Inspo: Syklistmote med Joakim Throndsen

  Det er intet sikrere vårtegn enn å se at syklene begynner å bli synlige i bybildet igjen. Oslo eksploderer av gamle og nye racere, alle stylet og tilrettelagt en urban bymote.


  For det foregår en liten sykkelrevolusjon i Oslo om dagen. Igjen blåses det liv i gamle racere fra 70 og 80 tallet som har stått nedstøvet i en kjeller de siste 30 årene. Syklenes retro-stil glir rett inn i dagens bybilde, og med litt enkel styling har man plutselig et skikkelig fett fremkomstmiddel like mye som et accessoir.

  Det er tydelig at sykkelens tilstedeværelse i bybildet og dens kultur har påvirket byen de siste årene. Alt fra egne sykkelkafeer til spesialbutikker for merker og utstyr har for lengst popppet opp på Grünerløkka, samtidig som egne interessegrupper som OsloVelo og Dapper har etablert seg i byen. Sykkelen er blitt så mye mer enn et fremkomstmiddel sier Joakim Throndsen, den er blitt en del av din identitet. Throndsen er en ivrig syklist som de siste årene har pusset opp en rekke gamle racere og gitt dem nytt liv.

  - Før var en sykkel noe du brukte for å komme deg til og fra steder, nå sier den mer om hvem en er og hvilken stil en ønsker å ha fortsetter han.
  Selv har Throndsen deltatt i sykkelritt i både Italia og England - begge med strenge kriterier for type sykkel, årsmodell og kleskode.
  - Det er ganske nerdete, men jeg elsker friheten det gir meg å f.eks suse nedover til stranda på et fett glis. Jeg får mange blikk, avslutter han

  Sykkelsporten har siden starten vært kjent for å være ekstremt stilbevisst, så ikke la deg lure av litt olje på fingra - disse folka har stil til fingerspissene. Merker som Wemoto, Penfield, Brixtol, Fred Perry og Triwa er ikke uvanlig å spotte susende nedover Løkka. For her er det den casual minimalistiske stilen som gjelder. Glem store logoer og merker. Syklistmoten er nedtonet, ren og ikke minst elegant. Hentet fra det engelske motebildet. Her er det sykkelen som står i fokus.

  Junkyard ble med på en fotosession med Throndsen en vårdag på Grünerløkka.


  RELATED PRODUCTS

  -60 % Klokke - Harold
  Chpo
  KR 200 KR 499
  -50 % Jakke - Perfect bomber
  JUNKYARD XX-XY
  KR 250 KR 499
  Jeans - Lars Slim
  JUNKYARD XX-XY
  KR 299
  -40 % Lue - Bomham
  Brixtol Textiles
  KR 209 KR 349
  -50 % Caps - Capser
  Penfield
  KR 175 KR 349
  -40 % T-Shirt - Steve
  JUNKYARD XX-XY
  KR 119 KR 199
  -30 % Ryggsekk - Canvas Rucksack
  Fred Perry
  KR 629 KR 899
  -30 % Skjorte - Pastel Gingham
  Fred Perry
  KR 699 KR 999
  -70 % Solbriller - Nicki
  Triwa
  KR 360 KR 1 199
  -40 % Bukse - Tubby
  Wemoto
  KR 419 KR 699
  -70 % Skjorte - Friday
  Wemoto
  KR 195 KR 649

  Tags: #junkyardxxxy #patrickoldenborg #inspiration #joakimthrondsen

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?