EDWIN KLIFT: Jeg er evig glad i å eksperimentere med ulike sjangre og stiler.

  Edwin Klift er en fremadstormende og en meget produktiv produsent. Nå er han nok en gang aktuell med singel og denne gang er det «Overnight» som pushes ut fra 27-åringen.

  Foto: Malin Skjervagen Kristoffersen

  Edwin Van Der Klift har vi snakket en del med tidligere og han starter 2019 med å gi ut enda en låt med høy kvalitet og god variasjon.

  Den halvt norsk/nederlandske produsenten har holdt på med musikk over flere år og gir ut musikken sin helt selvstendig - uavhengig av plateselskap. Nå som han gir ut sin nye singel, teamer han nok en gang opp med amerikanske Bailey Jehl og det lyder mer og mer som om han har funnet seg til rette med å lage catchy poplåter med en nerve.

  Vi tok en prat med singelaktuelle Edwin Klift nedenfor:

  Heisann Edwin! Hvordan har du det om dagen?

  – Hei Junkyard! Jeg har det veldig bra. Storkoser meg med release av ny singel!

  Det ble hele fire utgivelser i fjor. Hvordan er det å begi seg ut på et nytt år med nye utgivelser?

  – Det ble det! «Edwin Klift» var jo egentlig bare ment som et lite sideprosjekt hvor jeg tenkte jeg kunne lage musikk i ny og ned, men det ble visst mye mer enn det. Låtene streamet godt, og fant raskt plass hos norsk radio - det er jo stas! Det å vite at musikken min har blitt spilt på NRK P3 og MP3 har jo vært ganske surrealistisk - en drøm!

  – Jo, det er forfriskende, og jeg gleder meg til å slippe mer musikk i år. Nytt år, nye muligheter, er det ikke vi pleier å si? Heheh.

  Du er aktuell med låten «Overnight». Hvordan blir det å slippe den?

  – Veldig, veldig gøy. Låten er allerede ute på Spotify og andre strømmetjenester, og jeg har allerede fått fantastiske tilbakemeldinger. Det betyr så enormt mye!

  Fortsetter under videoen


  Edwin Klift - Overnight (Lyrics) ft. Bailey Jehl

  

Hvordan vil du beskrive den?

  – Vil definitivt beskrive låten som en ganske catchy og «chill» låt. Bestemte meg for å prøve på en noe roligere variant enn tidligere, og føler det traff godt. Håper flere syntes det samme! Jeg er tross alt evig glad i å eksperimentere med ulike sjangere og stiler.

  

Hva handler den om for deg?

  – Vel, «meningen» i låten treffer nok ikke meg direkte, men jeg er skråsikker på at mange vil kjenne seg igjen i låten. Den handler om et slags «push/pull-forhold» - hvor den ene parten ikke ønsker å være med vedkommende, men samtidig ikke ønsker at vedkommende skal være med noen andre. Vel, jeg er åpenbart glad i «romanselåter», haha!

  

Hvordan har det vært å lage enda en låt med vokal fra amerikanske Bailey Jehl og hvordan har prosessen vært?

  – Det har vært en fryd. Hun er latterlig dyktig, og skriver låter på 1-2-3. Hun jobber utrolig raskt, og finner raskt på en vokalidé som treffer meg med en gang. Jeg er jo veldig, veldig opptatt av «catchy» ting. Det må svinge, og jeg må føle at jeg kan synge med det jeg hører.

  – Prosessen er enkel - faktisk veldig enkel. Heheh.. Jeg sender som regel en ganske simpel demo-idé av en låt, og hun setter i gang umiddelbart med å skrive, og spille inn. Så vipps, 1-2 uker = ferdig vokaler. Deretter har det vært min jobb å ferdigstille låten. Det tar jo åpenbart litt tid, men det går fort når man er «in the zone».

  

Hvordan kom dere over hverandre i første omgang?

  – Vi kom i kontakt via en nettside hvor produsenter/artister kan «lete etter vokalister», så jeg tok umiddelbart kontakt, og hun var hypp på å jobbe med meg! Evig glad for at jeg tok kontakt. Vi kommuniserer kun online, og det fungerer knall!

  Fortsetter under videoen


  Edwin Klift - I Wanted It To Be You ft. Bailey Jehl

  

Dere samarbeidet først på «Wanted It To Be You». Hva er det som er så bra med Bailey sin vokal som gjør at du velger henne igjen?

  – Det gjorde vi. Den låten gjorde det jo vanvittig bra i mine øyne, så jeg skjønte fort at Bailey har et perfekt pop-sound som passer meg ypperlig. Jeg valgte hun igjen basert på at hun forsto nøyaktig hva jeg var ute etter til denne låten. Jeg har jo vært en liten fan av Bailey lenge, og har tenkt mye på å jobbe med henne. Veldig glad for at hun ville jobbe med meg igjen, for å si det sånn! Hehe.

  

Det virker som om du er glad i å eksperimentere musikalsk. Hvilke tanker har du om videre utgivelser dette året?

  – Hehe, godt å høre at flere merker det! Det er nettopp det jeg vil vise - at jeg er en allsidig artist som produserer det jeg selv liker å høre på. Jeg er allerede i gang, men har ikke helt bestemt meg for hvilken av ideene jeg skal fortsette med enda. Har mange skisser liggende, og er i dialog med forskjellige vokalister som kunne tenke seg å bli med på neste låt. Neste tror jeg blir spennende. Mer kan jeg vel ikke røpe enda.. ;)

  

Ellers, hva er planene framover for din del?

  – Jeg vil forsøke å slippe en del nye låter dette året. Mitt første år som «soloartist» ga meg mye lærdom, og jeg er mer motivert enn noensinne. Jeg håper at både radio og strømmetjenestene er klare for mer musikk fra meg - for det er planen! Jeg vil nå ut til så mange som mulig, og jeg er klar for å jobbe steinhardt. Musikk betyr alt for meg!

  

 

Stream Edwin Klift - «Overnight» ft. Bailey Jehl nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #edwinklift #baileyjehl

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?