KAPTEINEN: – Eg har lyst å vær en stemme for folk som føle det samme, men slite å sette ord på det

  Kapteinen har etter et lenger opphold i studio omsider delt sin første samling av låter, nemlig «en mixtape om kjærlighet».

  Foto: Jonathan Vivaas Kise

  Kjell Øverland, eller Kapteinen er et navn det er verdt å la seg merke. Unggutten har i løpet av dette året fått vist seg fram som en av landets mest spennende artister og produsenter. Sjangeren det opereres i er nokså åpen, men med gode krysninger av hiphop, pop og RnB.

  Etter flere smådrypp fra mixtapen i forkant, har endelig gladgutten gitt oss hele prosjektet. Den 13-spors lange mixtapen bærer åpenbart preg av temaet kjærlighet og få gjester, men et knippe støttespillere i bakhold. Unge Ferrari gjester blant annet «FIRETJUETIMER», mens Kapteinen selv bærer resten av utgivelsen fjellstøtt.

  Kapteinen er en del av stallen til Nora Collective og per nå turnerer han med Arif, på hans «ARIF WAANDERLAND TOUR». Stavanger-gutten er blant annet booket til neste års by:larm i hovedstaden.

  Vi tok en prat med Kapteinen nedenfor:

  Heisann Kapteinen! Hvordan har du det om dagen?

  – Ahoy! Eg har det heilt nydelig. E på turne med Arif og akkuratt sluppet mitt første prosjekt!

  Godt å høre! Først og fremst, er det en gøyal historie bak valget av navnet Kapteinen?

  – Hehe, nei e dessverre ikkje det. Hete Kjell og det ble et ordspill på vidergående med Kaptein Kjell så syns eg det hørtes litt morsomt og corny ut så eg bare gikk for det.

  Haha, gøy nok det :) For det andre er du jo aktuell med slippet av «en mixtape om kjærlighet». Hvordan er det å dele denne?

  – Du det e heilt fantastisk å endelig få dele mye musikk. Folk har spurt itte mer og eg har bare gleda meg lenge. Noen av disse låtene begynne å bli litt eldre så det e digg å ikkje bare holde de for seg selv.

  Fortsetter under videoen


  Kapteinen - Illusjon

  Godt å få de ut kan jeg tenke meg! Hvor mye blod, svette og tårer har det kostet deg å lage dette prosjektet?

  – Svette og tårer mest. Blør lite inne i studio på soverommet mitt. Eg legge ned veldig mye av meg selv og mye tid i dette for eg klare ikkje aent.

  

… og hva betyr det for deg personlig?

  – Selvfølgelig mye følelser involvert når du skrive om kjærlighet. Mye fra mitt liv, men og veldig mye fra andres opplevelser.

  

Et veldig fint prosjekt! Hvordan ble idéen til og har du sparret med noen andre i prosessen?

  – Idéen ble til ganske naturlig. Kjærlighet e det temaet eg skrive mest om for det e det eg høre mest på og det som ressonere mye med meg og mine rundt meg. Har vært heldig å få med meg masse flinke folk. Shoutout Stig/Unge Ferrari, Sturla/Lings, Julie Bergan, Yasir og Kastel fra Nora Collective.

  

Fintfint team! Har dette prosjektet utfordret deg på noen måter, i så fall hvordan?

  – Ja, det har det. E veldig perfeksjonistisk av natur og vil at det skal bli så bra som mulig. I tillegg legge eg veldig mye vekt på tekstene og temaer og at de skal fortelle historien på en så bra, men enkel måte. Samtidig så utfordre det også følelsene mine ovenfor mange forskjellige situasjoner og kordan eg takle de.

  

Tekstene er lett å kjenne seg igjen i, det skal du ha! Utgivelsen går både i høygir og lavgir. Hvor trives du best?

  – Eg elske høygir, kan bli sliten seff, men e veldig fort rastløs. Eg lage mye musikk og jobbe veldig mye, og det inspirere veldig å slippe et stort prosjekt som betyr noe.

  Fortsetter under bildene

  Foto: Jonathan Vivaas Kise

  

Forståelig! Hva ønsker du å få utløp for gjennom musikken din?

  – Eg vil få utløp av kunsten eg lage. Det stoppe egentlig aldri og det e alltid ting eg har lyst å snakke om som ikkje alltid har blitt snakka om før. Eg har lyst å vær en stemme for folk som føle det samme men slite å sette ord på det.

  

Fint oppsummert! Har det vært et bestemt øyeblikk som gjorde at du ville gi ut egen musikk?

  – Ja, i starten så produserte eg for det meste for andre og hadde artistprosjektet som et sideprosjekt og følte aldri det var bra nok i starten. Det var ikkje før venner og de rundt meg for et år tilbake ca fikk meg til å innse at det eg gjør faktisk e bra og at dette går det an å gjør. Vanskelig å se det selv av og til så takk til de.

  

Man kan fort bli blind og døv på egen kunst ;) Du er jo i disse dager med Arif på turné. Hvordan har det vært så langt?

  – Det e heilt magisk. Å få spille så mye gir en enorm glede for meg. Eg elske å sitte i studio, men når du får vist musikken på en stor arena så merke du virkelig impacten av det du lage. Og i tillegg så e det ein heilt sinnsyk flott gjeng eg reise med som eg har blitt utrolig glad i.

  Skjønner jeg godt! Hvordan vil du beskrive året 2019 og har du allerede lagt noen planer for neste år?

  – 2019 har gått over all forventing. Å starte e alltid skummelt for du vet aldri kordan ting komme til å gå, men det har blitt ekstremt godt tatt i mot. Fremover så komme det mye musikk. Har masse på lager som eg glede meg til å få ut. Gi ut masse og forhåpentligvis spille masse!

  Bare å kjøre på, vi gleder oss!

  Hør Kapteinen - «en mixtape om kjærlighet» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #kapteinen #sonymusicnorway #noracollective

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?