DIDZI: – Musikken eg lagar vil eg beskrive som glad og hyped trap-musikk

  Den relativt ferske artisten Didzi er for tiden aktuell med dobbelslippet «Ekkje Leik/Med Gutta» og 19-åringen er klar for å skape seg et navn i den norske musikkbransjen.

  Foto: Allin 1 Editors

  Didier Mupenda er en 19 år gammel artist fra Stordal, i Ålesund. Han har holdt på med musikk i ett års tid og lagde tidligere musikk på engelsk. Didzi virker som en produktiv artist som regelmessig slipper nye låter. Hans forrige singel «Dum Stil» har streamet godt siden utgivelsen i januar og har i skrivende stund i underkant av 25.000 avspillinger bare på Spotify.

  Han presiserer med dobbelslippet at han er her for å bli og at han tar musikken som en seriøs oppgave.

  Vi tok en prat med han nedenfor:

  Heisann Didzi! Hvordan har du det om dagen?

  – Heisann, står bra til med meg!

  Du er aktuell med dobbelslipp! Hvordan føles det?

  – Det er alltid kjekt å gi ut nye låtar. Eg har venta lenge med å gi ut disse to låtar, så det er deilig å endelig få gitt dei ut.

  Hvordan vil du beskrive «Ekkje Leik/Med Gutta»?

  – «Ekkje Leik» er ein litt meir laidback låt enn «Med Gutta». Med «Ekkje Leik» så prøver eg å vise til folk som hører på musikken min om at eg leika ikkje musikk, eg tar musikken seriøst.

  – «Med Gutta» er nesten samme budskap som i «Ekkje Leik», berre at med denne låten så viser eg at eg er ikkje aleine med dette, eg har med meg ein liten crew som hjelper meg med å catche drømmen.

  Fortsetter under videoen


  Didzi - Dum Stil

  

Du lagde musikk på engelsk tidligere. Hvorfor valgte du å skifte fra engelsk til norsk?

  – Eg følte det var unatulig å synge på engelsk, og eg klarte å uttrykke meg sjølv bedre på norsk. Eg valgte det også for å vere med på å øke status for den norske musikken.

  

Hvordan vil du beskrive musikken du lager?

  – Musikken eg lagar vil eg beskrive som glad hyped trap-musikk. Men eg er open for fleire vibe i framtida.

  

Hva er de største forskjellene på å skildre musikk på norsk kontra engelsk?

  – Det er litt meir utfordrande å skrive tekstane på engelsk enn norsk. Samtidig er det fleire kule ord å velge mellom på engelsk enn det er på norsk. Men eg trur eg vil klare meg fint med dei orda norsk har å tilby.

  

Har du satt deg noen bestemte mål med musikken?

  – Akkurat no er det å fortsette å lage musikk, og få det ut til mest mulig folk. Rett og slett skape eit navn for meg sjølv og få ein fanbase. Etter det vil eg prøve å samarbeide med større artistar og starte med å opptre på konsertar.

  Fortsetter under bildene

  Foto: Allin 1 Editors

  

Hvilke andre norske artister inspirerer deg om dagen?

  – Det er mange norske artistar som inspirerer meg. Men akkurat nå er det Arif, Eddy & Zino, og Martin Hazy for å nevne nokre.

  

Hvordan jobber du med musikken din om dagen?

  – Heilt ærlig så jobbar ikkje eg med musikken alene. Eg er som regel i studio med guttane mine der vi lagar alt fra scratch. Viss eg føler for å begynne på noke aleine, så pleie Twang Beats å sende beatpacke på mailen.

  

Ellers, hva skjer framover for din del?

  – Eg har alleired begynt å tenke på å gi ut meir musikk, har altfor mange hits på harddisken som folk skal få høre ganske snart så det er berre å glede seg.

  Hør Didzi - «Ekkje Leik/Med Gutta» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #didzi

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?