Interview: Mads Langer @by:Larm

  31 år gamle Mads Langer er allerede en superkjendis hjemme i Danmark, men bryter stadig ned dører ved å spre pop/rock i verden rundt. Inkludert i lille Oslo. Junkyard møtte dansken under årets vakreste vinterfestival by:Larm der vi pratet varmt om melankoli i den skandinaviske musikkindustrien, perverse tekster og hans aktuelle singel «3. AM»

  Tekst/Foto: Felicia Noelle Donkor

  - Jeg har vært i Oslo en del ganger, og Grunerløkka er nok et av de fineste stedene i hele Oslo. Det finnes et kaffebrenneri i Markveien som jeg er helt besatt av.

  Mads er fra et lite sted utenfor København som heter Skive som er kanskje litt mindre enn det han er vant til nå.

  - Jeg er rett og slett en bondegutt.

  Men om jeg bestemte meg for å dra til Skive, hva hadde vært et must og oppleve?

  - Skive er en liten provinsby som ligger tett ved vannet. Byen er også preget av vakker natur. Er man glad i natur, så er det innafor å ta seg en tur rundt vannet. Det finnes også et bryggeri som heter Handcock, som er veldig «hipt» i København og de har kjempegod øl. Ellers vi kjent for rundkjøringene våre, og fjorten av de er gjort om til kunst. That’s it! Ekte turistguide for deg som er dødslei av København!

  Langers musikk blir ofte omtalt som veldig dyster, og han forklarer selv at skandinaviske artister har en melankolsk aura rund musikken deres som blir godt mottatt verden rundt.

  - Måten vi komponerer musikken vår kan også ha en melankolsk klang som henger igjen etter vår tradisjon. Jeg er ikke et trist menneske, men melankolien kryper frem når jeg lager musikk. Det er så mye enklere for meg å få frem budskapet mitt på den måten. Andre artister som kanskje har en mystisk tilnærming i musikken sin må jo være Jeff Buckley og Thom Yorke fra Radiohead.

  Men om du skal beskrive musikken din, da?

  - Om jeg skal beskrive musikken min, må jeg bruke et sitat fra en låt jeg har fra mitt kommende album «Reckless Twin». «Love is like a reckless twin, I’m giving in». Jeg skriver mye om kjærlighet som kan være mellom to mennesker eller det å kunne til tilføye kjærlighet i en verden som er fylt med elendighet og krig.

  3. AM er tydeligvis en låt som er preget av noe trist, men har fortsatt et lite hint av optimisme. Hvordan kom det hele til?

  - Da jeg skrev låten var jeg forelsket i en jente som allerede var tatt. Det er hovedgrunnen til at den har en trist undertone. Den beskriver alt det fine mellom en mann og en kvinne, men også forbudte ved det hele. Spenningen ved å være sammen med noen som egentlig tilhører noen andre.

  Refrenget er ganske grovt. Hvor kom det hele fra?

  - Vel, refrenget kan jo tolkes på mange måter. Jeg vil ikke si så mye annet enn at det var det som føltes riktig den gang. I tillegg hadde jeg på Miguel og Drake i bakgrunnen, så da ble jeg satt i en spesiell setting. Herregud, Miguel synger jo «Tell me that your pussy is mine..», så da kan jeg like godt synge «Long as I’m inside of you».

  «Jeg skal bli kjempepopulær i Norge!»

  - Målet er å gi ut en plate som jeg vil at alle skal høre på. Jeg er svært etablert hjemme i Danmark, og jeg har veldig lyst å utvide min plattform i Skandinavia, og senere i utlandet.

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #bylarm #felicianoelledonkor #junkmusic

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?