INTERVIEW: EHI - «FALLER» FT. BLEN

  EHI følger opp «Tanker» fra fjoråret med sin splitter nye låt «Faller». Låten er for artisten selv personlig, og handler om tiden fram mot bruddet med eks-kjæresten.

  Foto: Marie Noreger

  Stian Ehi, bedre kjent under artistnavnet EHI er ikke et nytt navn i den norske musikkbransjen. For den oppmerksomme lytteren er han blant annet kjent fra Gatekunst-prosjektet, Idol (2016) og stemmen på refrenget til Turab sin «Be For Meg». Med sin helt unike stemme og formidlingsevne, debuterte EHI hos Universal Music Norway med «Tanker» i mars i fjor.

  Artisten fra Groruddalen er nå omsider tilbake med ny musikk. «Faller» er et samarbeid med den svenske RnB/Soul &Pop-vokalisten Blen og laget i samarbeid med Autumn Rowe, Kim Ofstad og BPM (Dua Lipa, Fetty Wap, Musiq Soulchild).

  Vi tok en prat med EHI nedenfor:

  Heisann Stian! Hvordan føler du deg nå som 2019 er i gang?

  – Jeg føler meg egentlig bare sjuuukt klar, litt sånn 2019 I’ve been here for a while already, rest of y’all come through please!

  Hvordan feiret du inngangen til det nye året?

  – Jeg tok det helt chill i år, feiret med familien hos tante. Men det skal sies at tante rolig har kalkun til 20stk og alltid er stacked med vin og sprit, så helt chill blei det ikke

.

  Har du noen nyttårsforsetter?

  – Skal ta slange-allergien min på alvor! Lol, men seriøst det er ormer overalt man må passe på... Utenom det skal jeg fortsette å være den viktigste personen i livet mitt. Altså ikke misforstå det handler ikke om å være ego, men å elske seg sjøl!

  Fortsetter under bildet

  Foto: Marie Noreger

  

Fullt forståelig! Du starter det nye året med singelen «Faller». Hvordan føles det å slippe den?

  – Det føles veldig, veldig bra å endelig slippe den. Det har vært en baby som har hvert klar for verden en stund nå. Den er super-personlig, og handler om tiden fram mot bruddet med eksen... jeg gikk og kjente på en klump i magen en laaang stund før hun dumpa meg, så jeg burde jo skjønt at noe var galt. Men du veit, det er lettere å klamre seg til noe som er enkelt og trygt enn å begi seg ut på det skumle og ensomme!

  – Det er jo veldig bittersøtt, men VELDIG digg og endelig gi slipp på de følelsene. (now fly away like little emo birds, lol).

  

Skjønner :/ Du ga bare ut én låt i fjor, nemlig «Tanker». Hvordan følte du selv at 2018 behandlet deg?

  – Ja, takk for at dere ripper opp i det. Neida! 2018 var ganske turbulent! Men det har i hvert fall gitt meg drøssloads å skrive om.

  

Men hvordan tror du 2019-utgaven av deg som artist skiller seg fra fjorårets?

  – 2019-EHI er helt klart mer ærgjerrig og sulten på å synes, plutselig blei jeg helt «Kristian-Renee snakke om seg selv i tredje person» her, men det er bare så hype jeg er om dagen.

  

Hvordan har det vært å jobbe med låta fram mot slipp?

  – Det er jo alltid litt stressende og mye jobb med slipp. Samtidig denne gangen har jeg kjent på mange følelser jeg ikke helt veit hvordan jeg skal takle. Meeen det er også sånn jeg dealer med følelsene mine, jeg skriver de ned og får utløp for de på den måten

.

  

Kan du fortelle litt om hvordan det har vært å jobbe med Blen?


  – Jeebuzz Blen er helt sinnsykt flink og jeg har hatt lyst til å samarbeide med henne lenge! Hun er en av mine absolutte svenske favoritter.

  Fortsetter under videoen


  EHI - Tanker

  

Hva følte du hun tilførte låten?


  – Hun kom inn og bare la på et extra lag med hjertesmerte! Hehe vi var veldig fornøyde med låta, men det var liksom noe som mangla... men når Blen hadde lagt verset sitt, var alle i studio bare sånn: yesss der har vi’n.

  – Og alt høres jo bedre ut på svensk! Til og med heartbreak.

  

Det er et sterkt produsentlag på låten. Hvor mye er du involvert i selve produksjonen av låta?


  – Vanligvis er jeg mye mer aktiv i produksjonen, men når man har med Kim Ofstad, Autumn Rowe og BPM på laget, blir det litt som å tilby ski-tips til Marit Bjørgen. If u catch me?

  – Jeg skreiv toplinen sammen med Autumn og alt bare klaffa sinnsykt! Jeg har selvfølgelig hatt mine meninger, men det er sykt chill og kunne stole på et fantastisk produksjonsteam, så shout out til de!

  

Got it! På tampen av fjoråret kunne vi høre deg også synge på «Be For Meg» av Turab. Hvordan var det å være en del av en så personlig låt for Turab?

  – Jeg blir jo veldig takknemlig da, av å få være med på noe som er så personlig! 
Jeg var med Turab i studio for å legge topline og skrive tekst, og når han spilte av demoen til «Be For Meg» sa det bare klikk! Selvom teksten på versene er veldig personlig for Turab, tror jeg de fleste som har et fnugg av multikultur i seg kan kjenne seg igjen!

  

Utover singelslipp nå først, har du allerede lagt noen planer for året?

  – Hmmmh... vel jeg veit ikke helt om det telles som planer, men jeg har kjøpt en sånn trenings-app (lol) nå som jeg er singel må jeg jo keep the appearance up! Også skal jeg jo spille litt rundt omkring da... så det skal nok sviske seg til ser du <3, avslutter han.

  

 

Hør EHI - «Faller» ft. Blen nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?