ISAK SHORTY: – Jeg trekker frem positive og negative sider ved kulturen

  Isak Kvamme, bedre kjent under artistnavnet Isak Shorty er i disse dager aktuell med sin debut-EP «4IRE». En fem-spors utgivelse som sparker godt fra seg fra start til slutt.

  Foto: Viktor Mauren

  Isak Shorty har ikke holdt på i mange år, men har sluppet musikk regelmessig siden 2017. Rapperen fra Ålesund har gjort som mange andre nystartende artister, nemlig å starte det hele hjemmefra på soverommet. Coverlåter eskalerte fort til egne utgivelser på strømmetjenestene og i løpet av det første året ble det hele fire singler.

  Med singlene fant han stadig mer frem til sin egen stil, og singelen «Gjengting» ble sluppet i mars 2018, før han samme vår vant Musikkprisen 2018 - en konkurranse arrangert i samarbeid med bant annet Momentium, Sommerfesten på Gske, Jugendfest og Ocean Sound Recordings i Ålesund.

  Han rapper på norsk, noe som er mest naturlig med tanke på at han vil treffe publikum og lytteren, men også utnytte mulighetene i det norske språket.

  Nå som hans første lengre utgivelse «4IRE» er ute, tok vi en liten prat med han nedenfor:

  Heisann Isak! Hvordan har du det om dagen?

  – Jeg har det veldig fint! Nettopp flyttet til ny by og møtt masse nye gode mennesker. Også har jeg startet på et musikk-studie og trives så langt veldig godt!

  Helt prima med andre ord! Sommeren er dessverre på hell, men hvordan har den vært for din del?

  – Den har vært travel. Mye spilling og farting, men utrolig gøy! Liker godt å reise og møte folk fra andre byer som hører på musikken min. Det er alltid stas.

  Fortsetter under videoen


  Isak Shorty - PENGA

  Skjønner jeg godt! Gratulerer med EP-slipp da! Hvordan har det vært å gi ut «4IRE»?

  – «4IRE» er et prosjekt som jeg har holdt på med veldig lenge, det har vært inspirerende å jobbe i Ocean Sound Recordings sammen med Dyrisk og Henning. Så ja! Utrolig deilig er det å endelig gi ut «4IRE»! Jeg er superhappy med resultatet og responsen.

  

Godt å høre! I korte trekk hvordan vil du brekke ned utgivelsen?

  – Jeg trekker frem positive og negative sider ved kulturen, hvordan jeg gikk fra å være den de pleide å pirke på til den de ville høre på, hvem jeg er og hvor jeg kommer fra og hvordan ting har blitt. Det er selvfølgelig mye mer enn det! Men jeg er veldig åpen for at lytterne mine skal få tolke den selv.

  

«Ærlig sak det, men hvis du må velge å framheve én låt. Hvilken velger du og hvorfor?

  – BEGYNN Å BLI», mye fordi den handler litt om barndommen min. Mye mer enn det vil jeg egentlig ikke si, annet enn at den er dødsfet å spille live, og kanskje mitt favorittspor på EP-en.

  

Skjønner! Hvordan har det vært å ferdigstille et lengre prosjekt og hvor lenge har du jobbet med det?

  – Det har vært en lang prosess, det startet med at jeg pleide å stikke til Dyrisk etter skolen for å rappe og lage demoer på beats han hadde prodda, hjemme i leiligheten sin i Ålesund. Jeg begynte å koble sammen låtene og hadde lyst å gi ut noe samlet, mye fordi jeg selv elsker tema-album og ting som sonisk henger sammen. Så ballet det på seg og vi gikk i studio i lag. Her samarbeidet vi med Henning Svoren og piffet opp produksjonene og ferdigstillte prosjektet ute på Giske i Ålesund.

  Fortsetter under bildene

  Foto: Viktor Mauren

  

Har du produsert noe selv?

  – Nei, jeg holder meg foreløpig bak i sofaen når det gjelder produsering på denne utgivelsen. Det er hovedsakelig Dyrisk som har produsert og Henning Svoren som har mixet og mastret.

  

Digg da. Du tar en J. Cole mtp at det ikke er noen features på utgivelsen. Kommer du til å samarbeide med andre i tiden framover?

  – Jeg har hatt noen tanker om dette og ja! Det hadde vært fett å gjort noe med noen andre rappere snart, har bare satt det litt på vent og ville ha ut mer musikk før det. Ps: Det er Dyrisk som synger på «PENGA».

  

Kan du ellers si litt om hvordan du strukturerer musikkhverdagen din?

  – Jeg våkner, hører på musikk, studerer musikk, snakker om musikk, tenker musikk, lager musikk, legger meg.

  

Blir aldri for mye av det gode. Ellers, har du noen satte planer for høsten?

  – Spiller på ROKKEN i Volda den 20. September og på VILL VILL VEST den 27. September! Det blir vilt, avslutter han.

  Hør Isak Shorty - «4IRE» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #isakshorty

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?