BRITZ: – De som kjenner meg har sett hva handlingen har gjort med meg som person

  Britz er aktuell med ny musikk og sin mest personlige låt hittil, nemlig «Dubai». En låt om savn og sorg utgitt på dagen tre år hans far gikk bort.

  Foto: Aller Ajak

  24 år gamle Britz (Yaw Britwum) fra Haugenstua i Oslo har alltid ønsket å gjøre en forskjell. Han er typen som tenker at om noe er verdt å gjøre, så gjør man det ordentlig. Han går all in, enten det er på fotballbanen eller på scenen. Han klarer også å kombinere vinnerskalle med verdisyn, og det er grunnen til at han stortrives i jobben som sosionom. Å bygge relasjoner og hjelpe andre inspirerer og motiverer artisten Britz også.

  Siden debutlåta «Alé alé» med Jonas Benyoub i februar i år, har han sluppet flere radiolistede singler, og seneste «Vi flyr» med stjerneskuddet Isah. 24-åringen har lagt bak seg et produktivt år og den JNS-produserte «Dubai» er hans femte låtslipp hittil, men det er også et mer følelsesladd slipp i form av at det er en hyllest til hans avdøde far.

  Vi tok en prat med Britz nedenfor:

  Heisann Britz! Hvordan har du det om dagen?

  – Hei! Jeg har det bra, mye å gjøre om dagen, men føler ikke jeg har tatt meg vann over hodet. Så jeg har det bra.

  Godt å høre! Du er aktuell med slippet av «Dubai». Hvordan har det vært å dele denne?

  – Veldig blanda følelser må jeg si. Jeg har hørt på musikk så lenge jeg kan huske, og de låtene jeg husker best er de låtene som har gjort inntrykk på meg, og som har trigget frem visse følelser eller tanker. Jeg har følelsen av at «Dubai» er en sånn låt som kan gjøre inntrykk hos lytterne.

  – Jeg har gledet meg til å gi ut en sånn type låt. Jeg er også stolt av å gi den ut. På den andre siden så er den låt som får frem mye følelser og tanker hos meg, som til tider kan være vonde å kjenne på, men alt i alt så føles det godt å dele denne låten.

  Fortsetter under videoen


  Britz - Dubai

  Handlingen er veldig personlig. Hvordan føles det å skrive en sånn låt?

  – Handlingen betyr mye for meg. De som kjenner meg har sett hva handlingen har gjort med meg som person. Jeg har en kompis som møtte på utfordringer og vi vokste litt fra hverandre i en periode, og det gjorde at jeg ikke følte jeg var der nok for han. Da han gikk gjennom sitt og jeg fikk vite det satt jeg igjen med dårlig samvittighet for at jeg ikke «var der for han». Men vi er good nå og han vet hvor han har meg, jeg vet hvor jeg har han, så jeg er glad for det.

  – Jeg var veldig utadvendt før jeg mistet faren min. Jeg oppsøkte kontakt med mine nærmeste, var alltid i godt humør og hadde en gledesspredende-rolle for mange. Etter at jeg mistet faren min har jeg slitt med å være den personen, og jeg har også slitt med å akseptere endringene ved meg som person. Men dette er noe jeg jobber med, og jeg har gode venner som jeg ser på familie som har forståelse for dette og som hjelper meg på veien. I tillegg til at jeg tror på at Gud er med meg så det kommer nok til å gå bra. Jeg er evig takknemlig for familien min og de folka rundt meg som stiller opp.

  Veldig forståelig, imponerende at du har klart å få det ut! Temaet i låten er veldig personlig. Hvordan har det vært å lage låt om nettopp dette?

  – Det har vært vanskelig, for jeg tar utgangspunkt i mine egne erfaringer, følelser og tanker, men må formidle det på en måte slik at det ikke blir for distansert for lytteren, men samtidig ikke for distansert fra mine erfaringer. Jeg håper og vil tro jeg fant en fin balanse på dette i låten.

  Fortsetter under bildet

  Foto: Aller Ajak

  

Det syns vi du klarte på en solid måte! Når fikk du idéen om at du ville lage en låt om dette og hvordan var prosessen med JNS i studio?

  – Jeg var på et tøft sted da låta ble laget. Jeg gikk i studio med JNS og sa at jeg ville lage en personlig låt, vi jobba sammen med å få beaten slik jeg ville ha den, og jeg begynte å skrive. Jeg har sparret med JNS i prosessen og managerne mine, Houssam og Adil. De har alle vært til god hjelp og gitt meg bekreftelse på det jeg har trengt bekreftelser på.

  

Godt å høre at du har et bra team rundt deg! På hvilken måte har denne låten utfordret deg?

  – Som person så er det ikke alle mennesker jeg klarer å åpne meg for. Jeg har ikke pleid å være en som snakker åpent om vonde opplevelser, så da jeg skrev låta ble jeg utfordra på to plan. Det ene er at jeg måtte tørre å kjenne på følelsene ved erfaringene mine, tørre å være i kontakt med følelsene mine, noe jeg til tider har prøvd å unngå. Den andre utfordringen var at jeg skulle blottlegge meg for offentligheten på noe av de tingene jeg og min familie har gått gjennom. Jeg føler jeg utgir meg i denne låta. Men disse utfordringene trengs for at jeg skal vokse som artist og hvertfall som en person.

  Fortsetter under videoen


  Britz - Alé Alé ft. Jonas Benyoub

  

Riktig innstilling. Man blir bare sterkere av å dele! Men har det vært et bestemt øyeblikk som gjorde at du bestemte deg for at du skulle lage din egen musikk?

  – Jeg har alltid hatt interesse for musikk og har pleid å skrive når jeg er emosjonell, men det var aldri snakk om å gjøre en karriere ut av det. Da jeg først mistet faren min skjønte jeg at livet er for kort til å ikke følge drømmene sine. Jeg vil ikke være 50 år gammel og angre på at jeg ikke tok sjansen på å lage musikk, når jeg vet at jeg innerst inne kunne tenkt meg det.

  

Bra sagt! Men om du tenker tilbake, når var det første gang du fikk vite at musikken betød noe for andre og ikke bare deg personlig?

  – Uff, det er vanskelig å feste det til èn spesifikk dato. Jeg er kristen, og familien min har alltid hørt mye på gospel. Gospelmusikk har vært en «go to» for familien min i perioder hvor man går gjennom ting, eller i perioder hvor ting går veldig bra. Så Gospel er kanskje det første møtet mitt med musikk som betyr noe for mennesker. Annet enn det har jeg også hørt mye på Tupac, som nesten var en talsmann for flere mennesker i statene og det at man fortsatt hører på musikken hans den dagen i dag bekrefter bare at musikken hans betød mye for de menneske som kunne relatere til tekstene hans.

  

Forståelig, interessant å høre hvordan interessen din for musikk ble til, men hvordan vil du beskrive året 2019 så langt og har du allerede lagt noen planer for neste år

  – Dette året har vært en «roller coaster». Mange oppturer og nedturer, men med tanke på musikken har det vært et godt år. Jeg er fornøyd med utviklingen i musikken min og føler jeg er på god vei til å markere meg i den norske musikkindustrien. Det var jo målet mitt før vi ga ut «Alè Alè», så jeg er fornøyd.

  – 2020 blir det mer musikk og jeg vil fortsette å vokse som artist og som person. Britz-season kommer til å vare i god tid fremover og det gleder jeg meg til, hehe!

  Nice! Vi gleder oss til fortsettelsen!

  Hør Britz - «Dubai» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #britz #sonymusicnorway

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?