Hip hop vår!

  Hip hop tilbudet i hovedstaden når nye høyder denne våren. Alt fra levende legender til nye stjerneskudd og listetoppere på Billboard-listene gjester Oslo de kommende månedene. Som alltid er det våre venner i Tornado Booking som står bak moroa og gjør sitt for at Oslo skal bli en enda bedre musikkby å bo i. Her er 6 konserter vi absolutt anbefaler at du sjekker ut for å få i gang vårfølelsen.

  Tekst: Joakim Throndsen
  Foto: Tornado Booking

  RA THE RUGGED MAN (John Dee – 19.april)
  The Rugged Man har holdt det gående siden 1992 og har i løpet av sin 24 års lange karriere bygd seg opp et rykte som en etablert hip hop artist med pulserende. R.A Thorbrun, som han egentlig heter, har tidligere jobbet med en rekke store artister som Notorious B.I.G, Wu Tang Clan og Mobb Deep, og omtales i hip hop miljøet som en levende legende. Allerede som 18-åring signerte han med Jive Records og har siden da satt sitt preg på hip hop historien med 90-tallets nostalgiske beats, tung bass og humoristiske tekster. Ikke gå glipp av sjansen til å få med deg en av pinorerene for hip hop på John Dee denne kvelden!
  Kjøp billetter HER!


  TY DOLLA $IGN (Sentrum Scene – 27.april)
  En av de hotteste artistene på den amerikanske Billboard-lista tar turen til Oslo denne våren! Ty Dolla $ign har tross sin unge alder allerede rukket å ha hele 3 låter inne på den berømte Billboard-lista og samarbeidet med artister som Future, Fetty Wap og Kendrick Lamar (blant mange). Signert på det mye omtalte plateselskapet til Lil Wayn, Taylor Gang Records, har han virkelig tatt store steg i 2015 med låtene "Paranoid", "Or Nah" og "Blasé”. Nå står endelig Oslo for tur, og som om kvelden ikke allerede hadde høye forventninger knyttet til seg har han rett og slett tatt med seg norgesfavorittene i hip hop duoen Krept&Konan som special guests. Duoen står bak låter som ”Freak Of The Week” og ”Don’t waste my time” som har gått på heavy rotasjon på flere norske radiostasjoner og spillelister den siste tiden. Det ligger an til å bli en kveld for historiebøkene på Sentrum Scene denne dagen.
  Kjøp billetter HER!


  LOGIC (John Dee – 9.mai)
  Stjerneskuddet Logic plasserte seg for alvor på hip hop kartet med albumet ”The Incredible True Story” som kom mot slutten av fjoråret. Signert på intet ringere enn Def Jam Records (les: Jay Z sitt plateselskap) har han allerede rukket å ta både USA og Europa med storm. Med låter som ”Young Jesus” og ”Under Pressure” har han levd opp til hypen og bevist at han både har noe å tilføre lyrisk, så vel som musikalsk, til hip hop scenen. Stilmessig bringer han samtidig nye nytt til sjangeren, og selv om han ofte sammenligens med artister som A Tribe Called Quest, Outkast og NAS, har han helt klart et mer moderne uttrykk i både stil og flow. Konserten på John Dee er så godt som utsolgt, så ikke vent for lenge med å sikre deg billett. Du får neppe se han igjen på en så liten og intim scene i fremtiden.
  Kjøp billetter HER!


  TORY LANEZ (John Dee – 15.mai)
  Stjeneskuddet fra Toronto kommer endelig til Oslo denne våren og mange har allerede spådd han som arvtageren etter Drake og Canadas neste store musikkeksport. Rapperen, sangeren og produsenten er nå klar for sin første headliner-turnè i Europa, og er for tiden aktuell med to mixtapes; "The New Toronto" (som er hosted av DJ Drama) og "Chixtape III". Han er for tiden i studio for å fullføre sitt debutalbum som er forventet å slippes denne våren på Benny Blancos Mad Love label, men allerede nå har første singel til den kommende plata blitt sluppet, låta "LA Confidential". Han er best kjent for sin Swavey-stil og sine elleville live show, og det ventes store ting av denne artisten i 2016.
  Kjøp billetter HER!


  MAJID JORDAN (Parkteateret – 13. Juni)
  Det bobler av kreativitet og musikkglede fra Canada om dagen, noe Majid Jordan er nok et eksempel på. Etter samarbeidet på Drake-hiten ”Hold on, We´re going Home", tok det helt av for den canadiske R&B duoen, og i februar i år kom endelig det selvtitulerte debutalbumet som oppfølger til EP'en "A Place Like This". Albumet bærer preg av et moderne R&B uttrykk og viser en gruppe som ikke er redd for å gå sin egen vei musikkmessig. Drake er selvfølgelig med på albumets hitlåt ”My Love”, og er du fan av alt fra The XX til Partynextdoor er dette definitivt din tekopp. …. 13. juni spiller de nærmest en intimkonsert på Parkteateret i Oslo.
  Kjøp billetter HER!


  YELAWOLF (Rockefeller – 15.juni)
  Den hvite og tungt tatoverte sørstatsrapperen Yelawolf ga ut sitt debutalbum allerede i 2005, men det var først med mixtapen "Trunk Music" i 2009 han virkelig markerte seg som en kommende stjerne. Selveste Eminem signerte han til Shady Records, og i 2011 kom debutalbumet "Radioactive". I 2015 slapp ringreven fra Alamaba nok et fantastisk album, "Love Story", hvor han igjen beviste at han er den mest interessante karakteren i rapsumpen. Hitlåtene "Till It’s Gone" og ”Best Friend”, sistnevnte hvor Eminem selv dropper heftige bars, ble begge massive hits både i USA og her hjemme i Norge i fjor, og nå er han aktuell med låta ”Out of controll” fra hans kommende album. Yelawolf har nærmest blitt en Norgesvenn i løpet av sin lange karriere og kommer nå tilbake til hovedstaden i juni på selveste Rockefeller.
  Kjøp billetter HER!  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #tornadobooking #joakimthrondsen

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?