JESPER JENSET: – Jeg vil fortsette å bli bedre på akkurat det jeg er god på

  Jesper Jenset er mer produktiv enn noen gang og er for tiden aktuell med nytt dobbeltslipp + musikkvideo.

  Foto: Truls Qvale

  22/5-20 / Jonas Irmer

  For Jesper Jenset har musikk vært altoppslukende og viktig siden før han flyttet hjemmefra som 17-åring. Fem år senere er han tilbake hos familien i Molde, og med pandemien har det blitt en annerledes hjemkomst.

  Bare i 2020 har Jesper hatt fem ulike låter listet på riksdekkende radio; «Heading Home» (Alan Walker/Ruben-låta), duetten «Flame» med Ylva, feature med Gromee på «Sweet Emotions», «I Like When We» og «Skinny Jeans»!

  Trossalt en mer enn bra nok start på musikkåret for Jesper sin del og heldigvis kommer det mer. I slutten av denne måneden slipper han sin nye EP. Vi tok en prat med han nedenfor:

  Heisann Jesper! Hvordan har du det om dagen? :)

  – Hei Junkyard! Jeg har det bra sammen med venner og familie hjemme i Molde. Dagene går med til å lage musikk og chille.

  Godt å høre og vel overstått 17. mai! Hvordan var feiringen din i år?

  – Jeg var i Trondheim og besøkte en god venn av meg. Vi var ute å spiste en bedre middag på solsiden og hadde enkel sammenkomst. Deilig å kunne gjøre noe så normalt som å reise på besøk til en venn i en annen by igjen.

  Ja, man setter litt mer pris på slike ting nå :) Det har jo vært en spesiell vår så langt for alle, men ting begynner å se lysere ut nå. Hvordan har de siste månedene vært for deg?

  – Corona-situasjonen har ikke påvirket meg i veldig stor grad da jeg stort sett har gjort det samme som jeg pleier, vært mye i studio og hengt sammen med mine nærmeste venner. Har også fått tid til å skate, stå på ski og benytte meg av den flotte naturen vi har i Molde.

  Høres ut som om du har hatt det veldig bra! Man har jo også skulle holde seg mest mulig inne. Hva har du fylt tiden med?

  – Jeg har heldigvis et eget studio i Molde og har tilbrakt mye av tiden min der.

  Fortsetter under videoen


  Jesper Jenset - Someone Else

  Luksus! Du er for tiden aktuell med «Skinny Jeans» og «Someone Else». Hvordan har det vært å frigi disse låtene?

  – Deilig. Har ventet på slippe disse låtene som har vært ferdig mixet og mastret i lang tid.

  Deilig å endelig slippe de da :) Hvordan har mottakelsen vært?

  – Veldig bra. Har fått god feedback fra venner, kollegaer og fans.

  Good! På to tidspunkt den siste tiden har du gitt ut dobbeltslipp, henholdsvis «Facade» og «Skinny Jeans». Hva er grunnen til at du ville gjøre slipp på denne måten?

  – Har aldri gjort det før, så det er kult å teste ut å se hvilken effekt det har. Føler at det var veldig vanskelig å velge hva som skulle være singler denne gangen så vi ble enige om at dobbel-singlene kanskje gjorde at låtene som ikke var singler også får oppmerksomhet og ikke drukner.

  – Det er veldig vanskelig å vite hvilke låter som kommer til å gjøre det best. Spesielt når man har sittet med låtene så lenge. Føler også at mitt fokus burde være å lage musikken, så har jeg veldig flinke folk rundt meg som kan hjelpe meg med å ta disse avgjørelsene.

  

Det er forståelig - alle låtene er bra på hver sin måte! Hvordan vil du skille disse fire låtene og er disse en del av EP’en som slippes i slutten av måneden?

  – Føler alle låtene har ganske forskjellig sound. Selv om alt går under kategorien popmusikk så ville jeg selv ha puttet låtene i disse kategoriene:

  «Facade» - rockelåta/indielåta - Beatles/1975 inspo.

  «Someone Else» - 808 låta/trap R&B låta.

  «Skinny Jeans» - Radio Pop-låta.

  «I Like When We» - Kjærlighet/fløtepus-låta (POP/R&B).

  «Nightivsion» - Organisk - Band type sexy låt - John Legend/frank ocean inspo.

  «Love Me Im a Mess» - Organisk stor kjærlighetslåt - bon iver inspo.

  Det jeg føler med denne EP’en er at alle låtene ikke høres så like ut, men at det fortsatt har en rød tråd og et gjennomgående sound. Noe som var målet før jeg startet prosessen.

  Fortsetter under bildene

  Foto: Truls Qvale

  

Kult hvordan du skiller de ulike låtene :) Du slapp også en akustisk versjon og levende bilder til «Someone Else»? Hvordan var det å spille inn?

  – Det var veldig kult å spille inn. Har egentlig aldri gjort en akustisk versjon av noen av låtene mine. Var også kult å gjøre det såpass nedstrippet med kun nylon gitar, akustisk bass og korister. Canvas-videoene/levende bilder var også gøy å spille inn. Var kult at vi fikk mekket innhold til alle låtene på EPén på én dag når det vi vanligvis gjør er å lage musikkvideo til en låt.

  

Resultatet ble kjempebra! Hvor mye sitter du egentlig alene og jobber, og har du sparret med noen andre med disse låtene?

  – Jeg jobber mye alene. Spesielt i første fase av låtskrivingen. Liker å sette opp et track med akkordene, melodier og konsept for å så jobbe videre med en produsent og en låtskriver. Føler at man ikke kan gjøre alt alene heller og det er veldig gøy å ha sparringspartnere når man er kreativ men også må få ting ferdig.

  – Jeg vil fortsette å bli bedre på akkurat det jeg er god på, så kan jeg involvere andre på de områdene jeg ikke er så rutinert. Spesielt veldig tekniske ting som miksing og de 10 siste % av en produksjon. Har gjort mye over skype og FaceTime den siste tiden og det har funket overraskende bra. Jeg føler det er veldig tilfeldig hvordan de beste låtene kommer til og det kan variere fra gang til gang, hvor jeg er og hvem jeg skriver med.

  

Alltid godt å få feedback fra andre på ting! Virker som du har gode folk rundt deg :) Hvordan har det vært å begi seg ut på enda et EP-prosjekt da og kan du røpe om det er noen gjester med på det hele?

  – Det har vært en utrolig lærerik prosess. Jeg har jobbet med mange talentfulle up and coming folk og det er fett å se at vi vokser sammen. Det er ingen gjesteartister på dette prosjektet, men jeg har vært heldig og fått vært med på andre artister sine prosjekt; Ylva & Gromee.

  

Du skinner godt alene også! Du er også godt tilbake på engelsk, men blir det flere norskspråklige utgivelser i tiden framover?

  – Jeg har veldig lyst til å gi ut mer norskspråklig musikk, men det må komme naturlig og det er ikke noe jeg stresser med atm.

  Hehe, vi fikk blod på tann av «Hver Gang». Sånn på tampen, hvordan tror du og håper tiden blir framover?

  – Jeg håper at livet for flere av oss går tilbake til normalen med travle dager og selvfølgelig litt mer fest og moro. Jeg er avhengig av å reise en del, både innland og utenlands for å jobbe og få inspirasjon og håper derfor at reiserestriksjonene etterhvert vil løse seg mere opp.

  Det satser vi på at skjer veldig snart! Takk for prat og i mellomtiden; ta vare <3

  Hør Jesper Jenset - «Skinny Jeans» og «Someone Else» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #jesperjenset #sonymusicnorway

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?