skepta og P Money mine favoritter.
  - Visste du at du har samme navn som en svensk sjakkspiller?
  - Haha yes, Google lot meg vite at jeg ikke var den første som prøvde å sette Erik Lundin på kartet.
  - Er du en ung spiller (ref. Sulten)?
  - Haha! Jeg er ikke sikker på at jeg tør å svare på hva den direkte oversettingen av akkurat det ordet er på Svensk, men wallahi bilai, jeg er sulten.

  "HIGHEND / SHUTDOWN" || SENTRUM SCENE 29.JAN || ARIF (NO) + SKEPTA (UK) + RMH (SE) + Gjester!
  Dessverre er konseren utsolgt, men kanskje du får tak i noen billetter på eventet? her!

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #highend #shutdown #radiculouslife #arif #noracollective

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?