CHRIS ABOLADE: – Jeg er glad for at jeg fortsatt står på beina

  Chris Abolade har lagt 2019 bak seg for godt og har skrevet sitt første kapittel for 2020 med «Skitten Diamant», en låt som omhandler oppveksten og det siste året.

  Foto: Håkon Jørgensen

  Han er fremdeles tidlig i karrieren sin, men har likevel rukket å slippe sin aller første EP «Christiania Brenner» i tillegg til singler som «Mandag», «Hvit Ford Bronco» og hans største suksess til nå - «Tranquilo». Han kan vise til godt over 15 millioner streams og har spilt på bransjefestivaler som Trondheim Calling og by:Larm.

  Nå har Chris Abolade lagt bak seg et år med hardt arbeid for å finne sin identitet som artist og menneske. På begge plan er han åpen og ærlig sjøl, men dette er noe han har blitt med tiden - og kanskje vil tiden lege alle sår.

  For Abolade handler musikken om å dele tanker og følelser. For det er en direkte og åpenhjertig artist som starter det nye tiåret med sin ferske singel «Skitten Diamant».

  Vi tok en prat med Chris nedenfor:

  Heisann Chris Hvordan har du det om dagen?

  – Halla! Jeg har det jævlig bra. For første gang føler jeg at jeg går på riktig vei. Det trenger ikke å bety at alt inni meg føles godt, men nå vet jeg hvorfor og hva jeg må gjøre. Men veien jeg er på nå er til et godt sted, og det i seg selv er en seier for meg. Så jeg må bare holde fokus, og keep pushing as. Det er en del ting jeg har slitt med i hodet mitt, og jeg har brukt 2019 på å klare å stå på beina igjen. Jeg er stolt av meg selv og alle de fantastiske menneskene rundt meg. Spesielt mamma. Thanks <3

  Godt å høre at du har det bra! Vi er jo godt i gang med det nye året, hvordan feiret du inngangen til 2020?

  – Hmm. Feirer det nye året med ny musikk. ENDELIG. Jeg har en plan. Og den følger jeg slavisk.

  Fortsetter under bildene

  Foto: Håkon Jørgensen

  Nice! Du virker som en person som setter seg nyttårsforsetter. Har du noen?

  – Fokusere på meg selv. Meditere. Jobbe med sjelen min og indre ro. Så lenge jeg er happy inni meg selv - er jeg good. For meg skal dette året handle om å finne balansen min, og gi kjærlighet til meg selv slik at jeg også kan gi kjærlighet til andre.

  Vi heier på deg! Nå er du aktuell med nytt slipp, gratulerer med det! Hvordan har det vært å dele «Skitten Diamant»?

  – TUUUUUSEN TAKKK BBY <3 <3, wooow, jeg var faktisk nervøs. Det slippet her var veldig spesielt for meg siden det er så lenge siden sist jeg har sluppet noe. Jeg stakk inn i studio med Clairmont, min nr 1 producer. Han kokte opp en rå beat, og så kjørte jeg noen freestyle-runder, hvor jeg bare tømte hjertet mitt. Det her var på en dag jeg følte meg ren, naken og fakkings fri. Jeg hadde ikke noe å skjule lenger. Det er den beste følelsen jeg har hatt.

  

Forståelig, kult at du tar oss med inn i prosessen, men hva betyr betegnelsen «skitten diamant» for deg?

  – Hm. For meg? Jeg ser en diamant i alle rundt meg, men det er ikke alle som skinner like mye. Inkludert meg selv. Og en diamant er ikke alltid ren, man må alltid pusse den litt. Man må alltid jobbe med seg selv. Skjønner dere?

  

Vi skjønner! Du er åpen om følelser, tanker og om en tøff tid. Hvor viktig er det for deg å få utløp for disse tingene gjennom musikken?

  – Ja. Jeg er jævlig åpen nå, men har tidligere vært en stengt sjel. Men nå har jeg hatt så utrolig mange fine samtaler med sterke mennesker og personligheter, hvor jeg virkelig har dykket dypt inn i meg selv og problemene mine. Jeg har mye på hjertet mitt, som jeg ønsker å formidle via musikken min, men jeg stresser ikke med å få det ut med en gang. Det kommer når tiden er inne.

  – Albumet mitt som kommer etterhvert, kommer til å bli kaos. Da skal ingenting holdes tilbake. Det som uansett er viktig for meg er å spre noe positivt, og ikke trekke ned andre mennesker. Det er den svakeste egenskapen jeg ser i andre mennesker - folk som sparker andre som ligger nede. Ikke gjør det!

  Fortsetter under bildene

  Foto: Håkon Jørgensen

  

Utrolig godt å høre! Du slapp jo CHRISTIANIA BRENNER på våren i fjor. Hvordan står denne låten i forhold til den samlingen av låter?

  – Denne låten har ingenting med ep´n å gjøre. Det kapittelet er over.

  

Ja, vi sier det :) Siden EP-en har vi vært gjennom sommer, høst og jul. Hvordan har egentlig tiden vært i etterkant av slippet?

  – Det har vært helt FUCKED UP. Jeg besvimte faktisk på Frogner pga stress og angst midt på dagen. Haha. Da er det noe som er feil. Men jeg tror jeg trengte det og jeg er glad jeg måtte gjennom det.

  

Ouff, shit. Virker som ting er bedre nå! På «Skitten Diamant» skinner du alene, men hvordan har det vært å jobbe med låten?

  – Mmm. Clairmont er alltid sentral. Vi er connected. Han forstår meg og jeg forstår han. Vi kommer til å jobbe sammen med musikk for alltid. Han er et musikalsk talent man må lete lenge etter. Mitt team Broslo og Dutty Dior var med på prosessen også. Jeg er veldig glad i de.

  Fine folk <3 Nylig la vi jo bak oss et helt tiår. Kort og konsis, klarer du å ramse opp et høydepunkt fra tiåret som har vært?

  – Hele reisen. Jeg er glad for at jeg fortsatt står på beina.

  Det er vi også! Har du noen kule planer i nærmeste framtid da?

  – Haha, hva tror dere? SEFF. Love Love Love <3

  Herlig! Vi skal følge med :)

  Hør Chris Abolade - «Skitten Diamant» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #chrisabolade #warnermusicnorway

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?