MACHOMAYNE: – Når jeg har show skal man komme ut av klubben med dotter i ørene

  MachoMayne er tilbake med ny musikk i form av låten «HÆ». En låt som handler om at det er det artisten selv vil at folk skal si etter å ha vært på konsert med han.

  Foto: Osvar Owen Holcroft

  MachoMayne har laget musikk på gutterommet siden han var åtte år, og ble som 13-åring signert på NMG-huset med raptungvektere som Store P, Jonas V, Lars Vaular og A-Laget. Han har innen fylte 17 år varmet opp for store navn som Cezinando, Kamelen, Dårlig Vane og Kjartan Lauritzen. Tidligere i år ble han håndplukket som en av juryens utvalgte til by:Larm og fikk nylig terningkast 6 for sin konsert under årets bransjefestival Vill Vill Vest.

  Han ga tidligere i år ut låten «Simpelthen», og nå er det igjen klart for nytt materiale fra rapstjerneskuddet.

  Bakteppet til «HÆ» er at han selv er lei av å ikke bli hørt under konserter og gjerne vil at musikken skal spilles høyere når han står på scenen. Han er lei av kjasing under settene sine. Nå vil han at publikum skal gå fra stedet med dotter i ørene og si, ja, nettopp, «HÆ» etter konsertslutt.

  Vi tok en prat med han nedenfor:

  Heisann MachoMayne! Hvordan har du det om dagen?

  – Det går fabelaktig. Flyttet nettopp til Landås og er klar for å mekke mer musikk i mitt nye studio.

  Herlig! Først og fremst, er det en gøyal historie bak valget av navnet ditt?

  – Broren min og jeg satt og brainstormet for noen år tilbake. Vi var innom flere tidige navn som xxMekkPåStellxx og Kattemat. Landet tilslutt på MachoMayne. Synes det var morsomt med det navnet i og med at jeg var 7 år på den tiden. Finnes jo en wrestler med navnet Machoman, også kalt Randy Savage. Kanskje det var der jeg tok det fra, hvem vet.

  Kan tenkes det ;) Nå er du aktuell med slippet av «HÆ». Hvordan har det vært å dele denne?

  – Det er deilig å smelle ut ny musikk. Sitter på mye upublisert materiale som jeg ikke kan vente med å slippe. «HÆ» er singel nummer to i den nye MachoMayne-epoken, tiden etter konfirmasjonen.

  Fortsetter under videoen


  MachoMayne - Simpelthen

  Ja, man endrer seg etter konfirmasjonen! Men hva tar låten seg for?

  – At jeg er lei av å spille oppvarming-gigs og konserter der vi må redusere volumet med tanke på alle de små i lokalet. Når MachoMayne har show skal man komme ut av klubben med dotter i ørene. Og når musikken er så høy slipper jeg å forholde meg til alle som bare tyter og ikke nyter.

  

Ouff, tell'em! Hvordan ble idéen til og hvem har du sparret med i prosessen?

  – Jeg har sparret med DJ Storebror gjennom hele min karriere. Som jeg pleier å si; det er god kjemi i studio, som fluer på en utedo. Jeg og brushan fungerer veldig godt sammen og han inspirerte jo meg til å starte med rapping i utgangspunktet. Det skal han ha!

  

Haha, godt å høre! Hvordan går du fram når du skal skrive og produsere en låt?

  – Det varierer. Jeg skriver tekster hele tiden og hører gjennom beats for å se om det klikker sammen. For det meste lager enten jeg eller DJ Storebror beatsene, men av og til får jeg en fet beat av en lokal produsent eller finner en knusemat beat på nettet.

  

Kult å få et innblikk i hvordan du gjør ting :) Har det vært et bestemt øyeblikk som gjorde at du bestemte deg for at du skulle lage egen musikk?

  – Gangster rap har alltid vært min favorittsjanger. Artister som Migos, Wacka Flocka og Chief Keef har blastet inn i ørene mine fra ung alder. Men da jeg var syv, på ferie med familien, begynte jeg på min første tekst, «Keen På Noen Rim», som heldigvis ikke finnes på nettet lenger, haha.

  Fortsetter under videoen


  MachoMayne - NR 3

  

Haha, skulle gjerne ha hørt den! Du startet jo veldig ung og er fortsatt ung, men hvordan vil du si at musikken din har utviklet seg over årene?

  – Det eneste som har forandret seg er at ironien og humoren i prosjektet delvis har fadet. Den er og vil alltid være her, men tidligere laget jeg musikk for å være morsom, nå lager jeg musikk for folk som liker hip-hop. Prøver å etablere meg mer som en ordentlig rapper og samtidig holde på sjarmen, shamener?

  

Vi skjønner hva du mener ;) Har du en funfact om deg selv?

  – Jeg har dubbet barne tv-serier for NRK, så ungene dine har sikkert hørt meg både på TV og på Spotify. Hire me

  

Den så vi ikke komme! Fett! Utenom musikk, hva er det du liker å gjøre på fritiden?

  – Jeg henger med kompiser, shoutout til 7471, maler, hører på vinyler, tar benkpress og spiller Skate 3. Liker å loke ute på kveldstid, når byen har lagt seg.

  

Godt å ha en variert hverdag! Hvordan vil du beskrive året 2019 så langt og har du allerede lagt noen planer for neste år?

  – I 2019 har jeg spilt mange fete konserter og spilt inn noen bangers. Har forsøkt å fornye imaget litt, og det kommer mer av det i 2020. Er giret på å gjøre flere features med barndomsidolene mine, og gi ut masse musikk. Stay tuned, og spons meg for helvete.

  Haha, kanskje det! Vi gleder oss til fortsettelsen!

  Hør MachoMayne - «HÆ» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #machomayne #fulleffektrecords

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?