MIA BERG: – Sangen handler i bunn og grunn om å være sårbar og usikker

  Mia Berg er aktuell med sin nye låt «don’t know (what to do)» som ble sluppet i dag. En fengende R&B-inspirert låt med et minimalistisk og detaljrikt lydbilde.

  Foto: Guro Sommer

  22/5-20 / Jonas Irmer

  Etter å ha gitt ut sin første EP «Intro» høsten 2019 med gode lovord fra norsk og utenlandsk presse, er Mia Berg klar for å vise veien videre med sin nye singel. «don’t know (what to do)» er første singel fra hennes oppkommende EP, som etter planen skal gis ut høsten 2020.

  24 åringen har det siste året spilt på en rekke av landets bransjefestivaler som Vill Vill Vest 2019, Sørveiv 2019 og Trondheim Calling 2020. Hun gjorde også sin internasjonale debut med konserter i Danmark i år.

  Mia har igjen teamet opp med samarbeidspartner og produsent Henrik Lillehaug, og denne gangen er Matias Tellez på miks og mastring. Teppelagt av strykere, lag med koringer, og et dynamisk uttrykk forteller sangen om følelser knyttet til uro, usikkerhet og sårbarhet.

  Vi tok en prat med henne nedenfor:

  Heisann Mia! Hvordan har du det om dagen? :)

  – Heisann, jeg har det veldig bra!! Det går mot sommer, jeg er snart ferdig med eksamen og slipper endelig musikk igjen! Kanskje også litt ekstra stas siden det føles lenge siden man har gjort noe, utenom å holde seg hjemme, se på serier og ha skole på zoom, men heldigvis ser det ut som ting snart blir bedre!!

  Herlig - godt å høre! En del vet nok hvem du er, men for de som ikke kjenner til deg så godt. Kan du kort introdusere deg selv?

  – Jeg heter Mia Berg, 24 år og født/oppvokst i Bergen!! Jeg begynte med musikkprosjektet mitt for 3-4 år siden da jeg begynte å studere i Oslo. Jeg lager og skriver musikk, har spilt en del konserter det siste året, bla. Sørveiv 2019, Vill Vill Vest 2019, Trondheim Calling 2020 og i år spilte jeg også mine første konserter utenfor Norge.

  Takk for introduksjon og ja, det ble noen konserter på deg før alt stengte ned. Hvordan har den siste tiden vært for deg?

  – Ja, det har vært en lang og rar vår. Jeg synes først at det hele var veldig surrealistisk, plutselig ble det lock down. MEN, på den positive siden har jeg fått tid til å gjøre skole, bake rundstykker og ikke minst, lage masse musikk!!

  Fortsetter under videoen


  Mia Berg - Grow

  Ikke sant! Man har jo skulle holde seg mest mulig inne. Hva har du fylt tiden med?

  – Hmm, det har blitt en del Netflix og HBO. Også hadde jeg megadilla på Sims 4 i en ukes tid. Ellers har jeg begynt å trene og løpe ute. Har også fått gått en del på tur, og er en av “dem” som har brukt mye penger på turutstyr den siste tiden, og kjøpt meg hengekøye (som jeg enda ikke har brukt).

  Haha, den får du nok brukt senere ;) Du er jo aktuell med «Don’t Know (What To Do)»? Gratulerer! Hvordan er det å frigi denne?

  – Det er såååååå gøy å endelig slippe den låten. Jeg har gledet meg i lang lang tid!! Jeg håper folk liker den, for det gjør jeg! kanskje de til og med legger den i en spilleliste på spotify eller to!

  Det får vi satse på! Hva ønsker og håper du at lytteren skal sitte igjen med etter å ha hørt igjennom låten?

  – Det er jo en sang som rommer mye følelser, og en følelse av usikkerhet.. som kanskje mange kjenner seg igjen i nå om dagen? At man ikke helt vet hva man skal gjøre. Jeg ønsker at sangen kan være noe å lytte til mens man drømmer seg bort eller får lyst å danse litt i stuen sin.

  Ser for meg at det er nettopp hva folk gjør til låten! Hvordan vil du kort beskrive den?

  – Sangen handler i bunn og grunn om å være sårbar og usikker, og ikke vite helt om man tørr å slippe taket på kontrollen og slippe noen inn. Så ja, vil si det handler om kjærlighet og usikkerhet!

  

En fin låt og handling :) Har du sparret med noen andre i prosessen og er denne historien hentet fra egne erfaringer?

  – Låten er laget og produsert i samarbeid med Henrik Lillehaug. Det er stort sett vi to som lager all musikken sammen. Tror på et vis all musikken jeg lager formes av mine egne tanker, observasjoner og erfaringer.

  Fortsetter under bildene

  Foto: Guro Sommer

  

Bra å ha noen med på laget! Hvordan vil du definere en session i studio med deg og har du noen essentials når du jobber med musikken?

  – Skal jeg være ærlig, så lager jeg særdeles lite musikk sammen med andre... jeg er litt innadvendt på det der, og lager stort sett sangene alene i leiligheten min, men jeg har også begynt å jobbe litt med andre folk nå, og tror jeg vil karakterisere meg selv som litt sta, prøver å unngå klisjeer, også er jeg svak for R&B om dagen.

  

Det er ikke nødvendigvis negativt det :) Norsk musikk er også i vinden som aldri før. Noen andre acts du følger om dagen?

  – Ja, det er utrolig mye bra norsk musikk!! Jeg må trekke frem Fieh, Pom Poko, Iris, Moyka, Sei Selina, Beharie og Derin.

  

En solid liste! Evt noen du kunne tenke deg å samarbeide med?

  – Hmm, det hadde vært rått å jobbe med Emilie Nicolas.

  

Hadde blitt en fin collab! Kan vi forvente et lengre prosjekt av deg i tiden framover?

  – Ja, jeg skal slippe mer musikk fremover ila året, kanskje et EP-slipp utover høsten, who knows? Også håper jeg det blir konserter og livespilling igjen snart <3

  

Ja, vi får krysse fringrene :) 

Sånn på tampen, hvordan tror du og håper tiden vi har i vente blir?

  – Jeg håper vi snart kan dra på konserter og festivaler igjen, og håper folk støtter og hjelper kulturlivet i krisen!! Det blir ikke så gøy å spille konsert hvis det ikke finnes konsertsteder å spille på, eller festivaler måtte legges ned fordi de gikk konkurs. Håper alle er snille og rause med hverandre, også tror jeg norsk sommer blir magisk med min nyinnkjøpte hengekøye og stormkjøkken <33

  Vi satser på bedre tider asap! Takk for prat og i mellomtiden; ta vare <3

  Hør Mia Berg - «Don’t Know (What To Do)» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #miaberg

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?