Interview: Skip O'Hoy du! IAMOHOY

  Den tidligere snowboarderen Petter Kristiansen, byttet ut brettet med lerret og pensler, og har siden skapt seg et godt renommé i det urbane miljøet, under kunstnernavnet IAMOHOY.

  For noen uker siden stakk bloggerne Kelly & Nora fra radiculouslife.blogg.no innom IAMOHOY for en rask prat, her er reslutatet.

  Selv om Kristiansen har skapt seg et relativt stort navn innenfor snowboardmiljøet, vil han likevel ikke at hans tidligere karriere skal assosieres med kunsten.
  - Jeg vil presentere kunst, og Petter Kristiansen er uviktig i den sammenhengen.

  Det hele startet med tegninger i notatboken på barneskolen på 90-tallet, nå har IAMOHOY et eget atelier og galleri. Den skjeggete lille mannen forteller at han alltid har utfoldt seg kreativt, men det var likevel ikke før han sluttet med brett at han tok kunsten seriøst. Nå holder han og et par kompiser til i et galleri på Frysja.
  - Man jobber best sammen, og det er hele konseptet bak dette studioet. Ved å samle flere kreative mennesker med ulike bakgrunner under samme tak, gjør at vi har mulighet til å gjøre hverandre bedre.

  Kristiansen har tidligere vært en del av graffitimiljøet, og det er blant annet der han har fått kunstnernavnet IAMOHOY fra. Den urbane graffitistilen har han brakt videre til maleriene, og fått ros for sin tøffe nyskapende stil. Han forteller at de siste månedene har gått med på å snekre møbler, så det har blitt lite tid til å male.  Satser du på å kunne leve av kunst resten av livet?
  - Jeg er en veldig impulsiv person, og tar ting litt som det kommer. Kunst er noe jeg har prioritert og holdt på med den siste tiden, men så er det så mye annet som er morsomt å bruke tiden på.

  Det har gått et par sesonger siden den talentfulle snowboarderen la brettet på hylla aktivt sett, men suget etter å stå i bakken er fortsatt der.
  - Det er veldig tidskrevende og hardt om du skal kunne leve av det. Jeg begynte å kjøre fordi det var gøy, men etter hvert ble det et par skader for mye.

  Kunstnerlivsstilen er veldig annerledes fra det actionfylte snowboardmiljøet. Blir du aldri ensom?
  - Jeg kan si meg enig i det, men her er det folk til enhver tid på døgnet, så jeg blir aldri ordentlig ensom. Jeg henger fortsatt med de samme menneskene som før, og da får jeg de samme gamle impulsene i tillegg til den livsstilen jeg lever nå.

  Med en kraftig skjeggvekst, tykt bustete hår à la Australias surfejenter, stramme bukser og statement smykker, utstråler kunstneren en særegenhet. Selv beskriver han stilen som meget fin.

  Hva slags forhold har du til Junkyard?
  - De har Moccamasteren min på kontoret sitt. En gang fikk jeg også noen jævlig fete bukser. Det jeg liker med Junkyard er at de samarbeider med folk som er på vei opp, eller andre urbane personligheter med en spesiell lidenskap.

  Det er ingen tvil om at den talentfulle kunstneren er på vei opp, men det henger fortsatt et par halvferdige malerier rundt på veggene. Kristiansen lover å gjøre de ferdige, og planlegger samtidig ny utstilling til våren, han skal bare snekre et par møbler, og olje gulv først.


  Tekst av Kelly Alessandra Mori Bricen / Bilder av Nora Angeltveit fra radiculouslife.blogg.no , stikk innom bloggen deres for mer morro!


  Petter Kristiansen - Blank Canvas by PROCESS FILMS on Vimeo.

  A Short Art Story by Marius Svendsen on Vimeo.

  Foto & Tekst: radiculouslife.blogg.no
  Instagram: @iamohoy & @radiculouslife


  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkyardxxxy #art #iamohoy #snowboard #lifestyle

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?