Exclusive interview: Dreamon - singel "Fucking With You"

  Den norske artisten er endelig tilbake for fullt etter en lang pause. Den nye singelen ”Fucking With You” er ikke noe annet enn en soleklar sommerhit.

  Tekst: Kelly Bricen
  Foto: Remi Saliveski / Cover: Kristoffer Hedemark

  Er det én ting vi mangler i Norge, så er det en rnb-artist som kan det å smelte hjerter. Selv om Anthony Vartdal (26) tidlig utpekte seg som en av Norges store stjernehåp, har det tatt tid før alle brikkene falt på plass. Med hitten «Closer» i 2011 ble han et kjent navn på manges lepper. Nå er den sjarmerende karen med fløyelsstemme tilbake, og det for godt. Junkyard møtte stjernehåpet for å snakke om ny singel, Drake og sengeprestasjoner.

  - Gratulerer med ny singel, det er en banger! Hvordan kom du frem til en såpass dristig låt som «Fucking With You»?
  - Tusen takk! Den forrige låta jeg ga ut var litt trist og var preget av at jeg var lei meg. Denne låta er fra tiden etter da jeg prøvde å komme meg videre ved å gå mye ut på byen for eksempel.

  - Det er ikke å komme foruten. I låta så skryter du av egne sengeprestasjoner der det fremstår som om du er bedre enn de fleste. Hvor god er du egentlig på en skala fra 1-10?
  - Hehe, gjør jeg det? Det kan du nesten ikke spørre meg om. Jeg har vært i to lange forhold, og man lærer en del der. Man må jo dra på litt som artist.

  - Har du noen tips til de stakkars gutta som er helt sjanseløse?
  - Det finnes selvfølgelig et par sleipe sjekketriks man kan dra, men jeg sier bare hei, og er meg selv. Jeg er ikke fan av innøvde one liners. Jeg har en morsom teori om at sjekking er som NFL, gutta er quarterbacks og jenter er defence. Noen ganger blir det touchdown, men det vinduet er veldig lite. Å gå bort til en person, introdusere deg selv er litt som å prøve å score. Noen ganger funker det, og andre ganger funker det ikke.
  - Men du som er et kjent navn må vel ha damer som kommer løpende? Eksisterer ikke groupiekulturen i Norge?
  - Den groupie greia er oppskrytt. Den eksisterer kun når du er superaktuell. Du har liksom ikke groupies på en helt vanlig tirsdag, i hvert fall ikke jeg.

  Fuck Janteloven
  Den beskjedene artisten snakker åpent om hvor lett folk kan få feil inntrykk i sosiale medier, og hvordan «Janteloven» gjør det vanskelig å være seg selv.
  - På grunn av uttrykket jeg har kjørt fra begynnelsen, med rnb-stilen på engelsk, har alltid folk vært litt sånn – hvem er han? Da blir man redd for å dele for mye av seg selv. Jeg ønsker heller ikke at folk skal dømme ut ifra det de ser på nettet. Det blir mest Dreamon i sosiale medier, så har du Anthony i virkeligheten.

  Man trenger ikke å være Hannah Montana for å være artist, men det kan være greit å holde noen klare skillelinjer mellom privaten og offentligheten. Det er likevel noen plattformer der man kan være mer personlig. For mange har Snapchat i det siste blitt en måte man kan få et mer personlig innblikk i menneskers liv. Der er ikke sangeren redd for å være seg selv, eller å dele søte videoøyeblikk med intense blikk i kamera mens han synger søte toner. (jour.anm. se drevmon på Snapchat, gutta – hold dama i lenker.)
  - Hva er forskjellen på Dreamon og Anthony?
  - Jeg er egentlig en veldig chill fyr som ikke tar meg selv så høytidelig. Jeg har prøvd den mystiske sangeren med skygge i ansiktet, men det er ikke meg. Jeg er en sprudlende og glad kar, men det kommer ikke alltid frem.

  - Du gjør noe helt annet enn den vanlige guttepakka man får servert her til lands. Opplever du mye motgang i forhold til at du kjører rnb stilen på engelsk?
  - Den nye låte er i DJ Mustard gata, men hadde jeg gjort det på norsk er det ikke sikkert folk hadde lagt merke til det. Det er mye norsk hip hop som får ufortjent mye creds for å være originalt, men de gjør jo det samme som i utlandet. Ofte fått høre at jeg høres ut som Drake, noe jeg prøver å styre unna.
  - Er det så ille å bli sammenlignet med verdens største artist?
  - Noen synes det er fett, andre liker det ikke. Man blir inspirert, og da er det bare å ta den inspirasjonen og bruke det til sin egen fordel. The Weeknd høres til tider ut som Michael Jackson, Bryson Tiller høres veldig ut som PARTYNEXTDOOR. Det er liksom ikke å komme unna. Inspirasjon trenger ikke å være noe negativt, men folk gjør det til en negativ greie.

  - Du hadde en up and coming karriere for et par år siden, men så dabbet det litt av. Hva var det som skjedde?
  - Jeg gikk fra Universal, da jeg var veldig ung og utålmodig, til et lite label. Problemet med å gå fra det største plateselskapet til et av de minste er at det er mye mindre midler og rutte med. Jeg ga ut et helt album under det siste selskapet uten at det ble hørt av noen. Det var ingen promo, video eller noen som fikk vite om det. Etter det jobbet jeg hardt med å komme meg tilbake. Jeg la ut et par låter på Soundcloud, og gjorde et show på en MTV-fest i fjor. Etter det gikk det oppover igjen. Jeg begynte å samarbeide med Tornado Booking og ble signet med Sony, og nå er jeg her.

  - Hva kan forvente av den nye EP’n?
  - Det er det beste jeg har gjort hittil. Soundet vil ligge mellom den nye singelen og den forrige låta «Like You Love Me». Jeg har også fått med flinke produsenter og gjesteartister som jeg ser veldig opp til.

  - Hva slags forhold har du til Junkyard?
  - Jeg digger fashion, for jeg føler det er en bra måte og uttrykke seg på. Jeg ble introdusert til Junkyard gjennom kompisen min Blvck O som rocker mye freshe klær derfra. gleder meg til å spille på Sony x Junkyard Summer Daze 18. juni. Der kommer jeg til å spille låter fra EP’n.


  RELATED PRODUCTS

  -50 % Genser - Kriss Fila
  FILA
  KR 350 KR 699
  -60 % Hoodie - Crash Fila
  FILA
  KR 320 KR 799
  -50 % Topp - Nena Halter Fila
  FILA
  KR 200 KR 399
  -40 % Bukse - Wham Fila
  FILA
  KR 419 KR 699
  -50 % Genser - Kriss Fila
  FILA
  KR 350 KR 699
  -50 % Zip Crew - Common Fila
  FILA
  KR 400 KR 799
  -40 % Genser - Chicago Fila
  FILA
  KR 479 KR 799
  -60 % T-Skjorte - Smith Fila
  FILA
  KR 160 KR 399

  Tags: #interview #junkmusic

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?