INTERVIEW: JENS - «ANY OTHER WAY»

  23 år gamle jens er tilbake med ny musikk i form av sin nye låt «Any Other Way». Han lager fengende poplåter som er lett å synge med på og følger dermed i noenlunde samme fotspor som han la fra seg i fjor.

  Foto: Trine Hisdal

  Bergenseren jens satte navnet sitt på kartet tidlig i 2018 med debutsingelen «Mixtape», som blant annet gikk viralt i Sverige, Danmark og her hjemme i Norge. Han fikk også en del oppmerksomhet i Frankrikevia Deezer, hvor første singelen har rukket å streame over 1,7 millioner ganger.

  Hans siste singel, «Pieces», som kom i september i 2018, havnet i topp 10 på Spotify sin liste New Music Friday i Norge, Finland, Sverige og Danmark. Ikke verst for artisten som også kan skimte med over 100 000 månedlige lyttere på samme streamingtjeneste.

  Nå er popkometen klar for å starte det nye året med singelen, «Any Other Way», som er skrevet sammen med Joonas Angeria og Amanda Cygnaeus. Låten startet de å skrive i Stockholm og ble til slutt ferdigstilt i Helsinki, hvor den også er innspilt.

  Vi tok en prat med jens nedenfor:

  Heisann jens! Hvordan føler du deg nå som 2019 er i gang?

  – Hoyhoy!!! Jeg føler meg bra og klar for å sparke i gang det nye året med slipp av en ny singel!! :D

  Hvordan feiret du inngangen til det nye året?

  – Jeg tilbrakte de siste timene av 2018 sammen med familie og venner. Det er også blitt en slags ufrivillig nyttårstradisjon at jeg snubler borti surrealistiske, men gøyale settinger på nyttårsaften. Årets nyttårsaften var ikke noe unntak.

  Har du noen nyttårsforsetter?

  – Egentlig ikke. Nyttårsforsetter er sikkert bra og vel, men jeg har aldri hatt et forhold til de! Heheh. Jeg bare flyter med, prøver å jobbe hardt og å være så snill og grei som mulig!

  Fortsetter under bildet

  Foto: Trine Hisdal

  

Nå starter du det nye året med singelen «Any Other Way». Hvordan føles det å slippe den?

  – Det føles veldig godt, men også litt rart! Godt fordi det er en låt jeg selv er veldig fornøyd med og som jeg gleder meg til å vise frem! Litt rart fordi låten er den første jeg slipper som har et klart personlig budskap for meg.

  

Du slapp en del musikk i fjor, nemlig «Mixtape», «Call You» og «Pieces». Hvordan følte du selv at 2018 behandlet deg?

  – Fjoråret var først og fremst veldig lærerikt på mange områder! Jeg har lært utrolig mye om både låtskriving og alt arbeidet som ligger bak en ferdigstilt låt. Jeg har også blitt kjent med veldig mange flotte folk! Alt i alt føler at jeg har vokst veldig mye som person i løpet av 2018.

  

Hvordan tror du 2019-utgaven av deg som artist skiller seg fra fjorårets?

  – Jeg liker å utfordre meg selv musikalsk, så kanskje man vil oppleve at musikken jeg skal slipper i 2019 skiller seg fra den jeg slapp i fjor? Ellers vil jeg nok fortsette å være mitt samme, gamle, rare selv.

  

Hvordan har det vært å jobbe med låta fram mot slipp?

  – Låten ble skrevet i Stockholm rett før påske i fjor og ferdigstilt i Helsinki i sommer. Etter det har vi vært igjennom flere versjoner og produksjonsuttrykk før vi falt ned på den versjonen vi har nå! Det har vært en lang prosess, men samtidig er jeg veldig glad i låten slik den er nå!! :DD

  Fortsetter under videoen


  jens - Mixtape

  

Låten er skrevet sammen med to dyktige personer. Hvordan har det vært å sette ord til låten med de?

  – Jeg skrev den med Joonas Angeria og Amanda Cygnaeus! Det var helt fantastisk å jobbe med dem og de er begge utrolig talentfulle!! Jeg synes det var lett å sette ord til låten. Jeg følte på masse greier den tiden vi begynte å skrive låten og det var derfor naturlig for meg å skrive om det. Jeg husker derimot ikke at jeg fortalte dette til Amanda og Joonas... Hehe! Så selv om vi skrev den sammen, skrev vi den nok med helt forskjellige temaer i bakhodet.

  

Og hvor mye er du involvert i selve produksjonen av låtene?

  – Jeg kan ikke kalle meg selv for produsent, men jeg har det ofte klart for meg hvilken retning, stemning og ”sound” jeg vil at låten skal ha. Det er viktig for meg at jeg selv er fornøyd med låten og jeg har derfor veldig tett kontakt med produsenten under produksjonsprosessen. Samtidig det ikke alltid at mine ideer er de beste for låten. Da har jeg heldigvis veldig dyktige folk rundt meg som kommer med innspill!

  

I følge Spotify sine tall har du over hundre tusen lyttere i måneden. Hvor mye tenker du på slike tall?

  – Jeg er takknemlig for hver eneste lytt og jeg synes at det er fantastisk og egentlig helt surrealistisk at folk i så mange land hører på musikken min!! <3 Som artist følger jeg med på tallene, men prøver å ikke tenke for mye på dem. Som lytter tror jeg at det er fort gjort å se seg blind på alt av tall og jeg prøver så godt det lar seg gjøre å ikke la det påvirke meg når det kommer til hvilken musikk jeg selv velger å sjekke ut!

  Hvor mye betyr det for deg at musikken din sprer seg utover landegrensene?

  – Jeg synes det er så utrolig gøy at folk hører på musikken i alt fra USA til Frankrike!!! Når jeg ser hvor bra enkelte låter gjør det i andre land, så gir det meg en pekepinn på at jeg forhåpentligvis skriver musikk som kanskje kan appellere til folk både innenfor og utenfor Norges landegrenser!

  Til slutt: Utover singelslipp nå først, har du allerede lagt noen planer for året?

  – Jeg har planer for MASSE MER NY MUSIKK!!! Ellers litt tidlig å si noe med sikkerhet enda, avslutter han.

  

 

Hør jens - «Any Other Way» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?