DANIEL OWEN: – Jeg har alltid sett opp til de som har kombinert både sang og dans

  Daniel Owen er i disse dager ute med sin flunkende nye singel «Fine». Låta er tidlig 2000-talls RnB-inspirert og den har også fått en tilhørende dansevideo.

  Foto: Armand Nasiri

  Daniel Elmrhari gir ut musikk under aliaset, Daniel Owen. Han er 20 år, fra Oslo og har alltid hatt stor lidenskap for både musikk og dans. For noen kan det ringe noen bjeller, for Daniel vant faktisk Norske Talenter tilbake i 2011, bare 11 år gammel. I tiden etter konkurransen reiste han landet rundt for å opptre, men han har også laget låter i samsvar med dansingen.

  Siden det har han holdt en noe lavere profil, men han har totalt 7 singler fra tidligere i bagasjen. Nå er han altså ute med sin åttende låt ut fra katalogen og vi tok en prat med Daniel nedenfor:

  Heisann Daniel! Hvordan har du det om dagen?

  – Hey Junkyard! Alt er bra med meg, takk som spør! Litt mye å gjøre om dagen med tanke på skole, jobb og slipp av ny låt, men det er jo bare gøy.

  Godt å høre! Nå som vinteren er her, hva liker du best å gjøre?

  – Synes vinteren er litt trist siden det blir så fort mørkt, så liker spesielt godt å fylle dagene mine med ting som gjør meg glad i denne perioden. Blant annet det å jobbe mye med musikk, være med familie, dama og venner. OG det å slippe ny låt med en happy vibe.

  Høres ut som en god plan! For de som kanskje ikke kjenner til deg, hvordan vil du presentere deg og kan du beskrive musikken du lager?

  – Yes det kan jeg så absolutt! Jeg har siden jeg var liten alltid elsket musikk så jeg startet med dans i en veldig ung alder. Jeg holdt på med det i en god del år før jeg meldte meg på Norske Talenter i 2011 (sesong 4), noe jeg var så heldig med å vinne. Dette åpnet mange dører for meg og ga meg flere muligheter innenfor bransjen. Jeg har alltid sett opp til artister som har kombinert både sang og dans, så da jeg fikk interesse for sang noen år senere bestemte jeg meg for å satse fult ut på musikken også. Siden da har jeg gitt ut noen låter og opptrådd rundt om i Norge, noe jeg trives VELDIG med.

  Fortsetter under videoen


  Daniel Owen - Fine (Dance Video)

  – Musikken jeg har gitt ut tidligere er ganske pop-inspirert, men jeg har alltid hatt veldig sansen for R&B-musikk siden det er vanligvis den type musikk jeg ville danset til. SÅ fra og med November 2019 kommer den musikken jeg føler representerer meg som artist og som generelt er mye mer meg.«Fine» som jeg akkurat slapp nå forrige fredag er da starten på det nye kapitelet innenfor min karriere, så alt dette er veldig spennende. Jeg ønsker å lage musikk som folket kan føle seg truffet av og som kan passe til alle de ulike type humørene de skulle evt. ha gått igjennom i løpet av dagen. Men SPESIELT musikk med en beat som er dansbar.

  Det var en god introduksjon! Du vant jo konkurransen bare 11 år gammel. Hvordan husker du tiden etter seieren?

  – Tiden etter Norske Talenter var ganske hektisk. Det var rart på så mange måter, siden hverdagen forandret seg så plutselig. Men det var så utrolig gøy også, fordi det var jo akkurat det jeg ville. Jeg føler meg heldig som fikk oppleve noe slikt i en så ung alder, fordi jeg jobbet så hardt for det da og jeg gjør det fortsatt den dag i dag.

  

Forståelig at det kan føles ganske rart, men gratulerer med slippet av «Fine»! Hvordan har det vært å gi den ut og hvilken historie skjuler seg bak det hele?

  – Tusen hjertelig takk! Bare tanken på det at «Fine» endelig er ute gir meg en så ufattelig god følelse! Jeg har ventet lenge på å slippe akkurat denne låten. Historien bak «Fine» går ut på det første møtet jeg hadde med min kjæreste. Jeg var på en fest med noen kompiser av meg etter en opptreden i Nord. Det første jeg la merke til når jeg kom inn på lokalet var hun. Jeg klarte rett og slett ikke å ta øynene mine vekk fra henne. Jeg er en ganske sjenert type, så det å gå bort til en jente jeg ikke kjenner og presentere meg selv for henne har aldri vært noe jeg så for meg at jeg ville ha turt å gjøre. Men det var bare noe veldig spesielt med henne som fikk meg til å tenke at jeg kommer til å angre om jeg ikke prøvde. Så jeg gikk inn for det, og siden den dagen har det bare gått en vei <3

  Fortsetter under bildene

  Foto: Leif Inge Fosen

  

Herlig å høre at det er en selvopplevd handling! Hvor ofte skriver/jobber du med musikken?

  – Jeg jobber med musikk så mye som mulig hver uke og med forskjellige produsenter og låtskrivere. Låtskriving er noe jeg har holdt på med i et år, mens produksjon prøver jeg å lære meg litt av nå. Gjennom dette kan jeg bli litt mer selvstendig og få ordentlig ut de ideene jeg har.

  

Det er ikke så mange som gjør denne typen pop/rnb her til lands. Hva liker du best med denne typen musikk og hvem inspirerer deg?

  – Hva jeg liker så godt med den type musikken er det at den passer så bra til ulike type moods. Det ligger så mye følelser i det og når det kommer til sceneshow kan man gjøre mye stort ut av det. Jeg vil si at min største inspirasjonen innenfor musikk og dans er Chris Brown.

  

Det kan jeg tenke meg, han er jo rå. Hvem andre på den norske musikkscenen syns du skiller seg ut og er det noen du kunne tenke deg å jobbe med en gang i fremtiden?

  – Det er utrolig mange dyktige artister her i Norge og noen av de jeg synes skiller seg ut, er artister som Isah, Karpe, Henrik Høven, Julie Bergan, Ruben og artister fra Nora Collective osv.

  – Kunne virkelig ha tenkt meg å jobbe med flere av de som er nevnt over, men spesielt Ruben, Julie Bergan og Henrik Høven!

  

Gøy å høre, vi håper det skjer en dag! Ellers, hva skjer for deg framover?

  – Framover er planen det å fortsette å gunne videre på med musikk og slippe mange flere låter. Jeg har så mange mål jeg ønsker å oppnå i løpet av livet og jeg kommer alltid til å jobbe hardt for klare de.

  Herlig innstilling, vi gleder oss til fortsettelsen!

  Hør Daniel Owen - «Fine» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #danielowen

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?