Interview: Madi Banja @by:Larm

  I løpet av år har svensk-gambiske artisten Madi Banja viklet seg inn i en suksess som de fleste kan bare drømme om. I fjor gav han ut EPen «Det var inte med meningen» og vant over det svenske publikum med hans unike stemme, lekende tekst og hans rå trapbeats. Vi fikk møte en superblid Madi Banja under årets by:Larm.

  Tekst/Foto: Felicia Noelle Donkor.

  Hvordan var showet ditt?
  - Helt strålende. Like fantastisk hver gang. Jeg fikk æren til å avslutte aller sist ved Red Bull-scenen, og det var utrolig gøy. Etter det, dro jeg og så Rebecca & Fiona.

  Hvem er du?
  - Vel, jeg er Madi Banja fra Gambia og Stockholm. Jeg begynte å lage musikk for to år siden. Jeg fikk høre at det var vanskelig å få spille under By:Larm, så det er litt sykt at jeg har havnet her. Jeg slapp jo ut EPen, «Det var inte meningen» og det var virkelig ikke meninga at jeg skulle være i Oslo og spille for dere. ¨

  Hvordan vil du beskrive musikken din?
  - Jeg kan ikke kategorisere musikken min. Det er så bredt, såpass at jeg bare kaller den bare en Madi Banja-sound fordi det er så mange elementer til musikken.

  Blir du ofte sammenlignet med Future?
  - Ja, det gjør jeg. Men jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med den sammenligningen. Dette er bare et talent som jeg har fått tildelt. Likevel har vi to forskjellige elementer til musikken vår som gjør oss spesielle på alle ulike måter.

  Til tross for at EPen var en massiv suksess, er det alltid noen som ikke klarer helt å se din musikalske visjon.
  - Selvfølgelig var det noen via sosiale medier slik som Youtube som klaget på autotune, og at det høres forferdelig ut. Sannheten er at jeg høres bare bedre med autotune enn uten den. Og kommer nok til å fortsette med den.

  På en positiv tone, har du noen låter som du selv bare elsker mer enn alt?
  - Vel den aller beste låten jeg har laget er sammen med Arif. Da jeg kom hit, la jeg alle sakene mine på hotellet, fikk tak i Arif og vi lagde den feteste låten noen sinne. Han er rett og slett min musikalske bror. Han er helt sinnssykt dyktig.

  Målet for Madi Banja er å bli en bedre person og en bedre musiker.

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #bylarm #felicianoelledonkor #junkmusic

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?