INTERVIEW: MARTIN HAZY - «OPPKJØRT & NEDKJØLT»

  Martin Steen-Hansen, bedre kjent under artistnavnet Martin Hazy stammer fra Loddefjord i Bergen vest, og har sluppet låter på internett siden han var 12 år gammel. Nå er han ute med sitt debutalbum.

  Foto: Petter Tran

  Han gjorde seg først bemerket tilbake i 2014, da Lars-Kristian Vikne Holme og Martin dannet det som på den tiden var duoen Dårlig Vane, og slapp en haug med låter og videoer på YouTube og Spotify i løpet av det samme året. Dårlig Vane ble etterhvert til en trio i 2015, og har siden den gang sluppet hits som «Gikk I Bakken» og «2 Blå». På slutten av 2016 slapp Dårlig Vane sin første EP «71», som ble møtt med god kritikk, og de har siden den gang spilt utallige konserter over hele landet, inkludert bransjefestivalene Vill Vill Vest og By:larm.

  Martin viste seg som soloartist for føsrte gang I mars 2017, da han slapp Moggger «Ikke Spør» med Cezinando og Martin. Låten bemerket seg godt og som gjorde at flere rappere i landet ville ha gjestevers fra Martin på låtene sine (Angelo Reira, Store P, IMSITO, Prolly Nah, Yung Smul, 612).

  Først i mars 2018 debuterte Martin som soloartist under navnet Martin Hazy, med singelen «Start An Opp» som raskt ble en slager i Bergens gater. Martin har flere samarbeidsprosjekter på gang, i tillegg til et nytt Dårlig Vane-prosjekt på nyåret. Men først er det klart for Hazy sitt etterlengtede soloprosjekt; «Oppkjørt & Nedkjølt».

  Vi tok en prat med Martin Hazy nedenfor:

  Heisann Martin! Hvordan har du det om dagen?

  – Hallao!! Har det veldig bra i bunn og grunn, litt kaldt ute for tiden men ellers ingenting å klage på.

  Du er aktuell med albumet «Oppkjørt & Nedkjølt». Hvordan har det vært å slippe debutalbum?

  – Eg har gledet meg ganske mye! Breveglieri og jeg startet dette prosjekter for 1 år siden så det blir fint å endelig få vise frem ka vi har styrt med.

  Hva betyr det for deg å kunne gi ut en fullengder som soloartist?

  – Det betyr jo en god del, eg har jo alltid jobbet med musikk aleine siden eg var 12 år, så føler jo kanskje det var litt på tide å vise litt ka eg kan på egenhånd også.

  Fortsetter under videoen


  Martin Hazy ft. Amadou & Imsito - Stopp Opp

  

Hvordan feiret du utgivelsen?

  – Release-fest og intimkonsert på Victoria Cafe og Pub 1.Desember. STAPPET SJAPPE!

  

Hva håper du lytteren sitter igjen med etter å ha hørt albumet?

  – Ganske vanskelig å si egentlig, alle hører jo musikk på sin egen måte. Eg håper jo folk sitter igjen med litt av hvert av følelser, og forhåpentligvis får mye energi av de fleste låtene.

  

Kan du beskrive valget av albumtittel?

  – Oppkjøring e jo en veldig stor del av livet mitt, liker å fyre. Men det e jo selvfølgelig ikkje alltid bare festing og «livet e herlig» som gjelder. Albumet begynner veldig oppkjørt og energien holdes ganske lenge, og mot slutten begynner eg så og si å ta ett lite oppgjør med meg sjøl å reflektere litt på om eg kanskje må roe ned litt, aka litt nedkjøling av både kropp og sinn ;)

  

Hvordan har du jobbet med idéene til låter og fram til sluttproduktet?

  – Alt har skjedd ganske av seg skjøl egentlig. Meg og Breveglieri har utviklet alt sammen i studio og ja.. ting falt veldig naturlig på plass.

  

... og hvordan har prosessen med dette albumet vært?

  – VELDIG GØY og LÆRERIK. Først hadde vi planer om at det skulle ut i april, så mai, så august.. så har lært at ting tar litt lengre tid enn man tror og å holde meg litt mer tålmodig med å slippe musikken min osv, alt til sin tid.

  Fortsetter under bildene

  Foto: Petter Tran

  

Hva er den største forskjellen på å gi ut musikk som soloartist kontra med Dårlig Vane?

  – Nei altså.... forskjellen e jo egentlig at det e bare meg og mine tanker, ka eg føler og hvilke vibes eg velger ut. DV e en banger maskin og vi funker veldig godt sånn, når eg gjør solo-ting gjør eg bare akkurat som eg føler.

  

Hva føler du at du får mer utløp for som soloartist?

  – At eg får prøvd mer forskjellige sounds og jobbe i min helt egne lille sone.

  

Til slutt: Hvordan blir resten av året for din del og har du lagt planer for neste år?

  – Nei altså det e jo bare en måned igjen av året og det går jo ganske fort. Skal spille en fri-alder konsert med DV i Bodø 7.Desember og det e forsåvidt alt eg har på agendaen. Ellers blir det jo mye det samme, studio og fyring! HAR ALLTID PLANER, UANSETT! 2019 blir helt idiotisk, bare vent, avslutter han.

  

 

Hør Martin Hazy - «Oppkjørt & Nedkjølt» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?