Interview: Conz

  Langt ifra ingen youngin’ lenger, spiller 20 år gamle Sully Sanyang endelig med store gutta. Etter en imponerende måned med både debutsingel «Dont Stress Me» og det nyeste tilskuddet «Cool Down» spilles sangene på repeat fra den reisende rapperen Conz.

  Tekst: Zena Løchting Williams
  Foto: Noah Løchting Williams

  Du har imponert med vell mottatt debutsingel «Dont Stress Me» og den nyeste låta «Cool Down» Alt på under én måned. Hvordan har det vært?
  – Det har gått så fort! Det er rundt en måned siden jeg droppa «Cool Down» og det har vært enorm respons. Den musikkdrømmen, ble liksom aldri ordentlig seriøs før vinter i fjor, som var da jeg skjønte at det var på tide å begynne å stacke opp med ett par låter og virkelig begynne. Folk rundt meg også, begynte å steppe opp gamet litt, tenkte vell tiden min også var inne he-he.
  Det er egentlig såå random at «Cool Down» droppa da den droppa haha. Var i studio med kompis en dag, og han gassa meg så sykt på å slippe no, han bare: jeg challenger deg til å slippe låta. Så etter det, bare kasta jeg den ut ass haha.

  «Dont Stress Me» og «Cool Down» kan man si at er ganske forskjellige fra hverandre. Hvilke av de to representerer Conz best, om du måtte velge?
  – «Cool Down» er vel den sangen som fikk best respons. For «Dont Stress Me» er mer enn bangers. Men det er forskjellige feelings, ikke sant. «Dont Stress Me» var en tid jeg var mye irritert og følte meg helt usynlig på kartet. Mens «Cool Down» vil jeg si er sangen min, det er mer vibes liksom. I framtiden har jeg definitivt planer om å prøve meg på litt mer trappy stil, en blanding av «Dont Stress Me» viben og «Cool Down.» Trap- rap i guess.

  Hva er det du vil publikum skal sitte igjen med når de hører musikken din?
  – At de skal gå derfra med ”wow” hehe. Det er så viktig å være seg selv i sånne her settinger. Det å skrive til de følelsene man har akkurat der og da er definitivt key når jeg lager musikk. Jeg liker å være ute når jeg skal skrive, spesielt nå som det er sommer. Da er det jo bare å gå rundt ute and enjoy.

  Du har drevet med musikk tre år nå, og har alltid holdt deg på rap- waven. Hvorfor ikke sluppet ut noe før nå?
  – Det er viktig å være confident i det du legger ut. Jeg er ikke sånn som legger ut en låt, bare for å legge ut en låt. Vet ikke ass, jeg er fortsatt ung, ikke sant. Føler jeg har massevis av tid faktisk ha-ha. Men da jeg begynte å slippe ut, var det egentlig mest fordi jeg følte jeg satt igjen med mye og kanskje nok experience, til å kunne starte. Opplevd og sett mye, samtidig som å ha møtt mange, har hjulpet meg masse til nå.

  Hva slags musikk er det Conz hører på atm, noe lokalt? – Hører en god del på meg selv, to be honest ha-ha. Men annet enn det, går det mye i UK- rap. Liker Chipmunk, Stormzy, liker forskjellige ass. Men syns den hardheten de har i UK rap er drit fet, kan godt tenke meg å jobbe inn det i min egen musikk, for sure.

  ... Kjenner du på noe konkurranse hos andre unge rappere?
  Alle er jo konkurranse, alle kriger med hverandre. Men jeg har mad love for gutta, mener virkelig at alle kan oppnå noe. Merker jeg blir mer inspirert når jeg hører gutta spytte, mer enn det jeg blir ”stressa” for konkurranse. Det åpner så mange dører bare av at vi hører på hverandre, syns det er drit heftig.
  Men om jeg måtte velge hvem lokale å jobbe med; Arif. Lett også. Rifla har alltid vært favoritten. Det er noe med musikken hans ass. Husker første gang jeg møtte på han, det var på musikkvideo innspillingen til Kaveh for sangen hans «Vill.» jeg var jo youngin, så var selvfølgelig starstruck som f. Men helt siden da har jeg vært hooked.

  Hvilke planer har du for 2016, noen prosjekter på lur?
  – Jobber med musikkvideo nå, med Ask Sunde og Erik Solheim bak kamera og regi. Så det blir i hvert fall på den ny- kommende singelen min «Balance» som dropper i juni. Skal også krige mer for å opptre live, hadde vært fett å stå på Øya eller Slottsfjell liksom.

  Som ikke- signert artist, føler du ting kommer vanskeligere din vei?
  – Jeg må jo gjøre mye mer selv, tar hånd om alle formelle ting som promotering osv. Men ser ingenting som en struggle, kun en journey, på ekte.
  ... Har du lyst til å jobbe innenfor et stort label eller satse for deg selv? Jeg er virkelig mest opptatt av vibes. At jeg skal finne det labelet som er viktig og riktig for meg og bygge videre derfra. Så lenge jeg gjør musikk.

  Hva er det folk skal sitte igjen med etter å hørt Conz?
  – Viktig for meg at folk skal kunne relatere seg med musikken. Sånn som «Dont Stress Me» har folk tolket på så mange forskjellige måter, som er så fett å se. Musikken er det du gir ut, det er det som representerer deg som artist, så da er det viktig å verdsette sitt eget talent, you know.

  Det er uten tvil at et hiphop Oslo er på vei oppover igjen, når vi møter på musikkultur som vi gjør hos Conz sine lovende to singler. Som rapperen selv sier etter å ha spurt han om sine rykende musikkslipp – «I bring that flavour into yo ear!»


  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #Interview #junkmusic

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?