HighEnd / Shutdown: Unge Ferrari & Philip Emilio

  Plateselskapet Nora Collective har de siste årene vokst, og fått inn mange dyktige artister under sin vinge. Vi tok en prat med to av favorittene, Unge Ferrari og Philip Emilio.

  Tekst: Kelly Bricen
  Foto: Nora Angeltveit

  Under fjorårets by:Larm, stod en skjelven gutt med navn Stig i toppetasjen på Internasjonalen. Han skulle gjøre sin publikumsdebut, og stå på scenen for første gang. Artistnavnet gikk under Unge Ferrari, og folk lurte på hvem denne ukjente gutten med bilnavn var. Før året var omme holdt han en releasefest for albumet «Til Mine Venner», og skapte komplett kaos da over halvparten av publikum ikke fikk plass. Nå skal han stå på selveste Sentrum Scene med Norgesfavoritten Arif, det svenske kollektivet RHM, og underground-kongen Skepta.
  - Fra by:Larm til Sentrum Scene på under ett år. Hva har du lært det siste året?
  - Jeg har plukket opp et par knep på veien. Det å ikke se nervøs og ukomfortabel ut på scenen har vært viktig, i tillegg jeg har blitt mer scenevant. Jeg har også fått en annen tilnærming til publikum. Har innsett at de bare er vanlige mennesker og helt ufarlige. Jeg later som jeg fremfører for 1500 personer under hver konsert, selv om det kanskje bare er 7 stykker i salen. Jeg tilbyr et like stødig show hvor enn jeg opptrer.

  Uredd Ferrari
  Låta «Hvis Du Vil», med Nora Collective sin nye prinsesse Tomine Harket, ble ikke bare en slager i landet, men spredte seg også ut til Sverige.
  - Du har allerede teamet opp med söta bror i form av Leslie Tay og RHM, hvordan får man til et sånn samarbeid?
  - Vi ble kjent med RHM kollektivet da vi var i Sverige og opptrådde der. Senere kom det frem at Leslie likte «Hvis Du Vil» veldig godt, og var keen på å hoppe på en remix. Det var det.
  - Er du redd for at andre skal overskinne deg på din egen låt?
  - Så lenge man er bevisst på sine egen kvaliteter er jeg ikke redd. Jeg vet at jeg ikke synger renest eller penest, jeg skriver heller ikke de beste tekstene. Stilen, inspirasjonen og fantasien, er derimot min egen, det er det ingen som kan kopiere eller konkurrere med. Man får bare tilføye det man har, ingen er helt lik som deg uansett.

  Er på en venneting
  Den en gang usikre artisten, forteller at han har fått mye selvtillit gjennom fansen. Oppmøte og støtte fra mennesker utenfor sirkelen er en drivkraft for Ferrari, men han legger ikke skjul på at det er godt å ha venner i nærheten. Han har sammen med kompis og Nora Collective partner Philip Emilio, vært på en landsomdekkende turné med Arif.
  - Turné og kjendislivet høres bare ut som glitter og stas. Er det noen nedsider ved konserter?
  Unge Ferrari: Du aner ikke hva du kommer til, hvordan stedet er. Kanskje det ikke er trådløs mikrofon, i tillegg til at man ofte er litt sliten.
  Philip Emilio: Det er ofte stor pågang rundt konsertene. Det er mange meldinger som tikker inn, og folk som vil prate. Mye press og liten tid. Da er det lett og fremstå som en drittsekk.
  - Hvor ofte våkner dere opp med hangover?
  Unge Ferrari: Jeg er faktisk mindre ute enn før. Det å stå på scenen gir deg et rus som ikke alkohol gir deg.
  Philip Emilio: Det er sant. Mange ganger jeg har drukket meg drita før show, og går av scenen helt edru. Man blir så skjerpet og fokusert, i tillegg til at man blir gira av publikum.

  Golden fashion boy
  Philip Emilio har kjent Arif i over 10 år og beskriver den kommende konserten som noe av det største som har skjedd kompisen.
  - Man har jo tenkt sånn mange ganger. Ved Urørtfinalen tenkte vi, wow, dette er det største noensinne. Nå føler jeg at vi er på et annet nivå, og man vet ikke hva som kommer etter dette heller.
  - Hva er det største som har skjedd deg?
  - For meg har de siste årene handlet om utvikling for å komme dit jeg skal. Det har fett å få være med på turne med Arif, han har hjulpet meg mye som artist.
  Mye har skjedd i det siste, jeg har fått en deal med Sony og Nora Collective.
  - Du jobber på en higend butikk og har utmerket deg som en stilfull liten latiner. I det siste har det vært mye fokus på fashion innenfor den urbane musikksjangeren. Hva har egentlig stil og si for musikken?
  - Jeg velger å gå i det jeg digger. Aldri hatt noe problem å ta meg det jeg vil ta på meg. Stil er et utrykk hvor man kan få frem noe, derfor er det viktig som artist og fremstille deg på en bra måte som passer til musikken. Jeg henter mye inspirasjon fra jobben, på nett og av kompiser.

  "HIGHEND / SHUTDOWN" || SENTRUM SCENE 29.JAN || ARIF (NO) + SKEPTA (UK) + RMH (SE) + Gjester!
  Dessverre er konseren utsolgt, men kanskje du får tak i noen billetter på eventet? her!

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #highend #shutdown #radiculouslife #arif #noracollective

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?