INTERVIEW: HANNE MJØEN & JIMI SOMEWHERE - «FALL DOWN»

  Hanne Mjøen og Jimi Somewhere er begge to artister som har klart å skape buzz på hver sin måte i løpet av det siste året. Mjøen mest med sin klare popteft og lettbeinte låter, mens Jimi Somewhere svever over mer eksperimentell produksjon med et mer dystert uttrykk for å komme tett på lytteren.

  Foto: Martin Kopperud

  Hanne Mjøen har lagt bak seg et travelt år med blant annet turnéjobb med Astrid S, opptreden på JAJAJA Berlin og flere samarbeidsprosjekter, blant annet med de kjente produsentene R3hab og Matisse & Sadko, men også med norske produsenter som Future Duper og HAVSUN. Hun spilte også på årets utgave av by:larm som en del av årets urørtfinalister.

  Jimi Somewhere på sin side har hatt en litt lavere profil. Han har tilbrakt en del tid i Los Angeles hvor han har bodd og produsert sin egen musikk. Her har han brukt tiden godt og har jobbet mot et EP-slipp som skal ut i løpet av denne sommeren. Unggutten ga i fjor ut EP-en «MEMORIA», som inneholdt 6 låter som omhandlet det å føle seg fanget, forelsket og fortapt, men også håpefull. Det var kanskje med låten «Escape» fra EP-en, som virkelig åpnet dørene for han.

  De har begge to blitt omtalt som noen av landets mest spennende artister og ble omtalt av musikkmagasinet FADER som «de største skandinaviske talentene i 2018». Musikkmessig så langt er de muligens på hver sin side av «pop-sjangeren», men hva gjør det når stemmene forenes på den pop-elektroniske balladen «Fall Down».

  «Fall Down» ble skrevet i Oslo denne vinteren av Jimi Somewhere, Hanne Mjøen, Jim Bergsted og produsenten Daniel Løberg.

  Vi tok en prat med begge to om slippet av «Fall Down» nedenfor.

  

Hvordan har dere det som som artister om dagen?

  – Jimi: Jeg har det veldig bra! Det er mye som skjer i forhold til musikken om dagen så det er veldig spennende. Føler meg motivert og det er veldig digg!

  – Hanne: Aldeles nydelig! Reiser rundt og skriver musikk, så jeg føler meg veldig inspirert for tiden.

  

 Til Jimi Somewhere: Hvordan er det å jobbe med musikk fra LA og hvem andre jobber du med?

  – Har vært sykt gøy! Trengte å komme meg bort fra Norge og få litt ny inspirasjon. Har for det meste bare jobbet med den faste produsenten min Milo Orchis, men også en del med Bearson som vi ble venner med fort etter vi flyttet over her. Sykt talentfull fyr. Er veldig happy med alt vi har produsert disse månedene. Vært de mest produktive månedene i mitt liv.

  

Til Hanne Mjøen: Hvordan var det å turnere med Astrid S her i Norge og senere delta i Urørtfinalen/spille på By:Larm?

  – Det var så stas å være med Astrid S Norge rundt, jeg fikk mange nye fans og venner. Er utrolig takknemlig. Astrid er en artist jeg ser opp til, og jeg digger både henne og musikken hennes! Jeg brenner for å spille live, det er favorittdelen med å være artist, og Urørtfinalen og By:larm ga meg mye publikum å overbevise og danse med. Lærte mye.

  

Dere er relativt «ferske» begge to. Kan dere fortelle litt om hvem dere er, hvor dere kommer fra, hvor lenge dere har holdt på med musikk og hva som driver dere til å lage musikk?

  – Jimi: Vel, mitt navn er Benjamin Schandy er født og oppvokst på et lite sted som heter Ormåsen som ligger mellom Hokksund og Vestfossen! Har drevet med musikk så lenge jeg kan huske. Helt siden barneskolen har jeg skrevet sanger, spilt i band, vært med på UKM og alt det der. Men det var da jeg møtte produsenten min Ole Martin Jensen (Milo Orchis) i 8. klasse at vi begynte å jobbe konsistent og fast mot å bli artister! Musikk har bare alltid vært min største kjærlighet og har alltid hatt en trang til å «skape». Det som driver meg er vel ønsket om å bli en av de beste i det jeg driver med. Pusher etter å ta over for mine idoler og gjøre noe annerledes.

