INTERVIEW: FAY GRANT

  Marielle Grant er en halvt norsk/halvt engelsk artist som har vokst opp i Asker. Hun er for øyeblikket aktuell med to låter, som har hentet inspirasjon fra Jazz, Soul, R&B og elektronisk musikk.

  Foto: Adam Vollelv

  Hun har tatt artistnavnet Fay Grant og er et relativt ukjent navn for folk flest. Hun har sunget hele livet, men alltid holdt det litt for seg selv. Musikken har alltid vært en del av henne og musikken har gjort at hun har fått malt et slags bilde av det hun har hatt inni seg.

  Inspirasjonen kommer fra artister som Jhene Aiko og Andrson Paak, til Flume.

  Vi tok en «bli kjent»-prat med Fay/Marielle nedenfor:

  Heisann! Hvordan har sommeren din vært?

  – Helt amazing! Med det været vi har hatt er det umulig å klage. Har skatet masse, badet, spist drøye mengder is, vært på festivaler og selvfølgelig skrevet musikk.

  Så bra! Du har to låter ute nå. Hvordan vil du beskrive «Unknown place» og «So Clear»?

  – «Unknown Place» vil jeg si er en chill R&B/Soul låt som gir meg en skikkelig god følelse, den har ett hint av jazz og deilige dype basstoner! Og handler om luuv da ;) Denne er produsert av J.BRYDE.

  – «So Clear» er en stor Lo-fi/hip hop/elektro-låt, hvor vokalen flyter inn i et svevende drop som gjør låten litt annerledes. Den handler om å gi slipp på ting. Og hvis man hører nøye etter kan man høre en biltut fra Bangalore i India, lol... viktig å produsere litt på ferie også! Den er produsert av Bård Berg.

  Kan du fortelle litt om de ulike prosessene av låtene?

  – «Unknown Place» er skrevet av meg og en Oscar vinnende sanger/låtskriver fra Nashville som heter Vanessa Campagna. Idéen ble til på en låtskriver-camp i vår, og etter det har jeg og J.BRYDE sittet mange timer i studio i sommer, spist lollipop og produsert! Er utrolig glad i denne låten, den har mye sjel!

  – Jeg bråvåknet en morgen i vinter og hadde en vokal på hjernen. Så jeg satte jeg meg ved pianoet, fant noen akkorder og begynte å synge! Ca 2 min senere sendte jeg det til Bård Berg, som etterhvert sendte meg en helt rå beat tilbake og da var det gjort! Sånn ble «So Clear»født.

  Fortsetter under bildet

  Foto: Adam Vollelv

  

Hvordan jobber du med musikken din om dagen?

  – Jeg begynner med det som kommer til meg først. Enten det er melodi eller tekst. Så prøver jeg å hente frem en følelse som jeg vil at teksten skal handle om, deretter finner jeg en melodi som passer til denne følelsen eller motsatt. Jobber både hjemme og i studio.

  Hvor mye tid bruker du på musikken?

  – Musikken er jo med meg hele tiden. Og jeg henter inspirasjon fra de villeste steder. Spesielt hvis jeg er ute og skater, det åpner mye av kreativiteten min.

  

Hva gjør du når du ikke lager musikk?

  – Når jeg har mulighet liker jeg å reise, elsker å få nye impulser. Jeg driver med brettsport, liker å gå på konserter og henger masse med venner, er også et supersosialt vesen - så er helt avhengig av det ;)

  

Hva er det beste med å gi ut egen musikk?

  – Det beste med det er å få gitt liv til det jeg har inni meg. Har ganske mange tekster og melodier oppe i toppen, så det føles utrolig digg å få høre det ferdige resultatet - og ikke minst hva som ble til.

  Fortsetter under videoen


  Fay Grant - So Clear

  Har du satt deg noen mål?

  – Et mål har alltid vært å gi ut egne låter og å lage den musikken jeg brenner for. Jeg jobber mot å kunne lage et album etterhvert.

  

Hva er bakgrunnen for artistnavnet?

  – Da jeg ble født stod det mellom to navn, Fay og Marielle. Jeg er halvt engelsk så faren min ville at jeg skulle hete Fay, men siden jeg skulle vokse opp i Norge landet de til slutt på Marielle. Fay er blitt mitt alter ego, så det ble det Fay Grant.

  

Hvilke norske artister inspirerer deg nå om dagen?

  – Emilie Nicolas, Bernhoft og Ivan Ave er tre veldig ulike artister som gir meg inspirasjon på hver sin måte.

  

Til slutt: Ellers noen kule planer framover?

  – Vel, håper på å få reist litt, tenkte å prøve og ta en tur over dammen + at jeg jobber med en ny låt om dagen, som nok blir litt for sensuell for alles beste, men jeg digger den. Og hvem vet? Kanskje vi får den ut i løpet av 2018, avslutter hun.

  

 

Hør Fay Grant sine to utgitte låter nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?