CHARLIE SKIEN: – Det verste er vel egentlig å føle seg klaustrofobisk når du er alene

  Charlie Skien følger opp fjorårets «Gasslekasje», med sin nyeste låt «Snø». En mørk og ubehagelig klubblåt som baserer seg på følelsen av å være klaustrofobisk i større folkemengder.

  Foto: Fredrik Fernando Austad

  Bak navnet Charlie Skien finner vi Andreas Høvset som de siste årene har vært en del av duoen Verdensrommet sammen med sin makker Vetle Junker. De to startet Verdensrommet i 2012. De er også kjent som to fjerdedeler av Softcore untd. - som nylig slapp sin femte singel «Gi meg tid» på Eget Selskap, Vibbefanger og det New York-baserte labelet Cascine.

  Artisten dukket først opp som soloartist i duett med Mato Polo (Vibbefanger) på «Ikkje min feil» sommeren 2017, og EMIR sin singel «Hvis vi må». Han er lokalisert et sted i mellom R&B og indie, hvor lydbildet er preget av synther, trommer og diverse samples. Musikken henter inspirasjon fra artister som King Krule, Ryuichi Sakamoto og Burial.

  Nå er han som nevnt ute med oppfølgeren til «Gasslekasje», nemlig «Snø». Som også har fått en tilhørende musikkvideo. Det ryktes også om en EP til høsten.

  Vi tok en prat med Charlie Skien nedenfor:

  Heisann Andreas og takk for sist! Hvordan har du det om dagen?

  – Jeg har det fint, det er sol ute selv om det snødde på fredag.

  Våren veksler mellom varmt og kaldt for tiden. Hva forbinder du selv med våren?

  – Høyere energinivå og bedre humør i det været blir finere og dagene blir lengre. Du kan fremdeles gå med favorittjakken din uten at noen kommenterer at det ser veldig varmt ut.

  Du er aktuell med «Snø»! Hvordan føles det å slippe den?

  – Det har vært en veldig fin prosess. Låten i seg selv var ferdig for en stund siden, så det viktigste var å få den ut før sommeren.

  Fortsetter under videoen


  Charlie Skien - Snø

  

Låten handler om å føle seg klaustrofobisk i store folkemengder. Er det noe du ofte selv føler?

  – Ikke nødvendigvis, men nok ganger til at jeg gadd å skrive en låt om det. Det verste er vel egentlig å føle seg klaustrofobisk når du er alene.

  

Hvilke klubber drar du selv på som er fylt helt opp til det klaustrofobiske?

  – Jeg klubber ikke så mye for å være helt ærlig, men Villa kanskje?

  

Enig der! Sist vi pratet var i forbindelse med slippet «Gasslekasje». Det er over et år siden. Hva har du fått utløp for i mellomtiden?

  – Jeg har laget masse musikk, som jeg slipper til høsten. Ellers så har jeg lært meg å stå opp tidlig og begynt å spille fotball igjen.

  

Man glemmer ikke gamle kunster! Hvordan vil du sette disse låtene opp mot hverandre?

  – De henger veldig sammen, i og med at de har samme lydbilde og tematikk. «Snø» og «Gasslekasje» er egentlig en dobbeltsingel, og «Snø» en slags videreføring av «Gasslekasje».

  Fortsetter under bildene

  Foto: Fredrik Fernando Austad

  

Du har et veldig industrielt lydbilde. Hva er grunnen til at du har valgt å gå denne retningen?

  – Jeg laget først Gasslekkasje med en tanke om å lage noe jeg aldri hadde laget før, og jeg jobber veldig bra sammen med Mathias (Fakethias).

  – Samtidig føler jeg meg ikke låst til et bestemt lydbilde, det at det er jeg som lager musikken som gjør at det henger sammen. Det er synd hvis artister føler de er låst til et bestemt utrykk og ikke kan lage låter i forskjellige landskap. Når det er sagt så har jeg jo tydelige preferanser når det kommer til produksjon og lydbilde, poenget er vel mer at jeg ikke kun lager mørk industriell musikk.

  

Fint oppsummert! «Snø» er en mørk klubblåt. Er det for lite av denne typen klubbmusikk som gis ut synes du?

  – I forhold til annen musikk, ja. I alle fall i Norge, men det er generelt for lite av alt annet enn hip hop og pop i Norge. Få det på, det bør være rom for masse forskjellige utrykk, og spesielt i nevnte sjangere.

  

Dette er første slippet ditt mot et fretidig EP-slipp. Hvordan er det å jobbe mot en lengre utgivelse?

  – «Snø» er ikke en smakebit av min kommende EP. Jeg har et stort hjerte for pop også! Jeg lager låter, og til slutt er det nok til en større utgivelse. Den røde tråden er at jeg har laget låtene, og at de er laget i samme tidsrom.

  

Skjønner! Ellers, hva skjer i tiden framover for din del?

  – Jeg slipper tre større utgivelser til høsten (med forskjellige prosjekter), det gleder jeg veldig mye til!

  Hør Charlie Skien - «Snø» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #charlieskien

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?