AIBA: – Hodet går som en karusell og du vil bare være i fred

  Møt Nora Collective-nykommeren Aiba, som for tiden er aktuell med låten «Karusell». Låten er hans inntog til den norske musikkbransjen.

  Foto: Sebastian Ludvigsen

  18 år gamle Aiba fra Oslo har siden barndommen vært en målrettet og kreativ person med mange hobbyer. Da han ble introdusert for musikkproduksjon og låtskriving som 16-åring var det ingen tvil om hva han ville drive med, så han snekret sammen et studio i kjelleren hjemme og begynte å lage musikk. Et år senere plukket Nora Collective det opp, og resten er historie.

  Han har siden signert med Nora Collective og Nora Streams/Sony Music og gitt ut nevnte «Karusell», produsert av in-house produsent Filip Kollsete. Aiba er også aktuell på flere plan og har vært å se i NRK-serien «18» denne høsten, men også vært å se på TV2-programmet «Generasjon Z», samtidig som han nå er klar for sette i gang med ny musikk.

  Vi tok en prat med Aiba nedenfor:

  Heisann Aiba! Hvordan har du det om dagen?

  – Jeg har det ganske bra hvis man ser bort ifra kulden og mørket :)

  Ser den! Ja, nå som vinteren er her for fullt, hvordan overlever man denne tiden?

  – Haha, jeg er veldig dårlig på å vite hva man skal gjøre, men jeg tror nok det smarteste er å holde seg opptatt. Jeg pleier å sitte mye i studio om vinteren, noe som hjelper meg veldig mye.

  Ja, der er det nok varmt og godt! Du er for tiden aktuell med «Karusell». Hvordan har det vært å dele denne og hvordan har responsen vært?

  – Har vært deilig å endelig kunne starte å gi ut musikk. Jeg er veldig stolt av musikken, så jeg håper andre kan høre arbeidet jeg har puttet i det. Virker som om låta har blitt godt tatt imot :)

  Fortsetter under videoen


  Aiba - Karusell

  Godt å høre! Hvilken historie skjuler seg bak det hele?

  – Jeg har en greie for å snakke i koder, men i bunn og grunn handler låta om at du er et sted du virkelig ikke vil være og at det kommer noen fra siden og maser på deg. Hodet går som en karusell og du vil bare være i fred. Resten av budskapet er opptil hvordan lytteren plukker det opp.

  

Budskapet er lett forståelig! Dette er jo også debut-låten din, hva betyr det for deg å være i gang?

  – Digg. Har blitt holdt tilbake så lenge, så det har vært bra og endelig få slippe no.

  

Det skjønner jeg godt! Du er jo en del av Nora Collective. Hvordan er det å være en del av en så kreativ gjeng?

  – Jeg refererer ofte til Nora som min andre familie. Masse masse kjærlighet å få der <3 Aldri møtt en så stor gruppe med mennesker som virkelig brenner for det de driver med. En tanke som motiverer meg er at jeg har så mange rundt meg som jobber hardt dag og natt for at noe skal bli bra, så det blir litt teit om jeg ikke leverer samme energi tilbake. Det er veldig mye å lære fra alle som er der, så det er viktig å spisse ørene når de snakker.

  

En god gjeng å være en del av skjønner jeg! På hvilken måte er de andre i gjengen med på å pushe deg?

  – Som sagt, de har en helt ekstremt smittsom arbeidsmoral. De er veldig lette å jobbe med og jeg føler at jeg kommer overens med alle sammen. Det er alltid god kjemi i studio, noe som gjør det enkelt å ville dra tilbake og lage mer!

  

Herlig å høre! Du har også landet en avtale med Sony Music Norway. Hvordan er det å kunne gi ut musikken din via de?

  – Alltid blide og fine mennesker hos Sony, noe som utgir seg å bli et godt samarbeid. Digger at de er flinke til å levere i tide og er veldig obs på hva min visjon er. <3

  Fortsetter under videoen


  Aiba - Om Igjen

  

Nice, men når du ikke jobber med musikk, hva bruker du tiden din mest på?

  – Jeg liker å sitte hjemme å spille switch og se på Netflix :) Har også noen veldig gode venner som jeg liker å finne på ting med.

  

Hehe, kult! Når det kommer til selve prosessen med låta, hvordan har det vært og hvem har du sparret med i prosessen?

  – Låta er produsert av min brobro Filip Kollsete. Digger han karen der, både som produsent og menneske. Vi har hatt en god kjemi siden dag 1, noe som hjelper når vi sitter i studio og dunker hitzz. «Karusell» var en av de låtene som kom naturlig. Han startet med noen akkorder som fikk meg til tenke «oooouf» og jeg la tre melodier back2back som ble de tre første partiene i låta.

  Godt å høre at ting faller naturlig :) Noe #offtopic / Det nærmer seg jul. Hva ønsker du deg og hva er det verste du kan få i gave?

  – En 2-timers massasje hadde vært deilig. Det er litt mye å spørre om, så kanskje litt sånn vanlig ting jeg trenger til hverdagen (såpe, shampoo, sokker, underbukser). Finnes ingen dårlig gaver, bare dårlig holdninger.

  Bra poeng! Hva er next move for Aiba og har du allerede lagt noen planer for neste år?

  – Planen er å sette et grunnlag for hvem jeg er og hva jeg har å by på. Det er en ny standard i norsk musikk, så målet for 2020 er å heve den standarden enda mer. God jul :)

  Kult, vi gleder oss til fortsettelsen og god jul deg også!

  Hør Aiba - «Karusell» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #aiba #sonymusicnorway #noracollective #norastreams

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?