  – Hanne: Jeg er fra Oppdal (så klart)! Jeg begynte å synge opera og gå på tå da jeg var 3 år <3. Jeg har opptrådt på skoleavslutninger og for familie så lenge jeg kan huske. Da jeg var 17-18 år begynte jeg å skrive mine egne sanger, og samarbeide med andre låtskrivere, og begynte å forme mitt eget sound. Musikk har alltid vært en stor del av hverdagen min, og tror ikke jeg noen gang kunne gitt det opp for noe.

  Fortsetter under bildet

  Foto: Martin Kopperud

  

Hvordan vil dere beskrive singelen «Fall Down»?

  – Hanne: «Fall Down» handler om at selv om man har såret hverandre, og selv om det ikke gikk så bra, så stiller man fortsatt opp når man trenger en skulder å gråte på
  – Jimi: Føler «Fall Down» er veldig sommer. Selvom teksten er mer melankolsk enn lystig, blir jeg fortsatt veldig glad av å høre på den!

  Hvordan er det å jobbe sammen på en låt?

  – Jimi: Var veldig gøy! Jeg skriver for det meste alene og hadde aldri vært i session med noen andre enn med min egen produsent før Hanne og teamet inviterte meg til studio. De er en veldig åpen og hyggelig gjeng så det å skrive sammen gikk kjempefint og var veldig lærerikt!

  – Hanne: Det var sykt gøy å jobbe med Benjamin! Jeg så han live på Trondheim Calling, og syntes han hadde så kul attitude og tilstedeværelse på scenen og i låtene. Tok derfor kontakt for å skrive sammen. Da vi møttes i studio hadde vi raskt en låt oppe å gå og det føltes veldig naturlig at vi skulle gjøre låta sammen.

  Bare for å få et innblikk; Hvem og hva har vært med på inspirere låten?

  – Jimi: Når det kommer til popmusikk er jeg veldig inspirert av artister som Charli XCX, Troye Sivan & Lorde. Ellers er vel teksten bare inspirert av forskjellige livssituasjoner og forhold Hanne og jeg har vært i.

  – Hanne: Vi hørte mye på Charli XCX i studio, som vi begge digger, og fant fort tonen. Jeg digger stilen til Benjamin, og liker hvordan man får høre han i en litt mer poppete drakt i denne låten.

  Fortsetter under bildet

  Foto: Martin Kopperud

  Hva er det beste med å kunne formidle tekst gjennom musikk?

  – Hanne: Jeg liker å finne nye måter å si ting på, og klekke ut kule linjer. Føler meg heldig som kan få ut de vonde og gode følelsene jeg har - med å lage noe fint.

  – Jimi: For meg funker det som terapi. Jeg føler alltid at jeg har mye og si og mye å få ut. Når jeg lager noe ut av alle disse følelsene jeg sitter på så gir det meg ro.

  Hvordan fikk dere høre om hverandre?

  – Jimi: Trur første gang jeg hørte Hanne sin musikk var når «Future» kom ut! Liker den låta veldig godt.

  – Hanne: Jeg har hatt flere av låtene til Jimi Somewhere i spillelistene mine uten å egentlig vite hvem det var og at han var norsk, før jeg så Benjamin på Trondheim Calling! Da ble jeg fan.

  Hva er sommerplanene deres?

  – Jimi: Jeg gir ut en EP senere i sommer så kommer nok til å jobbe på å promotere og release den! Ellers bare reise og ha det gøy som alle andre, haha.

  – Hanne: Jeg skal skrive, bade, sole og reise litt! Kommer mye musikk fra meg til høsten, så har en del finpuss og ferdigstilling på plakaten også.

  Hvordan blir resten av året?

  – Håper bare på å fortsette å være inspirert og lage bra musikk, avslutter de begge.

  

 

Hør Hanne Mjøen & Jimi Somewhere - «Fall Down» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?