LOTTE: – Det er ikke alltid så lett å stå opp for den man er, selv om man har veldig lyst

  Lotte er en artist og låtskriver som vil lage annerledes og gøy musikk. Nylig slapp hun singelen «Show Me Shadows», som henter inspirasjon fra både hiphop og pop-punk.

  Foto: Emil Sollie

  25/3-20 / Jonas Irmer

  Lotte Kjos Sollie er en 24 år gammel artist under navnet, «Lotte». Hun gir ut musikken sin selvstendig for øyeblikket og er i disse dager aktuell med nevnte singel «Show Me Shadows».

  Singelen skal visstnok være en del av et prosjekt hun har jobbet med siden august 2019. Sammen med produsent, Henrik Haraldsen Sveen, produseres det låter og planlegges en EP-utgivelse i løpet av våren. Lotte begynte å gi ut musikk i slutten av 2018 og hennes forrige singel «Fly» kom bare noen uker før «Show Me Shadows», og ligger for øyeblikket på D-listen til P3.

  Selv ønsker hun å lage feelgood-låter (også sårbare) basert på pop, men henter også inspirasjon fra hiphop og pop-punk. På en måte en blanding av musikken hun hørte på da hun var liten.

  Vi tok rett og slett en prat med henne nedenfor:

  Heisann Lotte! Hvordan har du det om dagen?

  – Jeg har det veldig fint! Trives :)

  Godt å høre :) Det går nå mot lysere dager, men hvordan har starten på året vært for din del?

  – Hektisk, men bra! Jeg har fått en ny hund. Han heter Thor og er veldig snill.

  Gøy! For mange er du nok et nytt navn, hvordan vil du presentere deg for lytterne?

  – Jeg er en selvstendig artist og låtskriver fra Jessheim som prøver å lage gøy musikk basert på pop. Jeg er 24 år, bor i Oslo og jobber som sykepleier, men jeg håper å kunne jobbe mer med musikk i løpet av 2020.

  Fortsetter under videoen


  Lotte - Fly (Official music video)

  Det er forståelig! Nå som verden er i krise, hva er tankene dine om hva som skjer per dags dato?

  – Jeg er bekymret, dette er en krise og helsevesenet er i krig. MORIA MÅ EVAKUERES, med en gang!! Også tenker jeg at vi er heldige som bor i Norge og har velferdsstaten å støtte oss på, for andre steder i verden kommer til å rammes enda hardere enn oss. Det er fortvilende på alle mulige måter. Lykke til alle medmennesker, jeg håper vi alle kan spille på lag for å komme oss gjennom dette, sammen. <3

  <3 Hva er dine beste tips nå som man for det meste skal holde seg inne?

  – Jeg takler jo denne hjemmetilværelsen svært dårlig og er kanskje ikke den beste til å gi disse tipsene, men foreløpig har jeg lastet ned sims 4, jeg liker hjemmeøktene til Funkygine, også har vi her i heimen startet et Harry Potter-Marathon. Anbefaler alle å skaffe seg en hobby og være ekstra raus med de/den man bor med. spør de du bor med «hva kan jeg gjøre for at denne tiden skal bli lettere for deg?», jeg ble spurt om det og det var veldig fint.

  Veldig gode tips :) Du slapp jo singel nå nylig. Hvordan har det vært å dele «Show Me Shadows»?

  – Det har vært veldig gøy, og jeg har gledet meg veldig til å dele denne låten! Jeg er selv veldig fornøyd med resultatet, og jeg føler den gir en god smak på hva annet som kommer fra min side etterhvert :))

  Herlig! Hvordan vil du kort skildre handlingen i låten?

  – Låta handler i bunn og grunn om å prøve å passe inn og være som andre, samtidig som man egentlig bare vil være seg selv.

  

Bra budskap :) Hva betyr den for deg personlig?

  – Jeg tror jeg opp gjennom har vært identitetsforvirra (hvis det er et ord?) som mange andre i tenårene og tidlig tjueårene, og har ikke egentlig før begynnelsen av 2019 klart å gå for «musikkdrømmen» (klisjè), fordi tanken på å skulle skille seg ut og «bemerke» seg er fryktelig skummelt.

  – I tillegg er det utfordrende å være trofast mot den man er og hva man vil i et samfunn og en bransje som hele tiden skal fortelle deg hva du bør, hva som er lurt og hva alle andre gjør. Det er ikke alltid så lett å stå opp for den man er, selv om man har veldig lyst, og jeg tror jeg legger mye av dette inn i «Show Me Shadows».

  Fortsetter under bildene

  Foto: Emil Sollie

  

Jeg tror også mange andre kan relatere seg til dette. Vil du si at du skriver fiksert, virkelighetsnært eller av egne erfaringer?

  – Alt, egentlig. Det er mye som inspirerer meg og det siste halvåret har jeg blitt utfordret på å faktisk bruke dette.

  

Så bra! Hva er det viktigste for deg når det kommer til tekstskriving?

  – At jeg kan stå inne for det jeg skriver, og at det betyr noe for meg.

  

Forståelig! Når og hvor føler du deg mest kreativ?

  – Tidligere har jeg aldri klart å skrive og produsere noe annet sted enn hjemme på Jessheim foran pianoet, men nå føler jeg mest for å skrive i studio.

  Kult! Hvem har du jobbet med på låten og hvordan har tiden før slipp vært?

  – Jeg har jobbet sammen Henrik Haraldsen Sveen, han har produsert den og vi har skrevet den sammen. Evig takknemlig for han og han er superdyktig. Tiden før slipp har vært travel og lærerik! Siden jeg jobber uten label og management blir det mye jobb på meg, og det er skummelt å gjøre ting man ikke har gjort før uten å egentlig vite hvordan man skal gjøre det.

  Syns du gjør en god jobb! Har låten utfordret deg på noen måter, i så fall hvordan?

  – Det er veldig annerledes musikk enn jeg er vant til å jobbe med, og det har fått meg til å tenke nytt.

  Gøy med utfordinger! Vi går en usikker tid i møte. Hvordan tror du tiden framover blir for din egen del?

  – Musikkmessig aner jeg ikke hvordan tiden fremover blir, alt er som sagt usikkert, men jeg regner med at det ikke blir noen konserter på en stund i hvert fall, hehe (føler med hele kulturnorge<3). Har hatt planer om å slippe en EP i løpet av 2020 og det kom nylig en musikkvideo til min forrige singel «Fly».

  – Jeg er fortsatt sykepleier og fremover kommer jeg til å prioritere høyest å hjelpe min arbeidsplass og mine kolleger på jobb. Det blir hektisk, men jeg har aldri satt så pris på mine kolleger som jeg gjør nå. Alle må bidra der man kan, og der kan jeg bidra best mulig :)

  

Dere gjør en fremragende jobb! Lykke til videre og vi gleder oss til fortsettelsen <3

  Hør Lotte - «Show Me Shadows» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #lotte

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?