Interview: Es May

  Es May er i ferd med å realisere tidenes mest fengslende popalbum og er i dagene aktuell som superfinalist i Musikkprisen 2016 i Ålesund. Junkyard-artisten er basert i Hemsedal, der snowboard og vårsol er det alle andre prioriterer akkurat nå.

  Tekst/Foto: Mari Zissou Söderholm/Anki Grøthe

  Hvordan klarer du å holde fokus på alt som skjer i musikken når slushsesongen er på sin peak?
  - Det er faktisk ikke så lett. Jeg har alltid lyst til å være sosial, komme meg ut på brett og nyte sola. Det er jo min andre lidenskap her i livet. Men musikken er absolutt sterkest. Selvfølgelig blir det likevel litt tid til heng i bakken med gode venner. Det gir meg påfyll og inspirasjon til musikken.

  Du deltar i Musikkprisen 2016 - fortell om den?
  - Musikkprisen er en kjempe mulighet for ikke-etablerte artister. Man vinner studiotid på Ocean Sound Recordings, og åpningskonserten på Jugendfest (Ålesunds største musikkfestival, red anm). Jeg er nysgjerrig på nye miljøer og nye artister som er opptatt av det samme som jeg er. Via arenaer som Musikkprisen får jeg møte inspirerende folk.

  På finalekonserten nå på fredag (på Terminalen i Ålesund) skal du fremføre Seabird, kan du fortelle om sangen?
  - Seabird kom til for 4 år siden, da vår nære venn Andreas Nilstad mistet livet sitt på en tragisk måte. Jeg skrev Seabird for å bearbeide sorgen min, og for å hedre hans minne. Jeg følte det var det beste jeg kunne bidra med. Låta er dedikert til Andreas sin fantastiske familie og venner.

  Hvis du vinner - hvordan vil albumet bli?
  - Jeg har laget mye materiale som en dag skal bli et album. Det kommer til å bli så bra. Omgivelsene rundt meg er veldig viktig for musikken jeg skaper. Tekstene mine er et resultat av mye vonde følelser, redsel. Det kjennes litt som om jeg har revet noe ut av meg, rusket rundt med det og dyttet det inn i meg igjen. Musikk er bare meg - det er den jeg er, men jeg hadde ikke overlevd uten å skrive. Jeg har en tendens til å overanalysere alt rundt meg. Jeg er veldig bevisst på min underbevissthet. Det er som om jeg er på skattejakt hele tiden. Dårlige ting, gode ting - jeg ser dem som skatter. Tekstene er helt klart babyene mine.

  Å få spille inn på Giske (Ocean Sound Recordings, red anm.), som ligger så tett på det ville, vakre havet er ikke å sammenligne med noe annet her i verden. Det hadde vært perfekt.

  Hvilke andre prosjekt/samarbeid jobber du med nå?
  - Jeg er hele tiden på leting etter folk som snakker samme språk som meg musikalsk. Tross at jeg har spillt mye live, er det er et slags hull i min karriere. Jeg ikke har gitt ut noe offisiellt enda. Perfeksjonisten i meg er grunnen til det. Før jeg fikk vite om Musikkprisen hadde jeg planene klare for et singelslipp til høsten. Jeg er for tilfellet i samarbeid med en svensk produsent. Jeg gleder meg veldig til å dele en banger med alle!

  Hva er det som rører deg med musikk?
  - En låt har to deler. Det er tekstene - og det er lydene. Det jeg kaller for sjelen og skallet. Det overfladiske er det første som tiltrekker oss. Mange glemmer å gå i dybden og lytte ordentlig til tekstene. En låt kan fortelle så utrolig mye på kort tid. Musikk kan gripe fatt i meg og riste liv i meg.

  HØR LÅTA OG STEM HER!

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #interview #junkmusic

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?