PONETTE: – Nå er vi mer åpne for å tre ut av rammene og bare gjøre ting vi synes er kult

  Ponette er tilbake etter en lenger inspirasjonspause og ga nylig ut sin nye singel «Meltdown». En låt som tar for seg desperasjon og identitetskrise, blandet med håp og en ny livsgnist.

  Foto: Fabian Fjeldvik

  Ponette har ved å kombinere grunge-attitude med fengende, mørk popmusikk, blitt dratt fram som «one to watch» av noen av verdens ledende tastemakere. I et univers satt sammen av delikate, fengende vokal-hooks, glitchete gitarer og tighte, elektroniske trommer, beveger Ponette seg i et dynamisk lydlandskap vekslende mellom energiske og intense elementer som resulterer i et majestetisk og euforisk sluttresultat.

  Forrige slipp «Hours» kom i fjor sommer og gruppen har siden det arbeidet med ny musikk. Deres nye singel «Meltdown» tar for seg tematikken i å være fortapt i et ikke-fungerende forhold. Et forhold der man mister seg selv og strekker seg alt for langt for å være limet i noe som burde vært ferdig for lengst.

  Vi tok en prat med Helene Svaland fra Ponette nedenfor:

  Heisann! Våren veksler mellom varmt og kaldt for tiden. Hva forbinder dere selv med våren?

  – Vår er så sinnsykt digg! Farte rundt i byen, kjenne på sola, øl, folk. Det er litt magisk liksom :O

  Enig! Dere er aktuelle med singelen «Meltdown»! Hvordan har det vært å gi ut denne?

  – «Meltdown» er nok på mange måter den mest personlige låten jeg har skrevet, og er derfor litt ekstra spennende å gi ut. Det betyr jo mer når man legger så mye av seg selv i noe man lager. Jeg liker låten veldig godt selv og synes egentlig det er veldig stas å slippe den.

  Forståelig! Låten tar for seg det å være i et forhold hvor man mister seg selv og klamrer seg fast i noe som burde vært tapt for lengst. Er det noe du/dere selv har følt?

  – Ja, låten er jo skrevet underveis i mitt eget brudd og min egen prosess, men jeg tror også det er noe veldig mange andre kan relatere til.

  Fortsetter under videoen


  Ponette - Meltdown (Lyric Video)

  

Hvordan har det vært å jobbe mot release?

  – Jeg har vært ekstremt nervøs, egentlig. Nå er det en stund siden vi slapp noe sist og jeg blir liksom like giret og spent hver gang.

  – Det er alltid mye praktisk å ordne frem mot release. Vi har brukt mye av den siste tiden på å forberede det visuelle rundt låten, som jeg synes er utrolig gøy, og som vi bruker mye tid på å snakke om/utføre. Det er alltid digg å få på plass innpakningen til musikken, som liksom blir kronen på verket, og gjør at vi får vise vår tolkning av låten.

  

Som du nevner er det en stund siden dere ga ut musikk sist, «Hours» i fjor sommer. Hvordan har pausen fra utgivelser vært?

  – Vi har brukt tiden på å skrive en del nytt materiale og på å finne nye opplevelser og nye impulser vi kan putte inn i fremtidig musikk. Jeg tror det er skikkelig sunt med en sånn inspirasjons-pause i blant.

  

Det er nok veldig sant! Hooket er storslått og versene har mer tyngde. Hvordan vil dere beskrive lydbildet i låten?

  – Lydbildet bygger hele veien opp under teksten i de forskjellige delene av låten. Det beveger seg fra det litt tilbakeholdende og reflekterende til det store og kaotiske.

  – Refrenget kombinerer litt «cute» og sårbar vokal med et mega-heavy og vrengt stadion-størrelse riff. Verset er dypt, dreamy og fresh electropop rett og slett. I bridgen er vi som vanlig litt breiale med rocke-gitaren!

  Fortsetter under bildet

  Foto: Fabian Fjeldvik

  

Hvor ofte møtes dere for å jobbe med musikken i plenum?

  – Vi møtes ganske ofte for å skrive ny musikk, øve eller legge planer. Vi pleier også å henge en del ettersom vi alle er gode venner, så henging og jobbing sklir ofte litt over i hverandre.

  

Høres veldig bra ut! Hva er den største forskjellen på Ponette anno 2018 vs anno 2019?

  – Jeg tror Ponette anno 2018 var litt mer opptatt av «reglene» vi hadde satt for musikken vår, mens Ponette anno 2019 er litt mer åpne for å tre ut av de rammene og bare gjøre ting man synes er kult. Det er nok det beste resultatet av inspirasjons-pausen som ble nevnt tidligere.

  

Ellers, har dere noe kult på planen din i tiden framover?

  – Jeg/vi er en del i studio og skriver nytt materiale med forskjellige produsenter, som er utrolig gøy og utfordrende. Det er egentlig mye skriving og jobbing på planen fremover. – Ellers gleder vi oss veldig til sommer og bading og iskrem:)

  Hør Ponette - «Metdown» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #ponette

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?