DAVID GRYTTEN: – Samlet krefter for å lage noe oppsig!

  Produsenten David Grytten er i dag ute med sin første smakebit av sitt kommende album. På låten «Isglatt» flyter vokal fra Eirik Aas og Martin Hazy både stilrent og solid over den dansbare produksjonen.

  Foto: Einar Fuglem

  Det skulle egentlig bare mangle at den kritikerroste produsenten David Grytten slipper egen plate. En plate som visstnok skal bestå av spor med nøye utvalgte features. Han er som kjent medlem av gruppen Hester V75 og første egne låt ut er samarbeidet med Eirik Aas (Hester V75), og med seg på laget har de Martin Hazy (Dårlig Vane).

  Låten er en fet og melodisk låt der alle bidragsyterne leverer i kjent stil, men lydbildet er pakket inn i et enkelt og dansbart format - som fungerer utrolig godt. Mens Eirik Aas sin solide vokal flyter over beaten, supplerer Martin Hazy med et tight vers som løfter låten enda et hakk opp.

  Sammen har de tre laget en solid rapbanger det er umulig å ikke bli hektet på.

  Vi tok en prat med David Grytten nedenfor:

  Heisann David! Hvordan har du det om dagen?

  – Jeg har det bra! Vi slapp nettopp album med Hester V75 nå forrige uke, også slipper vi denne låten her, og det kommer masse nye ting framover, så det er digg å endelig gi litt slipp på ting og få de ut i verden.

  Skjønner jeg godt! Du er aktuell med «Isglatt»! Hvordan føles det å slippe den?

  – Det blir fett! Låten er jo en kombinasjon av mange ting jeg syntes er nice - den har en rik, melodisk lyd samtidig som den treffer godt og er litt dansbar. Også er det fett å samarbeide med de ulike folkene som er med - jeg og Eirik har jo laget musikk sammen i veldig mange år nå, da særlig gjennom Hester-prosjektet, mens jeg og Martin har jobbet masse sammen den siste tiden, og Waaler (som har vært med å produsere beaten) har jeg jobbet mye med også - så det er fett å kombinere alt, og samle krefter for å lage noe oppsig! Det er også forøvrig kjæresten min, Live Skaar Skogesal, som har malt coveret på singelen, og hun har også malt coveret på det kommende albumet, så det er gøy!

  I korte trekk hva handler låten om?

  – Nå skal jeg ikke snakke for mye om hva Eirik og Martin har tenkt i sin skriveprosess, men tematikken speiler vel litt den klubbete stemningen i låten og handler om ulike opplevelser og følelser knyttet til å dra ut på byn, kanskje både positive og negative.

  Fortsetter under videoen


  Hester V75 – Sånn eg holder på

  

Hva syns du om jobben de la ned?

  – Det er jo altfor mat det de har gjort! Jeg har jo jobbet masse med både Eirik og Martin opp gjennom, og de er noen av de jeg vet som er mest i støtet på det se holder på med. Begge to er skikkelig gode på selve studioprosessen, og det å faktisk spille inn, arrangere vokalen, bruke forskjellige flows, også videre, så det er jo bare en glede å jobbe med dem!

  

Dette er første smakebit på ditt første produsent-album! Noen hint om hvordan resten av platen høres ut?

  – Prosjektet blir en blanding av alt jeg liker - det blir noen tunge rap-tunes, noe litt mer melodiske greier, og alt midt i mellom. Platen vokste litt fram fra at jeg hadde en del låter som var skikkelig gode, men som ikke hadde en tilknytning til noe spesielt prosjekt. Det blir mange gjestevokalister på platen, fra folk jeg har jobbet med opp gjennom, også håper jeg å få til et par nye samarbeid der også! Så tror jeg det kanskje blir et par spor som ikke er rap-låter også.

  

Spennende å høre! Det nærmer seg vår og det betyr at isen forsvinner. Hva forbinder du med våren?

  – Følelsen av sol på kroppen, lysere dager, og påskeliljer.

  

Når man lager en låt starter man også som regel på bar bakke. Hvordan liker du å jobbe med prosjektene dine?

  – Det varierer helt fra låt til låt egentlig, men jeg føler grobunnen til en sang alltid er at man finner en eller annen unik ting som man oppdager underveis, også leder den deg litt videre - et spennende trommepattern, et frekt hook, en god synth lead, så tar låten litt form etter man finner den tingen der.

  

Til slutt. Har du noen uvaner i studio?

  – Eg kanskje begynne på litt for masse greier uten å fullføre, sånn at det plutselig hoper seg opp med masse uferdige ting! Akkurat nå er det en del timer med uferdig musikk inne på harddisken min som trygler meg om å bli ferdig...

  Hør David Grytten, Eirik Aas - «Isglatt» ft. Martin Hazy nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #davidgrytten.eirikaas #martinhazy #vibbefanger

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?