CHRISTIANE: – Jeg elsker å stå på scenen og trives faktisk ofte bedre der enn i studio

  Christiane følger opp singelen «LAX» med sin rykende ferske «Get With You». En låt som faktisk har ligget til side i to år, men som omsider har fått sett dagens lys.

  Foto: Ole Kristian Olsen

  Christiane er en artist med over en halv million streams, flere radiolistinger og mange live-gigs å vise til. Etter å ha avsluttet platekontrakten sin med et major label, har Christiane tatt karrieren sin i egne hender. I 2019 har hun sluppet singlene «You Baby» og «LAX», som begge er et resultat av en uavhengig og ambisiøs artist. Låtene fikk god mottakelse og fikk bred støtte fra streamingtjenester her til lands.

  Christiane har en stor stemme og rent teknisk er hun stødig. Låtene hennes vitner om sterk arbeidsvilje, samtidig har hun en utstråling og en formidlingsevne som preges av bred sceneerfaring.

  Nå er hun aktuell med slippet av «Get With You», en låt hvor Christiane ønsker å spre glede og kjærlighet. Låta slippes etter ønske fra flere som har vist stor interesse for låta under live opptredener. Låten føyer seg inn som nummer tre i rekken dette året og det ventes flere låter i løpet av tiden framover.

  Vi tok en prat med Christiane nedenfor:

  Heisann Christiane! Hvordan har du det om dagen?


  – Jeg har det ganske strålende akkurat nå! Takk som spør!

  Bare hyggelig det! Nå som høsten er over oss. Hva er ditt forhold til tiden vi nå er inne i?

  – Jeg elsker alle årstidene, men jeg klarer fort å bli «ferdig» med hver og en av de, og omstille meg på hva som kommer «next». Så derfor synes jeg det er helt nydelig at høsten er her, hvor jeg må pakke meg inn i store jakker og gensere. Sitte inne foran peisen (min favoritt hobby nå om dagen), drikke te og gå turer blant de vakre høstfargene!

  Perfekt det! For de som kanskje ikke kjenner til deg, hvordan vil du presentere deg selv som artist?

  – En artist som lever av å formidle! Det er det viktigste for meg. At de som hører meg blir dratt med inn i teksten og gjennom sangen utvikler en følelsen av enten glede, sorg, sinne eller kjærlighet. Jeg er en artist som elsker å stå på scenen, og trives faktisk ofte bedre der enn i studio. I tillegg så får jeg jo interagere med publikum da, og det er jo det beste som finnes – skape et bånd med de du synger til!

  Fortsetter under videoen


  Christiane - LAX

  Forståelig! Nå er du aktuell med «Get With You»! Hvordan er det å dele denne?

  – Det er noe jeg har gledet meg til i lang tid. Denne sangen har jeg hatt en forkjærlighet for siden den ble skrevet i 2017 (!!!). Det å endelig la den se dagens lys er så tilfredsstillende, men også enda mer nervepirrende. Jeg har jo veldig lyst - kanskje litt ekstra denne gangen - at låten skal bli skikkelig godt likt, i og med at jeg så lenge har følt at: «Dette! Dette er låten».

  

...og hva betyr den for deg personlig?

  – Låten skrev jeg i 2017, men så har den ligget i to år, før jeg først nå i sommer tok opp tråden igjen. Den er videreutviklet og tatt til nye høyder, noe som er veldig tydelig hvis du hører første utkast – utrolig gøy å høre utviklingen. Låten betyr svært mye for meg da denne foreløpig er min favoritt av egne låter.

  

Godt å høre! Hvordan ble denne til og hvem har du jobbet med?

  – Jeg var i studio for første gang sammen med Marcus Ònly og Ida Martinsen Botten da denne låten ble laget. Så fortalte jeg om hvordan jeg har prøvd å finne mitt «sound», og fortalte at jeg liker pop, men veldig gjerne vil ha med noen r&b elementer innimellom. Da smilte Marcus det største smilet jeg har sett og sa at han ville vise meg en produksjon han mente jeg ville like. Det hadde han helt rett i, jeg falt for låten med det samme, selv om det bare lå en beat der med noen deilige chords, og en enkel synth tror jeg. Vi begynte å skrive med det samme og det gikk så fort at vi til og med lagde en annen låt samme dag.

  

Gøy når det går på skinner da, men hva tror du er det verste rådet du har fått, men likevel fulgte?

  – Hmm, den er hard. Det jeg hvert fall vet, er at jeg har blitt rådet til for eksempel å: «ikke gjøre sånn og sånn med musikken, ikke si det, men si dette, du kan ikke opptre der, du burde finne en annen type klesstil, du må røffe deg opp, oppfør deg sånn og sånn».

  – Mange av disse rådene har jeg faktisk prøvd å følge, men de har ikke ført meg noen vei. De gjorde meg noen ganger svært forvirret og dro litt gleden over musikk ut av meg. Rett og slett fordi jeg selv verken var komfortabel eller glad for de valgene jeg da tok. I etterkant har jeg forstått at det førte til at den «sanne» jeg, utstrålingen og personligheten min overhode ikke ble den samme.

  Fortsetter under bildet

  Foto: Ole Kristian Olsen

  

Det er fullt forståelig :) Om du skulle arrangert din drømmefestival, hvor hadde den vært og hvem hadde vært headlinere?

  – Oo! Min drømmefestival hadde vært en blanding av Tomorrowland, Cochella og DisneyWorld (haha). Artister som skulle opptrådt der måtte ha vært (meg, neida, joda), Ariana Grande, Alicia Keys, Alan Walker, Bruno Mars, Becky Hill, JP Cooper, H.E.R, Bebe Rexha, Sigala, Sam Smith Zedd, Marshmello, Calvin Harris, Sia og Rihanna.

  

Stødig line-up da! Utenom musikk, hva er det du ikke kunne klart deg uten?

  – Jeg vil si, kjæreste, venner, familie og hunden min… men for ikke å være en klisjé må jeg si, JUL/desember. Det er den mest nydeligste og harmoniske måneden som finnes og jeg elsker den! Jeg må være den mest «julete» personen du finner!

  

Haha, juuuul. Ellers, har du noen spennende planer for tiden framover?

  – Jeg jobber foreløpig i studio for å slippe nye låter etter nyttår. Ellers kommer jeg til å fortsette å poste covere på YouTube-kanalen min (fordi jeg elsker det!), opptre og forhåpentligvis dukker det opp noen spennende muligheter for meg i tiden fremover!

  Herlig! Takk for praten!

  Hør Christiane - «Get With You» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #christiane

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?