VIDEOPREMIERE: ODA - «HAPPY»

  Oda slapp nylig singelen «Happy», en singel dedikert til alle pessimistene der ute. I tillegg har hun premiere på de levende bildene til låten i dag.

  Foto: Jon Maximilian

  ODA, eller Oda Kvingedal Larsen, har hatt et fullpakket år med flere singelslipp og ikke minst release av hennes aller første EP,den fem-spors lange «Hide». Som nevnt ga hun nylig ut «Happy», mens der de tidligere låtene for det meste har handlet om hjertesorg og kjærlighet, er den nye sangen dedikert til pessimistene der ute. Budskapet er klart: det er faktisk lov å tenke positivt på livet også.

  Selv er Oda kjent for sine nydelige elektropop-inspirerte låter, og «Happy» er intet unntak. Den nye låta er en skikkelig feelgood-låt med eksplosiv positivisme, og minner selv den mest gretne på at det er greit å trekke på smilebåndene i ny og ne også. Artistens tidligere sanger nærmer seg også to millioner streams bare på Spotify.

  Se musikkvideo laget av Jostein Vedvik og les vår prat med Oda nedenfor:

  Heisann Oda! Hvordan har du det om dagen?

  – Rangering: Dårlig: -, Bra: +, Veldig bra: ++, Helt perfekt: +++

  – Livet generelt: ++
  – Kjærligheten: +++
  – Oslo by: ++
  – Desember: +. Litt kjipt at det er så mørkt
  – Sosialt: ++
  – Kreativitet: ++
  – Min hund Øde: +++

  Fin rangering! Nå som vinteren er her for fullt, hvordan overlever man denne tiden?

  – Bytt ut ankelsokker med stillongs.

  – Skaff deg hund. På den måten blir du tvunget ut i all salgs vær, og begynner etterhvert å sette pris på tomme gater, det fine morgenlyset og en god dose frisk luft.

  – Book treningstimer på SATS mindre enn 2 timer før timen begynner. På den måte kan du ikke melde deg av uten å få anmerkning, og kommer deg på trening.

  – Lag hjemmelaget gløgg. Anbefaler oppskriften til Lise Finckenhagen.

  Fortsetter under videoen


  ODA - Happy

  God liste med punkter der! For de som ikke kjenner helt til deg. Hvordan vil du presentere deg for en ukjent lytter?

  – Sosial introvert jente med over gjennomsnittlig ironisk humor, med en stemme som en del liker å høre på. Lager behagelig musikk.

  Kult, men du slapp låten «Happy» for ikke så lenge siden. Hvordan har det vært å dele denne og hvordan har responsen vært?

  – Elsket å dele denne låta. Ble fort veldig glad i låta mens jeg jobbet med den, og får alltid en god følelse når jeg hører på den. Har fått mange fine tilbakemeldinger av både mennesker jeg kjenner og ikke kjenner. Veldig stas at den ble listet på NRK P3 blant annet <3

  

Så gøy! Hvilken historie skjuler seg bak det hele?

  – Jeg har alltid hatt en svak side for dyrke det mørke i ting. Elsker moll-akkorder, gråter alltid av triste filmer og så før ofte slutten der andre så en begynnelse. – Etterhvert som jeg har blitt eldre har jeg begynt å se det fine ved å trekke frem det positive i ting, og har blitt mer løsningsorientert. Jeg velger å være glad i mitt liv selv om det ikke alltid er perfekt.

  

Godt sagt! Når det kommer til selve prosessen med låta, hvordan har det vært og hvem har du sparret med i prosessen?

  – Jeg er mest kreativ og komfortabel når jeg er i en skriveprosess alene. Startet derfor med å skrive tekst og lage idé til melodi uten andre tilstede. Deretter presenterte jeg idéen til musiker og produsent Aleksander Raftevold, som raskt forstod min visjon for låta ☺

  Fortsetter under bildet

  Foto: Jon Maximilian

  

Herlig! Du har også en video til låten. Hva forteller de levende bildene som kanskje ikke helt kommer fram i bare låten?

  – Jeg skrev idéen til musikkvideoen med et ønske om å lage fine visuelle bilder, samt få frem en litt mørk humoristisk side. Ønsket å få frem kontrasten mellom å ha skikkelig uflaks og samtidig være lykkelig. Litt sånn Jahn Teigen «Optimist», eller Travis «Why does it allways rain on me?».

  

Kan se den! Hvordan har det vært å spille inn video til låten?

  – Gøy, og veldig kaldt med utescenene. Ble kastet ut fra Bislett stadion, der vi skulle spille inn en løpescene. Så vi sitter på noe usett materialet derfra :P

  

Oisann! Når du ikke jobber med musikk, hva bruker du tiden din mest på?

  – Jobb nummer 2 som sykepleier på Rikshospitalet, studielivet(skal bli helsesykepleier), min hund Øde, samboeren min Tommy, skravle i en eller annen bar, trening og se film.

  

Du er all covered! Noe #offtopic / Det nærmer seg jul. Hva ønsker du deg til jul og hva er det verste du kan få i gave?

  – Ønsker meg termos og skøyteski. Det verste jeg kan få er ting jeg ikke får byttet, som jeg vet jeg ikke kommer til å bruke. Har alt for mye samvittighet til å fortelle sannheten om gaven.

  

Haha, føler den ;) Hva er next move for Oda og har du allerede lagt noen planer for neste år?

  – Skrive masse låter. Kanskje gå litt tilbake til mine musikalske røtter sånn sjangermessig. Mulig samarbeid med en annen artist... :)

  Herlig å høre, vi gleder oss til fortsettelsen!

  Hør Oda - «Happy» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #oda

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?