BRENN.: – Vi er to gutter som forener krefter for å bekjempe kjedelig råkk og pop!

  Duoen brenn. følger opp slippet av «Du og Jeg» med sin splitter nye låt, «Keen». Låten handler om det å feige ut og skal vi tro gutta rett er det en trist sommerlåt - selv om det ikke trenger å gjøre sommeren trist av den grunn.

  Foto: Isak Jenssen

  Den heltedådige duoen i brenn. har nettopp lagt bak seg et spennende første kvartal i 2019, der høydepunkter blant annet har vært slipp av den blodige singelen «Du og Jeg», som ble «Ukas låt» på NRK P3, og to stappfulle konserter på showcase-festivalen by:Larm.

  De er allerede klare for anerkjente festivaler som Roskilde og Øyafestivalen, og totalt 13 festivaler står for tur sommeren 2019.

  Vi tok en prat med brenn. nedenfor:

  Heisann gutta! Hvordan har dere det om dagen?

  – Fint! Hva med deg?

  Alt bra! Det nærmer seg sommer! Hvordan har våren vært og hva ser dere fram til i tiden vi har i vente?

  – Den har vært ganske hektisk - mye greier som har måtte bli fiksa og sånne ting.. Men i skrivende stund så er vi begge ferdig med alt som forbindes med stress og uhygge, så her kommer sommeren. Ser frem til festivalkonserter, da spesielt Roskilde, henge med venner, fjelltur og masse godt øl :-)

  Gratulerer med slipp av «Keen»! Hvordan har det vært å slippe den ut i verden?

  – Utrolig digg! Vi har holdt på låta i et halvt år nå og hørt den ihjel selv. Ukene som leder opp til slippet blir det mye jobbing med promo og diverse ting som skal ut sammen med låta, og vi tar oss selv i å høre på den litt for mye. Er veldig deilig å kunne legge den fra oss og heller kunne gi den videre til dere!

  Fortsetter under videoen


  brenn. - Keen

  

Hvordan vil dere beskrive låta?

  – Låta er indierock oppå en lystig beat og et kjærlighetsforhold som mister heat. haha. Låta ble jo til i en sykt koselig session vi hadde med Bendik Markovic Toming i studioet hans på Hvaler, men tematikken er mindre spontan og har blitt ruget på en stund. Ganske motstridende følelser, men vi håper de treffer da, enten hver for seg eller begge deler samtidig.

  

For en ukjent lytter. Hvordan vil dere presentere dere selv som gruppe?

  – *Bumps into your shoulder. Looks you in the eyes while ripping a huge fart. Starts crying.* noe sånt? lol, neida.

  – Vi er to veldig forskjellige gutter som forener krefter for å bekjempe kjedelig råkk og pop. Vet ikke om vi har fått det til enda, men vi har i hvert fall forent kreftene våre da. Vi holder hender og hopper inn i flammene sammen.

  

Hvordan møttes dere og hvor lenge har dere kokt i sammen musikk som duo?

  – Vi møttes på videregående i 2013 og ble venner fordi begge to så ut som de likte sk8boarding, hadde røyka weed (men vi hadde ikke det) og rock musiq. Lagde noen møkkaprosjekter og spilte UKM-turnéer på Romerike. Så ca 2013.

  

Hvor ofte jobber dere med musikken deres og har dere noen uvaner i studio?

  – Vet ikke hvor nøyaktige vi kan være her, men det tar jo opp mesteparten av tiden vår. Vi er ganske flinke til å være bastante på egne idéer, og intolerante mot hverandres idéer. Som sagt er vi veldig forskjellige gutter, og forening av krefter kommer ikke uten hindringer. Men når vi først er enige, da er vi enige som faen!! Vi jobber organisk med musikkproduksjon (les: ustrukturert)

  Fortsetter under bildene

  Foto: Isak Jenssen

  

… evt en funfact om hverandre?

  – Edvard er veldig glad i is, men den må spises i skjul for å nytes. Han er dog veldig åpen om at han gjør det, så poenget er bare at man ikke skal kunne se at isen konsumeres. Liker også å ta av seg én sokk ca 1 time før han skal legge seg. Ingen i kollektivet vet hvorfor.

  – Rémy er så flink at jeg blir sint. Men gutten husker ikke en dritt og jeg er derfor hans care-taker når det kommer til påminnelser. Har også verdens lengste innpust.

  

Dere skal i sommer på en lang festivalturné. Hvordan blir det?

  – Ingen kommentar!

  – Prank! vi har en kommentar!

  – Det blir jo sykt gøy! Edvard har kranglet oss frem til å få 30 øl på rider, så ikke bare blir det en drøm som går i oppfyllelse, men det blir HARDKJØR PÅ FLASKA HELE SÅMMÆRN!!!! Rémy tror det kan bli farlig, edvard forbereder bad-boy-personaet til sommeren. Det blir ødeleggelse av kropp, sjel og musikkutstyr.

  – Edvard legger til: Rémy kjøpte en bøttehatt til meg, så jeg er også klar til å bli den nye Liam Gallagher.

  

Noen festivaler dere gleder dere ekstra mye til og hvorfor?

  – Roskilde, fordi det er Roskilde. Vi har begge grått på den festivalen.

  Hør brenn. - «Keen» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #brenn.

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?