Interview: Leslie Tay @by:Larm

  «Jeg er en artist, låtskriver og en produsent. Jeg lager alternativ R&B-musikk, og jeg er rett og slett et frisk pust til den nordiske R&B-scenen. Jeg er han som vil at du skal kjenne følelsene dypt inn i hjerteroten, og få deg til å si «Shit, dette her var sinnssykt dypt». Om det ikke er en perfekt beskrivelse om svenske Leslie Tay, så har jeg absolutt ingen anelse.

  Tekst/Foto: Felicia Noelle Donkor.

  Selv om 26 år gamle Leslie Tay kommer fra en vanskelig bakgrunn, og har blitt preget av en omgivelse som er lite forståelse for, er det ingen tvil om at det har formet han som artisten han er i dag. Musikken som er fylt med sårbarhet, melankoli og tankevekkende tekster har banet vei for han i alle slags områder.

  - Musikalsk støtte er viktig for meg, og jeg synes at nordmennene er flinke til å dele sine visjoner med andre. Det som er enda finere er at vi drar tvers over landet for å jobbe sammen med andre nordmenn, og de kommer til Sverige for å vise oss deres kunstverk. Jeg synes det er så fint.

  Støtte kommer i all slags former, og man kan selv si at man har løftet opp en annen artist ved å lage en cover av en orginal låt. Hvordan endte du opp ved å lage «Ingen Rör Mig Som Du?»
  - Vi var midt i prosessen av å lage et Norlie & KKV album, da vi skapte denne låten. Jeg var i Malmø da gutta fra Norlie & KKV ringte meg og sa at de hadde laget en fin låt. Jeg bare: «Hæ? Uten meg?» Dagen etter reiste jeg til Stockholm og fikk lytte til den. På den tiden hadde en av dem nettopp kommet ut av et forhold, så jeg tok inspirasjon fra den hendelsen. Alt annet falt bare naturlig på plass.

  Da vi slapp ut orginalen, foreslo manageren min at jeg skulle lage en cover av den. Jeg var litt skeptisk på begynnelsen, men så tenkte jeg bare: «Hvorfor ikke?» Cherrie sang på første verset, og jeg på den andre. Vi gav den ut, og folk liten låten utrolig godt.

  Har du selv noen som du blir veldig inspirert av som du jobber tett med?
  - Det er utrolig mange, men de jeg jobber tettest med på er Cherrie og Kristian Florea. De er utrolig dyktige og inspirerende på alle slags måter.
  Albumet kan komme når som helst, sier Leslie Tay.

  - Det hele handler bare om bra timing. Om jeg blir fortalt at jeg er nødt til å ha et album klart innen en måned, så er jeg mer enn forberedt på det. Jeg har så mye fin musikk som jeg nesten ikke klarer å vente med å dele med dere.

  Selv om han er født og oppvokst i Malmø, klarer han likevel å anse Oslo som sitt tredje hjem.
  Jeg digger Oslo. Jeg synes folk er så vennlige her enn folk i Malmø. Generelt er det en annen type atmosfære hjemme enn det er i Oslo, og det er en ganske vanskelig by akkurat nå. Likevel er Malmø et veldig kulturelt sted, og det synes jeg er fint.

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #bylarm #felicianoelledonkor #junkmusic

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?