MORGAN SULELE: – Jeg syns det er ekstremt deilig å jobbe innenfor den sjangeren

  Morgan Sulele slapp nylig oppfølgeren til sommerlåten «Helt Ærlig», nemlig «Den dama er gal». Handlingen er ikke selvopplevd, men en fiktiv historie om en fyr som ikke klarer å holde seg unna en dame.

  Foto: Abdi Junior

  Siden gjennombruddet med «Bare Min» i 2016 har Morgan Sulele vært en gjenganger på scener over hele landet, og hitlister over hele Norden. I tillegg til egne låter har han bidratt som vokalist eller låtskriver, og tidvis også co-produsent, for blant annet LOKE, Innertier, Marcus & Martinus, Jesper Jenset og Tungevaag & Raaban. Med sistnevnte ble han nominert til svensk Grammis 2019 for låten «All For Love». Slippet av «Den dama er gal» kommer i kjølvannet av 2019-hitten «Helt ærlig» med OnklP som lå totalt hele 18 uker inne på VG-lista og har over 12 millioner streams bare på Spotify.

  Låten er en verdig oppfølger til fjorårets suksess og har både rytmer, gode vibes og god stemning! Det hele er produsert av Erik Smaaland og Kriss Tømmerbakke.

  Det er ikke bare musikk Morgan er aktuell med for tiden. I løpet av vinteren er han å se på TV 2 i den niende sesongen av Hver gang vi møtes. Her blir seerne tatt med på et særdeles hyggelig dypdykk i 28-åringens karriere.

  Vi tok rett og slett en prat med artisten nedenfor:

  Heisann Magnus! Hvordan har du det om dagen?

  – Heisann hoppsan! Det går strålende! Mye som skjer om dagen og det er veldig gøy.

  Godt å høre! Vi er godt i gang med det nye året, hvordan feiret du inngangen til 2020?

  – Det ble feiret med kjæreste og en god gjeng med venner i Gamlebyen. Superkoselig kveld.

  Fortsetter under videoen


  Morgan Sulele - Den dama er gal

  Herlig, håper starten på året har vært bra! Du er jo aktuell med nytt slipp, gratulerer med det! Hvordan har det vært å dele «Den dama er gal» og hva slags historie skjuler seg bak det hele?

  – Tusen takk for det! Det er deilig å slippe ny låt igjen. Det er det forsåvidt alltid, men ekstra deilig å kickstarte det nye året. Låta handler ikke om noe selvopplevd, men en fiktiv historie om en fyr som ikke klarer å holde seg unna en dame, som han vet ikke er bra for seg selv, men likevel ikke klarer å si nei til.

  Det tror jeg nok mange kan kjenne seg igjen i :) Lydbildet kan minne noe om slippet fra i fjor sommer, hva tenker du?

  – Det har du nok rett i. God gammel reggaeton dette her, akkurat som «Helt Ærlig». Jeg syns det er ekstremt deilig å jobbe innenfor den sjangeren, pga rytmene og fordi det er en sinnsykt dansbar sjanger.

  

Det er veldig forståelig, fengende slipp nok en gang! Hvordan har egentlig tiden etter «Helt Ærlig» vært?

  – Den har vært bra! Må innrømme at det var sjukt deilig å få en låt som gikk såå bra igjen, for det var noen år siden sist. Også massiv shoutout til Pål! Trykket og pågangen siden låta kom, har vært sinnsykt.

  

Det er og blir en hit! Nå er du uten feature, men hvordan har det vært å jobbe med Kristoffer Tømmerbakke og Erik Smaaland?

  – De er rett og slett maskiner. Begge er skamløse, samtidig som de er ekstremt musikalske og kreative begge to. Denne låten kom til via skikkelig lagarbeid. Uten tvil to av de beste i landet på det de driver med.

  

Bra å ha et godt sveiset team med seg på det hele! Vi har jo lagt bak oss et helt tiår. Kort og konsis, klarer du å ramse opp noen av høydepunktene dine fra de årene?

  – Gjennombruddet i 2015 henger høyt. Og selvfølgelig alt som kom etterpå. VG-lista Rådhusplassen x 3, utsolgte konserter og sinnsykt morsomme opplevelser.

  Fortsetter under videoen


  Morgan Sulele, OnklP - Helt Ærlig

  

Litt av en liste! Og jula, hvordan var julen 2019 for din del?

  – Den var rolig og fin. Feiret med familie hjemme i Oslo, før det bar rett opp på Skeikampen tredje juledag. Noe langrennsløper blir jeg ikke med det første, men deilig å komme seg opp på fjellet å få litt fjelluft. Undervurdert.

  

Alle fortjener litt fjelluft i ny og ne ;) Nå er du ikke bare aktuell med egen musikk, men du er en del av gjengen i Hver gang vi møtes. Hvordan har det vært å være med på det?

  – Det har uten tvil vært et høydepunkt i karrieren. Det var en helt nydelig opplevelse. Vil anbefale alle som får tilbudet om å være med.

  Ja, lukrativ medlemsklubb det der! Noen det var ekstra krevende å covre?

  – Det var nok ekstra krevende å covre Tuva Syvertsen og Frida Ånnevik, siden de er relativt langt unna mitt sound og univers. Ironisk nok, føler jeg faktisk at det var de versjonene jeg gjorde best av alle. Så det var ganske morsomt.

  Haha, gleder oss til å se og høre når den tid kommer! Hvilke av dine egne låter var du mest spent på å se og høre i en ny drakt?

  – Åh, egentlig alle! Jeg var veldig spent på hvordan de andre skulle prøve å gjøre låtene både bedre og til sine egne, men alle naila det jo. Var veldig tom for ord da dagen var omme.

  Gleder oss enda mer til å se det! Ellers, noen spennende planer framover?

  – Masse! Konserter, nye låter, og kanskje noe enda større utover høsten?! Vi får se, men året har såvidt begynt! Hehe.

  Spennende, vi gleder oss masse!

  Hør Morgan Sulele - «Den dama er gal» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #morgansulele #sonymusicnorway

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?