INTERVIEW: MATILDA - «LEAP»

  Matilda slapp i sommer EP-en «Odyssey» som totalt inneholdt 5 låter, men hun ligger ikke på latsiden selv om høstmørket har senket seg.

  Foto: Jonathan Vivaas Kise

  Da Matilda slapp «Ghost» og «Apologize» tilbake i 2016 markerte hun seg som en av landets store låtskrivere og fremste stemmer. Begge låtene lå på topp 10 over de mest spilte låtene på radio i Norge og har blitt streamet millioner av ganger, og siden det har hun vært å se på noen av de største festivalscenene i landet. Det siste året har Matilda brukt god tid i studio for å finne de rette låtene, og hittil i år har vi fått høre både «Jealous» og «Naked» som ledet til EP-en «Odyssey» i sommer.

  Nå er nemlig Matilda aktuell med sin nye singel «Leap», som skal være starten på et nytt kapittel for artisten. Matilda skrev «Leap» med utgangspunkt i det som var i hodet hennes- og det var derfor ingen hensyn å ta til folks forventinger om hva som skulle komme fra henne.

  Vi tok en kjapp prat med Matilda nedenfor:

  Hei Matilda! Hvordan har du det om dagen?

  – Hei! Jeg har det veldig bra, koser meg!

  Hva definerer høsten for deg?

  – Høst er levende lys, fine farger, kveldsturer og seriemaraton!

  Du er aktuell med singelen «Leap». Hvordan føles det å slippe den ut i verden?

  – «Leap» har vært klar en stund så det føles veldig digg å endelig få den ut!

  Fortsetter under videoen


  Matilda - Naked

  

Hva handler den om for deg?

  – Da jeg skrev «Leap» så var det første gangen på lenge at jeg bare skrev ned akkurat hva jeg tenkte på, uten å egentlig tenke noe over hva jeg skrev om. Så jeg vil si at den handler om et øyeblikk hvor tiden står helt stille, og noen må ta et valg i den ene eller andre retningen.

  

Du har blant annet sluppet EP-en «Odyssey» i år. Hvordan har det vært?

  – Å slippe «Odyssey» var veldig stas. Det var et prosjekt jeg hadde jobbet med lenge, med alt fra låtene til videoer og merch.

  

Det er ikke mange månedene siden du slapp EP-en. Hva er det som driver deg?

  – Det er vel den konstante trangen til å formidle noe som driver meg. Alle følelser og tanker må ut et sted, og for meg er det gjennom musikken!

  

Hvordan skiller «Leap» seg fra låtene på EP-en?

  – Dette varierer veldig. Ofte popper det opp idéer i hodet og da gjelder det å være rask med å ta de opp på mobilen før de detter ut av hodet igjen, enten jeg er på butikken, i dusjen eller på trikken og hviske-synger det inn på mobilen for å ikke vekke oppmerksomhet. Andre ganger kan det være en spesiell lyd eller akkordrekke som setter meg igang, før jeg skriver og produserer ferdig låten.

  Fortsetter under bildet

  Foto: Jonathan Vivaas Kise

  

Hva ligger bak valget av tittel?

  – Jeg har hatt nynne-melodien liggende som et taleopptak i et par år uten å helt vite hva jeg skulle bruke det til, før jeg skrev «Leap». Jeg vil si at «Leap» er begynnelsen på et nytt musikalsk kapittel for min del.

  

Hva betyr låten for deg personlig?

  – Jeg tror «Leap» kommer til å være en av de låtene jeg gleder meg aller mest til å spille på konserter fremover. Jeg håper den kan bli et «moment» med publikum.

  

Hvordan har prosessen med låten vært?

  – Jeg hadde «mm»-introen liggende som et taleopptak i telefonen lenge, og når jeg fant det igjen og spilte gitar til så skrev den seg selv.

  Til slutt: Hva gleder du deg mest til i tiden framover?

  – Mer musikk!! Masse mer musikk, avslutter hun.

  

 

Hør Matilda - «Leap» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?