JULIE BERGAN: – Jeg har gravd ganske dypt og vært personlig på et helt annet nivå

  Julie Bergan er aktuell med første del av sitt EP-prosjekt, «HARD FEELINGS: Ventricle 1». En utgivelse som spiller på hele følelsesregisteret og som både går i høy- og lavgir.

  Foto: Paul Edwards

  Etter en knallsterk festivalsommer med konserter over hele landet, har omsider Julie Bergan sluppet sin etterlengtede EP «HARD FEELINGS: Ventricle 1». En solid samling låter hvor artistens tanker om kjærlighet blir skildret på sine gode og dårlige dager.

  EP'en har også gitt navn til turnéen hun startet allerede før sommeren. Utgivelsen er et inderlig prosjekt Julie har jobbet med over lengre tid, og som ligger veldig nært hennes eget hjerte. Låtene er skrevet over det siste året i samarbeid med blant andre Filip Kollsete, Fly by Midnight, Linnea Södahl og Skinny Days.

  Turnéen som startet allerede i vår har vært innom storstuer som Findings og Jugendfest, og svinger innom klubbscener i storbyer som Stockholm og London senere i høst.

  Vi tok en prat med Julie nedenfor:

  Heisann Julie og takk for sist! Hvordan har du det om dagen?

  – Heeeeiiii! Takk for sist! Jeg har det veldig bra. Business boomin! Masse som skjer, mye reising, mye ny musikk og mye gøy.

  Gøy å høre! Det er et drøyt år siden vi pratet og da var du på turné i Asia og aktuell med låten «U Got Me». Hvordan har egentlig det siste året vært?

  – Det har vært ALT mulig! Har oppnådd utrolig mye, sett mange nye land og steder, møtt fantastiske mennesker, fått masse utfordringer og blitt enda bedre kjent med meg selv. Veldig lærerikt år.

  Ja, litt av et år! Men nå er du aktuell med EP-slipp! Hvordan er det å dele «HARD FEELINGS: Ventricle 1» med verden?

  – Veldig deilig og skummelt! Det er alltid nervepirrende å slippe musikk, samtidig som det er veldig befriende også. Låtene på EP’en er virkelig et knippe av noen av favorittlåtene mine ever, så det blir kult å høre hva andre synes også!

  Fortsetter under videoen


  Julie Bergan - Crazy Enough (Official Music Video)

  Kan jeg tenke meg! Av nysgjerrighet; Hvor lenge har du holdt på med prosjektet og hva betyr det for deg personlig?

  – Den «eldste» låten ble skrevet i januar, så alt har blitt gjort i 2019. Den siste ble ferdig bare en måneds tid før release, så alt på EP’en er veldig nytt og fresht. Det er et veldig personlig prosjekt for meg, og det har vært forløsende å kunne skrive om følelser og tanker jeg har hatt de siste månedene.

  

Forståelig! Veldig fin samling av låter, men hvordan ble dette prosjektet til og hvem har du jobbet med?

  – Idéene kom fra notater på mobilen min og etter mange fine samtaler i studio med de jeg har skrevet med! Så det kom til etter noen lange, følelsesladde, morsomme og spennende dager i studio. Og en haaaauuug med etterarbeid så klart. Har jobbet med mange forskjellige folk på dette prosjektet og har faktisk forskjellige produsenter på hver låt. Men for å nevne noen navn så er det blant annet kidjoki, Filip Kollsete, FlyByMidnight, Skinny Days, Linnea Södahl, Valerie Broussard ++++.

  

Litt av en gjeng du har med deg! Har dette prosjektet utfordret deg på noen måter, i så fall hvordan?

  – Ja, definitivt. Har gravd ganske dypt og vært personlig på et annet nivå på spesielt et par av låtene. I tillegg er det jo alltid litt ekstra stort når det ikke bare er en singel, men et litt større prosjekt.

  

Ja, den ser jeg! EP-en går jo både i høygir og lavgir. Hvor trives du best?

  – Jeg liker begge deler veldig godt! Føler jeg får vist en mer sårbar side på de litt roligere låtene, mens jeg får ut all energien jeg har på de mest energiske låtene!

  

The best of both worlds :) Den musikalske CV-en din blir jo lengre og lengre, men hvordan har jobbingen din med musikken seg endret seg over årene?

  – Jeg tror jo det at man blir bedre kjent med seg selv og har en klarere visjon om hvem man er og hvor man vil har en stor «impact» på hvordan man jobber (og er å jobbe med for andre). Samtidig som jeg tør å ta større sjanser og dele mer er jeg også veldig klar over hva jeg ikke vil gjøre.

  Fortsetter under bildene

  Foto: Julia Håkansson

  

Bra oppsummert! Når vil du si var første gang du fikk bekreftelse på at musikken din betød noe mer enn bare for deg selv?

  – Jeg husker jeg var med i en sangkonkurranse i hjembyen da jeg gikk i 6. Klasse og da fikk jeg veldig mye tilbakemeldinger på at jeg hadde utviklet meg så mye! Så det var da jeg virkelig bestemte meg for å bli artist. Men sånn av tilbakemeldinger på for eksempel eget materiale følte jeg kanskje kom mer etter jeg ga ut album og fler sårbare/personlige låter!

  

Du lager jo veldig relaterbar musikk, så ikke så rart! Med tanke på at dette er starten på et EP-prosjekt; hvordan kommer de andre delene til å være i forhold til første del?

  – Det får nesten tiden vise!!! Haha!

  

Lov å prøve seg ;) Har du tre kjappe tips til å skrive en god låt?

  – Skriv om noe du bryr deg om, prøv å finne melodier som setter seg på hjernen og ha det gøy med det!

  Bra tips! Kan du si hvordan en typisk dag i Julie Bergan sine sko er?

  – Vanskelig å si, for hver dag er så forskjellig. Men dagene består som regel av enten møter, reising, studio, konserter, øving, trening, administrativt arbeid og sosiale ting!

  En god og variert hverdag mao! Du skal blant annet spille dobbelkonsert på Parkteatret nå i høst, men ellers noen andre spennende planer i vente?

  – Synes hele «Hard Feelings»-turnéen som foregår i både Norge og Europa i høst er veldig spennende. Skal også tilbake til Asia med Alan Walker, så det blir veldig gøy! Ellers er vi i full gang med planlegging av 2020 og mange flere spennende samarbeid både i Norge og utlandet som folk får høre veldig snart!!

  Moro! Helt til slutt. Når kommer låten om boksing (ref: forrige intervju)?

  – Haha, kanskje på neste EP????

  Haha, vi satser på det!

  Hør Julie Bergan - «HARD FEELINGS: Ventricle 1» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #juliebergan #warnermusicnorway

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?