Interview: Nalband

  Stovner-rapperen Nalband kom på banen i 2016 med bangeren «Zlatan» som skulle vise seg å skape store bølger både her hjemme i Norge og hos svenskene. Vi tok en prat med 18-åringen som nå er klar til å følge opp fjoråret med ny musikk og eget label.

  Tekst: Isabelle Karlsson
  Foto: Samir Madad

  Som mange andre unge talenter startet også Nalband sin rap-karriere hos Jonathan «Boss» Castro og ungdomstilbudet «Hop Hop 101» i Groruddalen. Nå velger han å gå sin egen vei, og gir for første gang ut musikken sin på egenhånd.

  - Man må alltid starte et sted. Jeg har lært veldig mye av Jonathan i løpet av flere år, men når man blir eldre må man lære å sykle uten støttehjul, stå på egne bein og grinde selv. Det er ingenting personlig bak kulissene. Jonathan, Samir Madad og Yomi er fortsatt day 1, sier Nalband.

  Hvordan startet musikkinteressen din?
  - Fotballdrømmen gikk i dass da jeg endte opp med flere selvmål enn kroner. Castro var en sterk støttespiller, og ga meg all motivasjon jeg trengte. Det er superstas å få en slik bekreftelse på at storegutta i nabolaget tror på deg.

  Hvorfor har du valgt å gå din egen vei nå?
  - Det kommer flere kids hver dag inn i «Hip Hop 101» og det er viktig at de blir brukt tid på. Jeg har nettopp startet mitt eget mini-label, #nolabel, med mine boys som har hatt ryggen min siden dag én. Ikke bli lurt til å tro at du trenger major plateselskap til å komme dit du vil. Alt du trenger er kun et publikum.

  Ute av dvalen
  Torsdag 19. januar droppet Nalband sin nye singel «Sene Kvelder», etter det han selv beskriver som en lang dvale. En låt hvor han for første gang viser en mer følsom side av seg selv.

  Fortsetter under bildet

  - «Sene Kvelder» handler basically om omgivelsene rundt meg og hvordan det påvirker meg og mine. Det er en slags dialog mellom meg og publikum og Gud hvor jeg får ut følelser og tanker som må tømmes. Låta representerer meg, og dette verket er jeg 110 % fornøyd med. Det er kult å få fram flere sider av seg selv. En del har savnet følsomme Nalband i forhold til Zlatan.

  Hvem har laget musikkvideoen?
  - Marcus Wilter og Lars Lieng. Salute til gutta! De stilte opp for meg i minusgrader flere timer oppe på Ekebergtoppen uten stopp. Kreative og effektive kunstnere.

  Du hadde jo stor suksess med din første singel «Zlatan» med både norsk og svensk remix. Hvordan skal du toppe det i år?
  - Kanskje slippe etterfølgeren til Zlatan? Det er ikke bra å jinxe seg selv, men det kommer flammer as.

  Du som digger svensk rap, hvilken svensk artist kunne du tenkt deg å jobbe med?
  - Svensk musikk for life as. Kanskje det kommer et samarbeid med noen svensker i framtiden, men akkurat nå er målet å skaffe et større publikum og utvikle meg som artist og medmenneske - samtidig få et vitnemål. Er siste året på videregående yoooo! Det er mange krigere der ute som jeg ville jobbet med, men Rosh og kurdern fra Mohammed Ali hvis jeg må velge akkurat nå. #Kurdishpower.

  Hva er dine mål for 2017?
  - Slippe flere singler, og skaffe større nettverk både innenfor og tvers over norske landegrenser. Vitnemålet er viktigst.

  «Sene Kvelder» er produsert av Alexx (Nepal).  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?